1

Topic: Theater: Groupe Diane

Groupe Diane

Het begint bij het verhaal van een jonge kerel. Het is 1980. Hij kaapt een lijnbus en eist radiozendtijd. Naïef idealisme in een tijdperk dat wordt getekend door economische crisis, bijzondere wetten en indexsprongen. Dreiging uit het oosten en protest, gewapende actie en geweld.

Dertig jaar later. Drie resterende leden van een extreem-linkse terreurgroep leven nog steeds ondergedoken en kunnen geen kant meer op. Een geëngageerde prof zoekt contact met hen en sleurt een jonge activist mee.

Groupe Diane is het verhaal van idealen en desillusies, van verzet, directe actie en geweld, van een wereld die in cirkeltjes draait, van de roep naar verandering en een ontluisterende conclusie.

Na hun eerste samenwerkingen Angst en Hoop werken Christophe Aussems en Stijn Devillé opnieuw samen in een voorstelling rond activisme. Met 9,6 (een verweer) en Geel Hesje vormt Groupe Diane een nieuwe trilogie over protest en verzet.

Dit jaar wordt het toneelstuk niet meer gespeeld en ik heb het jammer genoeg te laat ontdekt. Hou zeker hun site in de gaten want misschien komen er nieuwe speeldata » www.nieuwstedelijk.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube