Re: Zoekactie Ronquières: 2010

Beste mede forumleden. Laten we ons vooral realiseren dat de Cel uit 6 man bestond. En nu naar 12 gaat. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Dat is gewoon niks. Met dit aantal mensen kan je gewoon niks doen. Alleen van deze schertsvertoningen. Een opgraving hier, een duikteam daar. Allemaal vantevoren aangekondigd. Puur en alleen omdat ze als kinderen zo blij zijn dat ze iets hebben.

Hier op het forum hebben we weliswaar niet de dossiers, maar vele malen meer denkkracht dan de cel. Er is inderdaad maar 1 oplossing. Ten eerste de huidige cel opdoeken en een nieuwe er voor in de plaats zetten. Dit wordt een team met specialisten uit heel europa , liefst die Frans spreken of Nederlands. Aangevuld met technische specialisten uit de VS en GB, die je zoms tijdelijk moet inhuren.

Er moet gewoon een andere nieuwe kijk op de hele zaak komen. En er moet gewoon een flink bedrag worden uitgetrokken. Zolang België dit niet doet, willen ze niet meer dat het wordt opgelost. En blijft de doofpot-theorie leven. Een alles of niets poging is het enige dat nog kan helpen. Alle binnenlandse info en alle binnenlandse bronnen zijn doodlopend of zijn opgedroogd.

Alleen een internationaal team, die heel pragmatisch te werk gaan, kan nog een doorbraak forceren. Is dit kritiek op België? Sorry het te moeten zeggen, maar het antwoord is ja. De onderste steen moet boven komen. Of je moet daar iig alles aan gedaan hebben. Eddy Vos mag van mij zelfs blijven als overdrager van het dossier aan het nieuwe team, tot zolang hij daar gewenst is.

52

Re: Zoekactie Ronquières: 2010

Beste noorderling, de tijd dringt. Een gans nieuw team kan zich niet inlezen op een korte tijd. Liever dan zoals nu, zes nieuwe krachten in een team van zes oude krachten. Zes nieuwe meningen tegenover zes oude. Laat die meningen maar botsen, daar komen resultaten van. Blijft nog steeds de vraag wat met een nieuw gedachtenparcours wordt aangevangen. De cel Jumet moet ook rapporteren aan de politiek! En daar loopt het fout.

53 (edited by CleverTrevor 25-08-2010 11:28)

Re: Zoekactie Ronquières: 2010

noorderling wrote:

Er is inderdaad maar 1 oplossing. Ten eerste de huidige cel opdoeken en een nieuwe er voor in de plaats zetten. Dit wordt een team met specialisten uit heel Europa, liefst die Frans spreken of Nederlands. Aangevuld met technische specialisten uit de VS en GB, die je soms tijdelijk moet inhuren.

De huidige cel opdoeken zoals u voorstelt is de beste garantie dat alles in de doofpot wordt gestopt. Een nieuwe cel moet het hele dossier (of tenminste een enorme synopsis) lezen vooraleer ze onderzoeksdaden kan verrichten. Daar ontbreekt de tijd voor. Dus zal een nieuwe cel niets kunnen uitrichten. Technische specialisten uit het buitenland zijn ook geen oplossing. In deze zaak is bijna geen technisch bewijs voorhanden dus is er voor die specialisten geen werk.

Mensen de laan uitsturen omdat ze geen resultaat hebben bereikt zal de teleurgestelde bevolking misschien een vorm van genoegdoening geven, maar een nieuwe cel kan niet meer bereiken dan de huidige. En wat zal iedereen dan zeggen? Dat het in de doofpot is gestopt door er een nieuwe cel op te zetten. Want dat is feitelijk al gebeurd toen het Vlaamse deel van het onderzoek verhuisde van Dendermonde naar Jumet. Het is ook nooit goed!

Re: Zoekactie Ronquières: 2010

Ik ben het hier niet mee eens. Een onderzoeksleider behoort niet alle dossiers zelf te lezen. 6 speurder. 1 doet de declaraties, 1 de telefoontjes, 2 de tips en eddy vos en collega moeten met zijn tweeën de dossiers lezen. Zoals de cel nu is opgebouwd, zal er nooit resultaat komen.