231

Re: Alain Vincx

Stuntman boort zich door bus

De Belgische stuntman Alain Vincx vestigde paasmaandagmiddag een nieuw wereldrecord "busdoorboren". De "cascadeur" reed met zijn Chevrolet Camaro met een snelheid van 130 kilometer per uur in de lengte door een op het rechte eind klaar staande lijndienstbus heen. Via de speciale oprit vloog de auto door voor- en achterzijde van de bus heen. De sprong van Vinckx betekende een nieuw wereldrecord, omdat zijn auto aan beide zijde slechts zeven centimeter speling had.

Eerder had Vincx op het circuit van Nijvel het wereldrecord gevestigd met een smallere Ford Capri.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 April 1982

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Alain Vincx

Heel veel aandacht voor de Sudisten club en deze Vincx maar als je naar het effectieve bezwarende materiaal kijkt, zeer povertjes. Een verhaal gelanceerd door een onbetrouwbare onderzoeksrechter en een anonieme bron op een forum, ik weet het niet. In die periode (2014-2020) zijn er vele nieuwe pistes gelanceerd, de ene nog minder betrouwbaar dan de andere. Zou het zo zijn dat in die periode teveel waarheid op het forum is gekomen (Trojan?) en het alweer tijd werd voor enkele dwaalsporen. Mechanismes zijn ook steeds hetzelfde, één of twee forumleden daarbuiten niet actief op het forum, zijn er ineens 300% van overtuigd dat hun piste de juiste is, dit wordt dan aan iedereen verkondigd met op de koop toe zelfs Vos die hier schijnbaar werd opgebeld. Persoonlijk hecht ik het meeste waarde aan de informatie pré 2015 en de ijver aan de dag gelegd door sommigen hier om nog iets van waarheid te vinden.

233

Re: Alain Vincx

Zandvoort gokt op "circus"

(...) Voor maandag zal de organisatie bij 5000 bezoekers al quitte draaien, maar verwacht wordt dat zo'n 10.000 kijkers zich in Zandvoort zullen melden. Tien races dus op Tweede Paasdag, maar dat niet alleen. Als speciale attractie, hebben de organisatoren bovendien een bijzondere stuntman aangetrokken. De Belg Alain Vincx zal namelijk een poging doen om een wereldrecord te vestigen, door met een Chevrolet Camaro dwars door een autobus te rijden. Niet door het midden, maar in de lengte van de bus.

Bron: De Telegraaf | 9 April 1982

Kou geen spelbreker

(...) Het publiek toonde zich dus tevreden met de Paasraces en de stunt van de Belg Alain Vincx, die een nieuw wereldrecord vestigde door met een Chevrolet Camaro in de lengte door een autobus te rijden. Er was gezorgd voor snelheid en sensatie en dat was het uitgangspunt voor deze eerste race-dag. Daar veranderde ook de belabberde instelling van de weergoden niets aan.

Bron: De Telegraaf | 13 April 1982

Autosport

(...) Het klapstuk van de Paasraces bleef gisteren uit, omdat de Belgische stuntman Alain Vincx, die met zijn motor door twee bussen zou razen, door de Belgische justitie werd vastgehouden.

Bron: De Telegraaf | 5 April 1983

Stunt van jewelste gaat niet door

’Mensen zeggen wel eens: jullie willen dood. Dat is onzin ’

Wat een stunt van jewelste had moeten worden is gisteren door het slechte weer op het autocircuit van Zandvoort niet doorgegaan. De Rotterdamse stuntman Nick Holday, in het dagelijks leven Nico Hoogendijk uit Crooswijk, had met veel bravoure aangekondigd met een auto van een hoogte van 42 meter boven op een stapel autowrakken te duiken. Die stunt was nergens ter wereld ooit eerder vertoond, liet hij weten. Die stunt is ook nu niet vertoond, omdat de wind opstak, het te donker werd en het ging regenen. Holiday, anders niet voor een kleintje vervaard, zag toen maar van zijn optreden af. Hij heeft beloofd op 14 juli terug te komen om het dan opnieuw te proberen. "Mensen zeggen wel eens; jullie willen zeker dood. Maar dat is onzin. Ik neem juist weinig risico’s. Dat je zo nu en dan iets breekt, hoort er bij”, reageerde Holiday na afloop. Andere stunts op deze wereld World Records Day op Zandvoort, waarvan beelden binnenkort op de televisie zijn te zien, gingen wel door.

Zo raasden de Belgische broertjes Alain en Eric Van met hun auto dwars door zeven Opels die recht overeind waren gezet. De bedoeling van de stunt was, dat de Opels al salto-end werden weggeslingerd. Dat lukte helaas maar bij vijf. Een wereldrecord, dat wel werd gevestigd, was de stunt van de Belg Yves Viaenen. Hij haalde precies hetzelfde uit als de broertjes Van, maar met dit verschil dat hij een truck gebruikte waarmee hij een rechtovereind gezette bus "wegslingerde”. Naast het verspringen en rijden op een motor door een brandende tunnel, probeerde Alain Vincx van voor naar achter door vier achter elkaar staande bussen te racen. Die stunt was al eens met drie bussen uitgehaald, maar Vincx wilde een nieuw record vestigen. Hij slaagde daarin niet. In de derde bus bleef hij steken. Wat versufd werd hij uit de wrakstukken gehaald.

De Engelse stuntrijdster Jacqueline de Creed baarde gistermiddag op Zandoort opzien bij het verspringen met een auto. Met behulp van een springschans haalde zij vol gas en afstand van 65 meter.

Bron: Algemeen Dagblad | 2 Juni 1984

Drama op Zandvoort

Luttele seconden nadat de auto van de 40-jarige Belgische stuntman Alain Vincx tot stilstand is gekomen, tekent zich op de gezichten van zijn familieleden ongeloof, verbijstering en angst af. Kort daarna vernemen Vincx’s echtgenote Chantal en haar 14-jarige zoon dat de cascadeur zijn poging om met een Chevrolet Camaro in de lengterichting door vier brandende autobussen te rijden met de dood heeft moeten bekopen. De Belgische stuntman trad als eerste op in het programma World Record Day op het circuit van Zandvoort. Het programma, waar vierduizend toeschouwers op af waren gekomen, werd na het ongeluk direct afgelast.

Bron: Algemeen Dagblad | 30 mei 1987

234

Re: Alain Vincx

Alain Vincx had een eigen bedrijf met de originele naam “Entreprise Alain Vincx”. Het was gespecialiseerd in renovaties van huizen en wegen. Het was gelegen in de Rue de la Solidarité 32 in Eigenbrakel » Google Maps

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube