1

Topic: CCC

Eind de jaren '80 heb ik voor een Nederlandstalige journalist de persknipsels van de Franstalige pers in België rond de Bende van Nijvel vertaald en samen gevat. Niet dat de journalist geen Frans kende maar hij had er gewoon geen tijd voor. Heb van de redactie de de persmappen mee naar huis gekregen, en ben met de vertaling wel een tijdje zoet geweest.

Wat ik mij nog zeer goed herinner was dat in een aantal Franstalige dagbladen toen werd gesteld dat bij de ontmanteling van de CCC, er in hun arsenaal één kogelvrije vest werd terug gevonden die door de Bende van Nijvel werd gestolen bij Wittock-Van Landeghem. Nadien heb ik van dat verhaal niets meer gehoord. Weet er iemand daar meer over? Of ging het toen om een lapsus van de journalisten? hmm

Re: CCC

Misschien streefden ze beiden hetzelfde doel na, destabilisering, en waren het dezelfde mannen die achter de schermen aan de touwtjes trokken? CCC False Flag?

Re: CCC

Adriano Vittorio spreekt:

Einde 1983 arresteerde de politie verschillende personen die verdacht werden van lidmaatschap van de Bende van Nijvel, de Borains. Begin 1985 zit niemand van hen nog gevangen bij gebrek aan bewijs. Een van hen heet Adriano Vittorio, Fransman en gewezen lid van het SAC, een extreem-rechtse groepering in Frankrijk. Op 22 mei 1985, drie dagen na zijn vrijlating, verklaarde hij aan een journalist van de krant La Dernière Heure: "U kent mijn politieke opvattingen. Wel, ik zal u eens iets vertellen. Men zegt dat de CCC van oorsprong extreem-links zijn. Dat is fout. Het zijn rechtse extremisten die in de strategie van de spanning hun eerste vuurproef hebben doorstaan onder de dekmantel van de Bende van Nijvel."

In hoeverre is zo'n uitspraak betrouwbaar?

Re: CCC

Willy wrote:

Wat ik mij nog zeer goed herinner was dat in een aantal Franstalige dagbladen toen werd gesteld dat bij de ontmanteling van de CCC, er in hun arsenaal één kogelvrije vest werd terug gevonden die door de Bende van Nijvel werd gestolen bij Wittock-Van Landeghem.

Mocht het kloppen zou het een bijzonder interessant gegeven zijn vind ik persoonlijk. Hopelijk kan iemand bevestigen of uitsluitsel geven of er wat van aan is. Met het lezen van dit feit moest ik gelijk denken aan de FAL die ook bij de CCC zou werden terggevonden en die was gestolen uit de kazerne van Vielsalm tijdens de raid daarop (waarvan de daders ook nooit zouden worden teruggevonden).

5

Re: CCC

Mincky wrote:

"Men zegt dat de CCC van oorsprong extreem-links zijn. Dat is fout. Het zijn rechtse extremisten die in de strategie van de spanning hun eerste vuurproef hebben doorstaan onder de dekmantel van de Bende van Nijvel."

Ik denk dat het voor de meeste waarnemers vaststaat dat de CCC een 'false flag' operatie was om extreem-links in een slecht daglicht te stellen en de plaatsing van de Pershing II en CruiseMissiles in België te rechtvaardigen. Ook het Star Wars project van Reagan kon wat promotie gebruiken. Niet vergeten dat Gen. Haig (Reagan's Secretary of State) in '79 nipt aan een bomaanslag was ontsnapt nabij Mons. In vergelijking met Italië was dit slap Belgisch gestuntel met enkele (aangekondigde) sensationele bomexplosies, bijvoorbeeld één op de dag zelf dat Reagan de NATO in Brussel bezocht. De doden zijn bijna 'per vergissing' gevallen.

Een 'uitzondering' was de bomexplosie in het Luikse gerechtsgebouw op 6 december 1985, waarbij één dode viel. Jean Gol zou normaal deelnemen aan die samenkomst, maar hij zegde tijdig af. Het eigenaardige is dat Amerikaanse berichten spraken over een mislukte aanslag op Jean Gol, terwijl de Belgische pers deze conclusie niet trok. Bovendien vonden de Amerikanen dat justitie (Jean Gol) op deze aanslag EINDELIJK VOOR HET EERST MET DE GEPASTE TAKTIEKEN reageerde, namelijk de afgrendeling van de binnenstad, sluiten van de handelszaken, inzetten van bewapende politie, rijkswacht en leger, helikopters. Het Volk sprak over 'Burgeroorlog'.

Kortom de moderne versie van 'De Slag om Algiers', het prototype en schoolvoorbeeld van de vroegste toepassing van de 'French Doctrine', de 'counter-insurgency' doctrine. Dit beviel de Amerikanen wel. Die hadden zich afgevraagd hoe het mogelijk was dat  'in een land dat lamgelegd werd door terroristen' bijvoorbeeld de politici zich nog steeds verplaatsten in ongepantserde voertuigen zonder gewapende escorte. De aarzeling van de Belgen om grote Rambo-middelen in te zetten werd volgens USA verklaard door de mentaliteit van de bevolking die slechte herinneringen had aan de dagen van de Duitse bezetting!

