1

Topic: Doornik: 21 Mei 1981

14 miljoen buit bij overval op ABVV-kantoor te Doornik

Donderdag even voor de middag hebben twee gewapende onbekenden, die een kap over het hoofd droegen, een overval gepleegd op het kantoor van het ABVV in de Rue des Maux te Doornik, op enkele passen van de Grote Markt.

Toen een rode Talbot met het geld voor de uitkeringen van de werklozensteun voor het lokaal stopte, richtten de twee boeven hun vuurwapens op de inzittenden en deden een van de twee bijrijders op de grond gaan liggen. Daarna verdwenen zij in een zwarte Volkswagen Golf waarin een man zat met een zwarte snor.

Volgens de eerste gegevens zijn de rovers gevlucht met twee tassen, waarin alles samen bijna 14 miljoen stak.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 Mei 1981

Vermoedelijke overvallers aangehouden

Op donderdag 21 mei werd in het centrum van Doornik door twee gewapende mannen een overval gepleegd, waarbij ze de hand konden leggen op negen miljoen werklozenvergoeding. De overvallers verdwenen met een wagen met Zweedse nummerplaat.

Woensdag werden echter vijf verdachten aangehouden in deze zaak. het gaat om Yvan Huvenne uit Doornik, vrijgestelde van de kledingcentrale van het ABVV, op wie zeer ernstige vermoedens rusten. Volgens de onderzoekers zou hij het brein zijn van een weinig aanbevelenswaardige bende. Het ging om Michel Saligot uit Pipaix, Bernard Bauprez uit Doornik en Bernard Desloover uit Pecq. Deze mannen werden woensdag aangehouden. In gerechtelijke kringen te Doornik word vernomen dat nog aanhoudingen te verwachten zijn. De onderzoeksrechter zou onderzoekscommissies naar Frankrijk en Italië hebben gestuurd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Juni 1981

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube