81

Re: Waver: 30 September

Nee dat denk ik niet, vond het alleen toevallig.

82

Re: Waver: 30 September

In de jaren tachtig had praktisch elke man wel in het leger gezeten. Misschien dus ook wel nutteloos om met boutades als "de mannen kwamen zeker uit militaire kringen" te slingeren. wink

83

Re: Waver: 30 September

Maar niet allen waren beroeps (huurlingen).

84

Re: Waver: 30 September

Er werden twee persoonsbeschrijvingen opgesteld:

  • Eén overvaller, tussen de 25 en 30 jaar, droeg snor en bril, had een middelmatig of zwaar gewicht, was 1m70 à 1m75 groot. De robotfoto die deed denken aan Cocu maar ook aan Bouhouche.

  • De andere overvaller was jonger en had een Zuiders, bijna verwijfd uiterlijk. Dus vermoedelijk: donkerharig? Dekaise sprak van een een Noord-Afrikaans mietje, met een knipoog naar Bouhouche.

Wie van de twee zou nu eigenlijk Bouhouche moeten zijn? De eerste of de tweede?

Vele maanden later gaven Dekaise en Sartillot aan dat een van de daders nogal leek op Robert 'Baloo' Becker, zij het wat kleiner en blond. Zou dit dat overeen komen met de eerste beschrijving? Maar als die blond was kon dit Bouhouche niet zijn. (Cocu eventueel wel). Of was dit robotfoto 16? Met welke van de twee beschrijvingen komt robotfoto 16 trouwens overeen? Met geen enkele lijkt mij. En de chauffeur, hoe zag die eruit?

En het grote aantal robotfoto's van die aanval? Die maken het helemaal verwarrend: N°14, n°12, n°15, n°16, G3, n°20. Allemaal voor dezelfde aanval van twee tot drie man? Raakt iemand daar nog wijs uit?

85 (edited by noordeling 30-07-2010 05:49)

Re: Waver: 30 September

dim wrote:

En het grote aantal robotfoto's van die aanval? Die maken het helemaal verwarrend: N°14, n°12, n°15, n°16, G3, n°20. Allemaal voor dezelfde aanval van twee tot drie man? Raakt iemand daar nog wijs uit?

Nee, helemaal mee eens. Ik  negeer die robotfoto's zelfs volledig. Je weet op een gegeven moment ook niet meer waar zo'n plaatje nou vandaan komt. Het zou mij niet verbazen als er in de jaren '80 flink gerommeld is met die tekeningen.

86

Re: Waver: 30 September

Ik heb een vraagje betreffende de latere overval op Dekaise wapenhandel:

Als jullie er van uitgaan dat dit de bende in vorming was en slechts bestond uit enkele drugdealers die zelf gebruikers waren. Hoe komen ze dan terecht bij een specialist als Dekaise wat wapens betreft? Hoe komen ze dan aan de informatie wat de later gestolen ultra-geheime kogelvrijevesten betreft? en waarom gaan ze dan zo sluw te werk wat het nalaten van bewuste sporen betreft?

Dit en andere zaken zeggen mij ergens dat ze over enorm veel informatie konden beschikken, niet het soort informatie waar Luitenantjes uit het drugmilieu over kunnen beschikken denk ik. Of zie ik dit verkeerd?

87

Re: Waver: 30 September

Luitenantjes werken voor generaals en die generaals spelen een simpel maar lucratief spelletje: wapens-voor-drugs en drugs-voor-wapens. Als daarbij wat voetvolk kan worden ingeschakeld waarom niet?

Libanezen > Kintex, Nutribel, ... > Pourtois > Dekaise + Temse en hier en daar een drugsbaron à la Farcy om de stroom aan drugs op te vangen. En wat Mossad en CIA om de boel in goede banen te leiden. En wat bezorgde politici die in het verhaal worden meegezogen. Meer moet dat niet zijn.

Maar inderdaad: zomaar wat baldadige gangstertjes die erop uit zijn om drank en pralines te stelen om ze voor een handjevol drugs te verhandelen en daarbij mensen en agenten overhoop schieten. Dat kán je toch niet geloofwaardig noemen?

88

Re: Waver: 30 September

Toch wel. Een voorbeeld lijkt me de schietpartij in Lot met de dood van die jonge agente Van Nieuwenhuyzen in 2007. Ook door gewelddadige inbrekers: 20 kogels!

89

Re: Waver: 30 September

Het gaat me niet om het feit dat ze reeds van in het begin schieten op alles wat beweegt. Zoals de profielopstellers al stellen: een psychopaat die er op uit is om te moorden en steeds een stapje verder gaat. Het gaat mij over de informatie die ze blijkbaar op 1 of andere manier kregen.

90

Re: Waver: 30 September

zappa wrote:

Het gaat mij over de informatie die ze blijkbaar op 1 of andere manier kregen.

Inderdaad, en de algehele opzet, en de uitvoering, en de omerta, en de achtergrond van sommige slachtoffers, en de context van genoemde verdachten, ...