31

Re: Nog een theorie

fenix wrote:

Ik denk dat elke crimineel of gangster kan beamen dat het doel van een overval is met zo weinig mogelijk geweld zo veel mogelijk buit garanderen. En wat zagen we bij die zogenaamde bende overvallen? Zwaar bewapende mannen die op alles schoten wat bewoog (ook kinderen) om daarna met een kassa met kleingeld te sleuren. Kom mij dan alsjeblieft niet vertellen dat daar geen strategie achter zat.

Het is niet omdat het gebruikte geweld voor ons irrationeel lijkt, dat het ook irrationeel was voor de gangsters. Het is zoals de profilers het ooit omschreven: het moorden kan evengoed een deel van de buit geweest zijn.

LEO wrote:

Geen enkele journalist legde vrank en vrij de link met een buitenlandse inmenging.

Misschien omdat die buitenlandse inmenging er niet was? wink

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

32

Re: Nog een theorie

Ben, indien het moorden zelf of het moorden op zich " de buit" was dan komen we bij een speciale groep mensen uit, namelijk de groep psychopaten. Heb zelden of nooit psychopaten in groep weten opereren. Tenzij we het misschien over huurlingen hebben. Of beter, sommige huurlingen. Ik weet niet meer wie ons ooit vertelde dat bij sommige moordpartijen er een soort VIPS mee waren die speciaal betaalden om de moorden te zien. In deze wereld is ongeveer alles mogelijk maar dat ging mij net iets te ver. Voor mij is het tevens quasi zeker dat er buitenlandse inmenging was. In het andere geval hadden we waarschijnlijk een week na de feiten van de CIA of de Mossad gehoord wie die " terroristen" waren. Was het trouwens Walter De Smedt niet die schreef: Belgie alleen kan niet bekennen. En ik denk niet dat die man ondertussen de bocht van Geens genomen heeft.

33

Re: Nog een theorie

Dat er in die richting niet gezocht werd bewijst niet dat die buitenlandse inmenging er niet was. Als je alle feiten bekijkt vanaf Vielsalm, de verkenningsritjes van Lhost, de connecties met SHAPE, het spoorloos verdwijnen na de feiten en de hermetisch afgesloten "US Air Base" Chievrès = de hub voor US Special Operations Europe. Het gebruik van special militair gedrag. En ja, neem er gerust de toenmalige NATO basis Kester ook maar bij als tussenstop op de vluchtroute vanuit Aalst.

Eens te meer mijn gedachtengang hoor.

Re: Nog een theorie

Dag Leo,

Je hebt recht op je idee zoals iedereen uiteraard, maar persoonlijk denk ik nooit dat -vooropgesteld dat de US hierbij betrokken zouden zijn, waar ik persoonlijk geen aanwijzingen voor zie- ze akkoord zouden geweest zijn om een zwaarbewapend moordcommando te laten binnenrijden op hun basis. Niet in een miljoen jaar. Je laat eerst geen troep 'operators' hun eigen gerief bijeenroven zodat er zeker geen link is om ze dan langs de grote poort op je erf te laten komen. Geen 'plausible deniability', regel 1.

Je steunt ook zwaar op de beweringen van Lhost, ik vind die meer dan twijfelachtig.

De enige plaats waar ik iets zie van mogelijk militaire tactiek is in Nijvel, de manier waarop dat kruisvuur op de politie werd opgezet aan de diable amoureux. Dat was in die situatie de beste aanpak voor de gangsters en de achtervolgende politie heeft exact dat ene ding gedaan dat ze beter niet hadden gedaan maar dat kan je hen niet kwalijk nemen, ze waren daar niet op getraind.

Voor het overige zie ik vooral onwaarschijnlijke brutaliteit en het nemen van enorme risico's (Vb parking Aalst). Niets van gespecialiseerde training en professionele schiettechniek. Hun doelen waren ongewapende burgers. Maar ik geef toe, we weten te weinig zaken zoals de aanslag te Aalst om dat met grote zekerheid te evalueren (er is sprake van twee wagens dus als er daar ook een backup team etc was...dan verandert dat mogelijk de zaak).

35

Re: Nog een theorie

Xenophon, heb jij ooit op de parking in Aalst gestaan?

Bijkomend, wat waren de risico's in Aalst indien de rijkswacht op de hoogte was? De politie waarvan een aantal voertuigen onklaar gemaakt waren? En wat Joël betreft denk ik toch dat je een deel moet herlezen want zijn getuigenis is uiteindelijk bevestigd.

36

Re: Nog een theorie

Bedankt voor je mening Xenophon. Zoals ik schreef, het is mijn eigen gedachtengang erover. Normaal zou ik zeggen "... de tijd zal de waarheid wel aan het licht brengen ...", maar daar twijfel ik ook al aan. En inderdaad, ik ben vastgelopen aan de ijzeren poort aan de achterzijde van de Air Base.

37

Re: Nog een theorie

fenix wrote:

En wat Joël betreft denk ik toch dat je een deel moet herlezen want zijn getuigenis is uiteindelijk bevestigd.

Door wie/wat is zijn getuigenis bevestigd?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

38

Re: Nog een theorie

Confrontatie met de Belgische officier Remy Ulens:

Op 30 maart 2015 hechtten Belgische rechercheurs geloof aan de verklaringen van agent Joël Lhost. Op 17 april 2015 zullen ze hem confronteren met zijn dealofficier bij SDRA-8 (de inlichtingendiensten van de landmacht, zoals ze destijds werden genoemd). Lhost denkt dat deze officier “Colonel Remy” heet. Zijn echte identiteit blijkt 'Remy Ulens' te zijn. Het gaat om de missies die aan Lhost zijn toevertrouwd door de Staatsveiligheid (SE), de SDRA-8 of de DIA (de militaire inlichtingendienst van het Amerikaanse leger). Volgens Lhost kwamen de bevelen van "kolonel Cassidy" van de DIA, die nooit werd gevonden."

Trouwens, er waren niet alleen de getuigenissen van Joël. De man die mij uiteindelijk finaal overtuigde van de inmenging van de Amerikanen was kolonel Jean Claude Marlair. Ik heb hem jammer genoeg maar zeer zeer kort gekend maar weet van zijn vrienden wat hij allemaal onderzocht heeft en wie hij allemaal bezocht heeft en waarom. En heb natuurlijk zijn boek "L'hydre a cinq têtes" gelezen.

Xenophon, ik weet niet wie jij bent en eigenlijk doet dat er ook niet toe. Neem mij dus niet kwalijk dat ik eerder de veldwerkers geloof.

Re: Nog een theorie

fenix wrote:

Xenophon, heb jij ooit op de parking in Aalst gestaan?

Bijkomend, wat waren de risico's in Aalst indien de rijkswacht op de hoogte was? De politie waarvan een aantal voertuigen onklaar gemaakt waren? En wat Joël betreft denk ik toch dat je een deel moet herlezen want zijn getuigenis is uiteindelijk bevestigd.

Ja voor Aalst, maar dat wil op zich niks zeggen want het was jááren na de feiten en ik ben niet van die regio en ken de omgeving er helemaal niet goed, je zal me nooit het tegendeel horen beweren. Mijn kennis van de regio en het vermoedelijke traject van één van de Golfs begint aan Leerbeek. Vergeet niet: ik was 12 in 1985. Gooik/Lennik/Gaasbeek/Oudenaken/St Pieters Leeuw/Halle en Brussel ken ik goed. Ik knoop dus niets vast aan wat ik daar ter plaatse gezien heb, baseer me op de plannen en foto's van toen.

Ik heb nooit iets vernomen over een bevestiging van Lhost maar als je een bron hebt, shoot.

Fenix: De tekst die je aanhaalt over Ulens, van waar komt die?
Wat mij betreft: het enige dat relevant is en dat iedereen mag weten is dat ik professioneel op geen enkele manier iets te maken heb met het dossier in kwestie, anders zat ik hier niet. Dus ik heb géén geprivilegieerde info hierover. Zero. Maar laat ons zeggen dat ik 'de sector' ken.

40

Re: Nog een theorie

Krijg de link hier niet. Maar tik in de zoekfunctie kolonel Remy in. Ben heeft heel wat over of van Joël in de prullenbak gesmeten