81

Re: Banditisme

Bevraag Beijer anders eens naar zijn bijzondere vriendschapsband met een bepaalde croupier.

Re: Banditisme

Wat zo typerend is aan dit dossier is dat zelfs de speurders en experts elkaar tegenspreken. Sommige speurders zijn overtuigs dat de WNP verantwoordelijk is, anderen dan weer Bouhouche en co., De Staerke, De Borains, de hypothese van verschillende bendes, enzovoort, enzovoort... Na al die jaren is er zelfs geen eenduidende hypothese over wie er achter de bende zat. En wat nog gekker is: voor elke piste zijn er wel een heleboel aanwijzingen die allemaal plausibel lijken.

83

Re: Banditisme

Zelfde dader of zelfde aangeleerde techniek?

84

Re: Banditisme

Zelfde dader.

85

Re: Banditisme

Heb vandaag zeer toevallig en op zoek naar iets anders heel wat mails teruggevonden over de manier van schieten. We missen hier Kees BK alias Vermeulen. Toch als het over schieten ging. Zijn kennis over "roest" zullen we maar met "rust" laten.

86

Re: Banditisme

Tiens wrote:

Zelfde dader.

In ieder geval een zelfde type wapen met een patroon met 9 balletjes. Het schot op de deur is hoog genoeg om iemand die achter de deur staat dodelijk te kunnen verwonden.

Re: Banditisme

fenix wrote:

Zelfde dader of zelfde aangeleerde techniek?

Dat schieten op de benzineklep ziet er eerder amateuristisch uit dan een aangeleerde techniek. Nogmaals, het voelt vreemd aan maar we moeten intellectueel eerlijk blijven, er is een patroon van schieten en gedragingen die door de hele periode lijkt terug te komen.

Ik ben het ook niet eens met Ben dat Genval een overval is als een andere; afhankelijk van welk verslag je leest maar het schieten op Culot op de parking (met het oogmerk te doden) is zeer atypisch voor een gewone gangsterbende. Als die man sterft is het avondjournaal materie, als ze gewoon vluchten met het geld een overval die snel wordt vergeten. Normale overval = zo min mogelijk animo en zo min mogelijk slachtoffers + zoveel mogelijk geld. Tenzij die Culot echt ostentatief in de weg stond of weerwerk bood, rapporten daarover lijken niet eenduidig.

En dan dat gedoe met die auto van Culot achteraf? Toch ook niet iets wat normale gangsters doen? Doet denken aan intimidatie van slachtoffers in Aalst jaren later

88

Re: Banditisme

Spectator Of Life wrote:

Ik ben het ook niet eens met Ben dat Genval een overval is als een andere; afhankelijk van welk verslag je leest maar het schieten op Culot op de parking (met het oogmerk te doden) is zeer atypisch voor een gewone gangsterbende.

Er is op Culot geschoten omdat hij een bevel van de gangsters negeerde, dat is de enige reden.

Par malchance, les braqueurs viennent de sortir du magasin et lorsqu’il jette un œil dans son rétroviseur, il aperçoit un sac en plastique et un fusil : "J’ai pensé à un hold-up et je me suis retourné".

(...) C’est lui qui tient dans les mains, un fusil de gros calibre. Jacques Culot décide alors de fuir au plus vite mais il aperçoit qu’un des malfrats lui fait signe de s’arrêter: "J’ai continué à progresser lentement étant indécis". Mais l’homme se place en position de tir, les deux bras tendus et les jambes écartées : "Voyant cela, je me suis couché dans la voiture". Ce bon réflexe lui vaudra d’avoir survécu ce soir-là car à la vue de son véhicule, la balle qui a fait voler en éclats ses vitres l’aurait atteint en pleine tête. Une autre balle ira se loger dans l’un des pneus de l’Audi, permettant aux voleurs de quitter les lieux sans crainte d’être suivis.

Bron: RTBF | 11 Februari 2023

Zijn volledige getuigenis kan je hier lezen » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

89

Re: Banditisme

Tiens wrote:
Tiens wrote:

https://i.imgur.com/HwcVuJ3.jpeg

Opvallende gelijkenissen.

Reminder: de kogelgaten in de Saab zijn van de eerste golf misdaden toegeschreven aan de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’. De kogelgaten in de deur zijn van de tweede golf misdaden toegeschreven aan de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’.

Het is uit deze beelden niet zo moeilijk om af te leiden dat we hier over dezelfde dader spreken en niet zomaar omdat ‘hij als een gek in het wild schoot’.

De groupage lijkt mij toch wel verschillend te zijn. Rekening houdend met de niet vast te stellen schade op de muren naast de deur. Het is niet omdat er met dezelfde cartouches word geschoten dat het één en dezelfde dader betreft.

Re: Banditisme

De inslagsporen in de tank van de Saab zijn het gevolg van het vuurgevecht met de gendarmes bij Colruyt (de Saab is een verlengstuk van de combi).

Ben wrote:

Ze kwamen voor de kluis in Nijvel

Met hun kleine steelvlam en 2 kleine gasflessen, bijna volledig gebruikt om de metalen deur open te snijden? Trouwens, zijn ze überhaupt wel de veilige kamer binnengegaan?