Eén spectaculaire operatie op Sint-Maarten (Aalst) en één op Sint Niklaas (Luik). Eén om de Vlamingen wakker te schudden en één voor de Walen? Overigens, de bommenlegger Systermans werd opgepakt en had naar verluid links met 'illegale wapenhandel' vanop vliegveld Bierset. (IranContra). Eind 1985 worden de kopstukken van CCC opgepakt. De Bende slaat na Aalst niet meer toe. Hadden de Belgen eind 1985 eindelijk hun lesje geleerd?

Re: CCC

echogain, mee eens, en bedankt voor uw bijval. Vooral uw laatste alinea lijkt helder.

7

Re: CCC

Willy wrote:

Nadien heb ik van dat verhaal niets meer gehoord. Weet er iemand daar meer over? Of ging het toen om een lapsus van de journalisten?

Weet je nog welke journalist dat was, anders kun je het hem misschien vragen? Misschien hoor je er niets meer van omdat het niet waar is. Hoe verloopt zo'n conversatie tussen een speurder en een journalist?

Speurder : "Ze hebben in een CCC-flat een kogelvrije vest gevonden?"
Journalist : "Een kogelvrije vest? Toch niet één van die vesten uit Temse?"
Speurder : "Zou kunnen ..."
Journalist : "Echt?"
Speurder : "Ja maar, we moeten het nog onderzoek."
Maar de journalist is al weg en bezig met zijn artikel : Gerecht vind kogelvrije vest uit Temse bij CCC!

Er is geen bewijs voor maar het staat wel op de voorpagina en als ze dan achteraf ontdekken dat het niet waar is, staat dat ergens op pagina 11 in een klein hoekje. We moeten er natuurlijk wel rekening mee houden dat er wel degelijk wapens uit Vielsalm zijn gevonden bij de CCC. En hoe komen die daar? De CCC hebben ze in ieder geval niet zelf gestolen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: CCC

Ben wrote:

We moeten er natuurlijk wel rekening mee houden dat er wel degelijk wapens uit Vielsalm zijn gevonden bij de CCC. En hoe komen die daar? De CCC hebben ze in ieder geval niet zelf gestolen.

Dat is de bemerking die ik hierboven ook maakte, de raid op Vielsalm vind ik absoluut geen kleine koek, en er is ook nooit enig spoor naar de daders gevonden. Vaak worden de Amerikaanse Special Forces genoemd als verdachten, onder andere door Dislaire. Hoe het precies zat, daar is absoluut geen enkele zekerheid naar tot op heden, maar persoonlijk vind ik het bijzonder interessant.

9

Re: CCC

Reckie's Son wrote:

en er is ook nooit enig spoor naar de daders gevonden.

Jawel, de wapens werden gevonden in appartement van de CCC, maar als er iemand vraagt aan CCC'ers waar die wapens vandaan kwamen, zullen ze nooit zeggen dat zij die hebben gestolen. Het standaard-antwoord is dit:

"Eén ervan was de aanval op de kazerne van Vielsalm in mei 1984 door internationalistische revolutionairen. Met de in beslag genomen wapens werden de CCC, Action Directe in Frankrijk en de RAF in Duitsland bevoorraad. Het was lang geen eenvoudige zaak, in tegenstelling tot alles wat hierover al geschreven is. Bij een patrouilleronde kwam het tot een schietpartij waarbij een onderofficier ernstig gewond raakte. Dit is trouwens een goede gelegenheid om het te hebben over de talloze onzinnige geruchten die over de CCC verspreid zijn."

Geen details, enkel informatie die in de kranten heeft gestaan en er worden 'internationalistische revolutionairen' beschuldigd. Wie zijn die mensen, uit welk land komen ze, hoe zijn de CCC dan aan die wapens geraakt? Iedere keer als de CCC gevraagd wordt naar details van de overval in Vielsalm krijg je dit nietszeggend antwoord.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: CCC

Ben, volgens mij werden niet alle wapens teruggevonden bij de CCC, maar enkel 1 FAL die bleek buitgemaakt te zijn tijdens de raid op de kazerne te Vielsalm. De uitleg die de leden van de CCC zelf geven, vind ik niet echt een spoor, en zoals in de tekst word gezegd, het is een nietszeggend antwoord. Als men aanneemt, of de mogelijkheid openlaat, dat de CCC operaarde als een 'False Flag" operatie, is dit antwoord natuurlijk wel heel passend in deze strategie, onderstreep het gevaar van het communisme.

Tot op vandaag vind ik de raid op Vielsalm en de gevolgen daarvan bijzonder interessant. Helaas blijven de sporen naar de daders bijzonder beperkt, behalve dit nietszeggend antwoord van de CCC, en de theorie van Dislaire (die de Amerikaanse Special Forces aanwijst als dader) zijn er quesit geen sporen te bekennen. Zonde, want ik vind dit een heel intrigerend feit.