1

Topic: Inbrekersbende Ninove

Leden:

  • Dirk V.H. (30), Ninove, gewezen café uitbater

  • Petrus H., Herzele

  • Victor V. (20), Geraardsbergen

  • Albert V. (20), Geraardsbergen

Feiten:

  • Inbraak in een dancing te Sint-Lievens-Esse.

  • Inbraak bij een apotheker te Zottegem.

  • Inbraak in een dancing te Geraardsbergen.

  • Inbraken in woningen te Holsbeek, Gilly en Steenhuize-Wijnhuize.

  • Inbraak in een elektriciteitswinkels te Durbuy en Frasnes-lez-Avaing.

  • Inbraak in het Delhaize-grootwarenhuis te Edingen maakten ze kisten sterke drank en rookartikelen buit.

De buit was vooral: juwelen, antiek, schilderijen, geld, cognac, pakjes koffie, kostbare bontmantels, en ook een muziekinstallatie.

Man uit Ninove nam anderen mee op rooftocht

Vrijdag verscheen voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde de 30-jarige Dirk V.H. uit Ninove. Hij stond terecht voor het plegen van verscheidene inbraken, alleen of met medeplichtigen. Ook deze medeplichtigen moesten zich voor de rechter komen verantwoorden.

De rijkswacht was Dirk V.H. op het spoor gekomen na een inbraak in de nacht van 7 op 8 maart dit jaar. Bij een verzekeringsmakelaar in de Klemhoutstraat te Zottegem, had hij een grote hoeveelheid antiek, juwelen, een som van 5.000 fr., een chequeboekje en spaarzegels ter waarde van iets meer dan 5 miljoen gestolen. Tijdens het onderzoek bleek dat hij nog andere inbraken op zijn kerfstok had.

De man zat financieel aan de grond en had voordien de uitbating van een café in Geraardsbergen moeten opgeven. Met zijn auto waarin het inbrekersmateriaal lag, trok hij op rooftocht en schuimde de ganse streek af, tot in Wallonië.

Zo brak hij binnen in een dancing te Sint-Lievens-Esse, bij een apotheker te Zottegem, in een dancing te Geraardsbergen, in woningen te Holsbeek, Gilly en Steenhuize-Wijnhuize en in elektriciteitswinkels te Durbuy en Frasnes-lez-Avaing. Hij had het telkens gemunt op juwelen, antiek, schilderijen, geld en zelfs cognac en pakjes koffie.

Medeplichtigen

In juli ging hij ook enkele malen op rooftocht, samen met de Herzelenaar Petrus H. in de streek van Halle-Ninove. Zij brachten er bezoeken aan een weekendverblijf en een villa, waar ze kostbare bontmantels, juwelen en ook een muziekinstallatie ontvreemden. In het Delhaize-grootwarenhuis te Edingen maakten ze kisten sterke drank en rookartikelen buit.

Voor een inbraak in een weekendverblijf te Galmaarden nam Dirk V.H. de twee 20-jarigen Victor V. En Albert V., beiden uit Geraardsbergen, op sleeptouw.

Dirk V.H. werd veroordeeld tot twee jaar gevangenis, waarvan helft met uitstel, en 6.000 fr. boete. Petrus H. kreeg 15 maanden waarvan negen met uitstel, en eveneens 6.000 fr. boete. Victor V. en Albert V. kregen drie maanden met uitstel en respectievelijk 6.000 en 9.000 fr. boete.

Gustaaf N. uit Brakel en Helena D. uit Geraardsbergen werden ook gestraft, omdat zij van het viertal voorwerpen hadden aangekocht, wetende dat ze gestolen waren. Zij hoorden zich respectievelijk veroordelen tot zes maanden met uitstel en drie maanden met uitstel en tot 6.000 fr. boete.

Bron: Gazet van Antwerpen | 8 December 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube