1

Topic: Yves Schmidt

Yves Schmidt was procureur des Konings in Brussel tijdens de jaren '80. Hij bezat vijf vakantiewoningen op Corsica. Die werden in oktober 1987 door een reeks bommen verwoest. Het is me niet duidelijk waarom net zijn vakantiewoningen het doelwit waren.

Bomaanslagen in Corsica

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een reeks bomaanslagen gepleegd op vijf villa’s en het kantoor van de rector van de Academie in Corsico, zo heeft de politie gezegd. Onbekenden drongen het bureau van de rector binnen en hebben er een bom geplaatst, die aanzienlijke schade heeft aangericht. Ter plaatse werden vlugschriften gevonden van het FLNC, het Nationale Front voor de Bevrijding van Corsica. In het noordelijk gelegen Balagne werden nadien vijf villa’s door een reeks bommen verwoest. De vijf vakantiewoningen zijn eigendom van de Belg Yves Schmidt, procureur des konings te Brussel.

Bron: Gazet van Antwerpen |  31 Oktober 1987

Corsicanen blazen woningen van Brusselse procureur op

De Brusselse procureur des konings moet het gerechtelijk onderzoek van zijn Franse collega’s afwachten, om te weten wie zijn vijf vakantiewoningen opblies. Brusselaar Yves Schmidt kreeg immers gisterenmorgen vroeg het bericht dat zijn vijf vakantiewoningen op het eiland Corsica tijdens de nacht van donderdag op vrijdag vernield werden door bomaanslagen. Ook het kantoor van de rector van de Corsicaanse Academie werd opgeblazen. Ter plekke werden vlugschriften van het FLNC, het nationaal front voor de bevrijding van Corsica gevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen |  31 Oktober 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube