21

Re: Autodieven

Autodieven aangehouden in het Brusselse

In Sint-Jans-Molenbeek werd woensdagavond de 26-jarige Daniel aangehouden. Dat gebeurde op de hoek van de Leopold II- en Jubileumlaan in genoemde gemeente. De man zat immers achter het stuur van een gestolen auto. Donderdagnacht werden in Brussel bovendien nog vier minderjarigen geklist. Die reden ook met een gestolen auto.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 Februari 1985

Bende autodieven ontmaskerd in Limburg

Door de Hasseltse BOB is in samenwerking met de politie van Sittard een bende autodieven onschadelijk gemaakt. De bendeleden specialiseerden zich niet alleen in het stelen van auto's, meestal van het type Volkswagen Golf, dikwijls via gesofisticeerde methodes, maar ook slaagden ze erin de wagens met vervalste boorddocumenten te verkopen of ze in onderdelen van de hand te doen. De vervalsing van de documenten gebeurde met behulp van een drukker uit Beringen, die ook gearresteerd werd.

De dieven pleegden ook oplichting met de cheques waarmee ze betaald werden. Met een chemisch product konden ze de aanvankelijk geschreven bedragen wegwissen en nieuwe bedragen invullen. De klanten werden dus tweemaal opgelicht: eerst met een gestolen auto, daarna met een vervalste cheque.

Men vermoedt dat de negen gearresteerden, mannen uit Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren, Zonhoven, Beringen en Meeuwen-Gruitrode, op drie jaar tijd enkele tientallen wagens hebben gestolen en voortverkocht.

Bron: Gazet van Antwerpen | 21 Maart 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

22

Re: Autodieven

Bende autodieven ontmaskerd te Ninove

Gisterenavond omstreeks 20 uur werden door de politie van Ninove en speurders uit Brussel een aantal gestolen dure sportwagens teruggevonden in een loods aan de Edingsebaan 18 te Ninove. Twee kerels, een uit Meise en een uit Brussel, werden op heterdaad betrapt toen zij onderdelen van een gestolen Porsche aan het losschroeven waren. De politie heeft ernstige vermoedens dat ook een paar mannen uit Ninove bij deze zaak betrokken zijn.

In de loods, die vroeger gebruikt werd voor het opslaan van groenten en fruit en die eigendom is van GVL, (*) werden twee Porsches van zo'n anderhalf miljoen fr. aangetroffen, evenals drie BMW's serie 3, een VW bestelwagen en nog een paar andere dure wagens die als gestolen waren opgegeven. In totaal vertegenwoordigen de teruggevonden wagens een waarde van ruim zeven miljoen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 Oktober 1983

(*) Naam zelf afgekort.

Drie jonge autodieven aangehouden te Ukkel

Een patrouille van de politie van Ukkel wist een paar dagen geleden nabij de Melkrietstraat in deze gemeente drie jongemannen aan te houden, die voordien een voertuig hadden gestolen. Het betreft de 19-jarige R.A. uit Brussel, de 21-jarige A.L. uit Ukkel en de 21-jarige A.R. uit Schaarbeek.

Toen de drie jonge autodieven in de Melkrietstraat te Ukkel nabij de gestolen wagen werden betrapt, sloegen ze bij het zien van de politie op de vlucht. Ze konden echter na een korte achtervolging worden gegrepen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 Mei 1981

Noot: de namen van de autodieven heb ik zelf afgekort.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23

Re: Autodieven

Misschien interessant om in het achterhoofd te houden in het kader van de Volkswagen Golf van Van Camp, die in Namen verschillende keren werd opgemerkt:

Autozwendelaars aangehouden te Namen

Onderzoeksrechter Bovesse te Namen heeft zaterdag de aanhouding bevolen van Michel Lameuse (34) uit Bonneville, op beschuldiging van heling van gestolen auto's, valsheid in geschriften en vervalsing van inschrijvingsbescheiden. Ook zijn vrouw Marie-Ange Gilson (30) en de Fransman Georges Lelong (48) uit Parijs, die reeds werd veroordeeld wegens een gewapende overval in het Antwerpse, werden aangehouden.

De drie hadden een zwendel opgezet met in Frankrijk gestolen Mercedes-wagens, die in Andenne werden bewerkt en vervolgens in Noord-Afrika verkocht.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 Oktober 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

24

Re: Autodieven

Ben wrote:

Misschien interessant om in het achterhoofd te houden in het kader van de Volkswagen Golf van Van Camp, die in Namen verschillende keren werd opgemerkt:

Daarin is onderzoek gedaan door de CWB en dat dossier telt ongeveer een 1.500 blz.

25

Re: Autodieven

In 1987 werd in Leuven een bende opgerold die verschillende autodiefstallen heeft gepleegd - vooral auto's van het merk Volkswagen - en deze gebruikten om diefstallen te plegen. De auto's werden uitgebrand teruggevonden in het Heverleebos » Google Maps

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/leuven10.jpg

Gestolen auto’s in brand gestolen te Heverlee

In het Heverleebos is tot tweemaal toe een gestolen auto van het merk Volkswagen in brand gestoken. De eerste keer gebeurde dit tijdens het weekeinde met een VW van J.A. uit Leuven. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag gebeurde hetzelfde met de VW van J.B. uit Kessel-Lo. In alle twee de gevallen brandde de wagen volledig uit, hetgeen het onderzoek sterk bemoeilijkt. Men vermoedt dan ook dat een onbrandingsmiddel werd gebruikt. De brandstichting gebeurde telkens op een afgelegen plaats in het Heverleebos aan de zogenaamde Vier Barelen. Bij de laatste brandstichting brandde ook een blokhut volledig uit. De gerechtelijke politie bij het parket van Leuven is belast met het onderzoek.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 Maart 1987

Bende steelt auto’s om vrouwen te beroven

In de nacht van maandag op dinsdag waren in Leuven weer dieven op pad. Zij stalen niet alleen auto’s maar beroofden ook dames van hun handtas.

Omdat beide feiten zich al eerder en samen ’s nachts hadden voorgedaan geraakte de politie ervan overtuigd te maken te hebben met een bende die auto’s steelt om des te gemakkelijker dames te kunnen beroven. In verband hiermee kon de Leuvense politie vijf verdachten voorleiden.

Sedert onlangs in twee nachten twee VW Golf GTI in Leuven werden gestolen en in het Heverleebos in brand gestoken, patrouilleert de politie er. Dinsdagmorgen rond 3u15 ontdekte zo’n patrouille een VW Jetta, niet ver van de plaats waar de GTI’s in brand werden gestoken. Er bleek een ruit stukgeslagen en er was contact gemaakt met losse draden. De nummerplaat verwees naar M.K. uit Leuven wiens auto inderdaad in het Groot Begijnhof gestolen was.

Vermoedelijk dezelfde daders stalen ook in het Groot Begijnhof de VW Jetta van de Brit P.J. Dieven probeerden er bovendien vandoor te gaan met de VW Passat van I.F., uit Schilde maar in Leuven verblijvend, met de BMW van F.D. uit Brugge en met de BMW van M.V. uit Kessel-Lo.

Naast de gestolen VW Jetta ontdekte de politie ook nog de Toyota Corolla van E.P. uit Leuven. Deze auto werd gestolen in het voorbije weekend. In datzelfde weekend werden nog andere auto’s gestolen en werd in acht winkels in de Diestsestraat gepoogd in te breken.

De auto-diefstallen in de nacht van maandag op dinsdag vielen samen met het beroven van de dames K.V. uit Wingene en A.S. uit Leuven. Respectievelijk op de hoek van de Naamsestraat met de Parkstraat, en in de Brusselsestraat hield een auto vlakbij stil, een man sprong er uit, beroofde de dames brutaal van hun handtas, sprong weer in de wagen waar nog twee of drie anderen in zaten, en ging er met de handtas vandoor.

De vijf verdachten werden in de loop van dinsdagmorgen voorgeleid. Er wordt nu nagegaan of zij t maken hadden met wat in de nacht van maandag op dinsdag gebeurde, en hetzelfde voor de nacht van 28 februari op 1 maart en van 4 op 5 maart toen in het Heverleebos de GTI’s in brand werden gestoken.

Bron: Gazet van Antwerpen | 11 Maart 1987

Leuvense autodieven en handtasrovers aangehouden

Onderzoeksrechter Cailloux bij het parket te Leuven heeft drie personen - aanvankelijk werd gewag gemaakt van vijf - onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De drie worden er van verdacht in de nacht van maandag op dinsdag in het centrum van Leuven verscheidene auto’s gestolen of pogingen daartoe ondernomen te hebben. Ook zouden ze drie vrouwen van hun handtas beroofd hebben. De drie werden dinsdagmorgen door de politie van Leuven gearresteerd.

Dergelijke feiten deden zich ook al voor tijdens de nacht van 28 februari op 1 maart en tijdens de nacht van 4 op 5 maart. Toen werd telkens een VW GTI gestolen. De dieven verplaatsten zich ook met die gestolen voertuigen om vrouwen van hun handtassen te beroven. Daarna werden de auto’s uitgebrand in het Heverleebos teruggevonden.

De drie verdachten ontkennen de hen ten laste gelegde feiten. Vrijdag dienen ze voor de raadkamer te Leuven te verschijnen. Het verder onderzoek is in handen van de BOB van Leuven.

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 Maart 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

26

Re: Autodieven

Drie Golf GTI gestolen in één nacht

De rijkswacht wordt opnieuw geconfronteerd met een reeks diefstallen van Golf GTI. In de nacht van zaterdag op zondag werden drie van deze wagens gestolen. De eerste diefstal werd gesignaleerd te Zottegem. Aan de dancing Cripton in de Gentsesteenweg te Zottegem had Janot Ysarhie uit Melle zijn wagen gestationeerd. Toen hij buiten kwam was deze verdwenen.

Dezelfde nacht verdween een dergelijke wagen in Heule. Daar gebeurde dit in de Kortrijkstraat te nadele van F.D. uit Kortrijk. De derde diefstal deed zich voor op het Leopoldsplein te Menen. Daar was het K.M. die moest vaststellen dat zijn wagen, gestationeerd voor zijn woning, ontvreemd werd. Door de rijkswacht werd een grondig onderzoek ingesteld.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 Oktober 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

27

Re: Autodieven

Gestolen auto uitgebrand aangetroffen te Beersel

Maandagmorgen werd langs de Diepenbeemd en uitgebrande Peugeot 305 aangetroffen. De rijkswacht van Halle kwam ter plaatse en stelde vast dat het om een gestolen voertuig ging dat in Brussel werd ontvreemd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 Februari 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

28

Re: Autodieven

Auto gestolen te Sint-Pieters Woluwe

Toen de 45-jarige P.G., donderdag, omstreeks 17u30, bij zijn thuiskomst aan de Nijveldreef te Sint-Pieters-Woluwe (*) zijn garage wilde binnenrijden, stond hij er tegenover een gemaskerde kerel, die met een revolver dreigde. De aanrander nam G. zijn portefeuille af, evenels de sleutels van zijn voertuig. De kerel verplichtte vervolgens G. uit te te stappen en reed er zelf met de wagen vandoor.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 Januari 1981

Populaire straat om auto's te stelen » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

29

Re: Autodieven

Ben wrote:

Twee Italianen, de 29-jarige Angelo Lauria en de 36-jarige Giovanni Volante werden aangehouden. Ze hebben bekentenissen afgelegd en werden overgebracht naar Brussel. Bij het stelen werden ze geholpen door vier medeplichtigen die allen werden aangehouden.

Ter info, deze Giovanni Volante was betrokken bij de bende De Staerke. Hij was ook de zwager van Rosa V., die een relatie en een kind had met Léon De Staerke.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

30

Re: Autodieven

Voertuig opzettelijk in brand gestoken in Terkamerenbos

Op de verlaten Croquetweg in het Terkamerenbos te Brussel, werd dinsdagnamiddag omstreeks 16u15 een in het Groot-Hertogdom Luxemburg gehuurde Volkswagen, type Golf, opzettelijk in brand gestoken. Op het ogenblik dat de vlammen werden waargenomen, werd niemand in de onmiddellijke omgeving van het voertuig opgemerkt.

Wel kon worden uitgemaakt dat de brandstichter de gedeeltelijke inhoud van een fles benzine op de zitbank achteraan in het voertuig had leeggegoten. De fles, waarin nog een beetje benzine zat, werd in de onmiddellijke nabijheid van de wagen teruggevonden.

De auto in kwestie werd bij een firma in het Groot-Hertogdom gehuurd op naam van een Belg. In feite werd deze Belg enkele weken geleden beroofd van zijn identiteitspapieren door een onbekende. Verondersteld wordt dat deze die met het gehuurde voertuig naar Brussel kwam en het daar om een nog onbekende reden in brand stak.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 September 1977

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube