Toevallig in Sint-Pieters-Leeuw, wapens, auto's, ...

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft in samenwerking met Nederlandse collega's een reusachtig wapenarsenaal ontdekt in een loods en een kelder in Sint-Pieters-Leeuw. Onklaar gemaakte wapens werden er door een trafikant weer gebruiksklaar gemaakt. Het arsenaal werd ontdekt tijdens een schaduwoperatie door de Nederlandse politie op een verdachte die in België wapens kwam kopen.

Meer » Reusachtig wapenarsenaal ontdekt in Sint-Pieters-Leeuw

2

Interessant verhaal (daarom ook naar de nieuws-sectie verplaatst). Ik vraag mij vooral af wat er met "verleden" in deze zin bedoelt wordt:

De eliteploeg van de federale politie zag hoe de Nederlander in Vlezenbeek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, ging aankloppen bij Herwig B., een man die zich in het verleden al meermaals aan verboden wapenhandel bezondigd heeft.

Zijn dat de jaren tachtig, zeventig of negentig, ...

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Herwig B werd ongeveer 5 jaar geleden betrapt met allerlei onklare wapens.

Voortvluchtige eigenaar wapenarsenaal opgepakt 24/06/2005

De ex-beroepsmilitair Herwig B. (38) die in zijn atelier in Sint-Pieters-Leeuw een groot wapenarsenaal liggen had, is opgepakt. De man, die voortvluchtig was, heeft zich gisteren aangemeld bij de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw.

Een ton munitie op zolder 18/06/2005

De federale politie heeft woensdag in Sint-Pieters-Leeuw een enorm arsenaal van een 350-tal oorlogswapens en een ton munitie in beslag genomen. De eigenaar, Herwig B. (38) uit Ukkel, bleek met de noorderzon verdwenen. De speurders willen hem vragen wat hij met de wapens van plan was.

4

Bedankt voor de extra informatie. Het zal waarschijnlijk wel niets zijn, maar er moest maar eens per ongeluk of via via een interessant wapen tussen zitten. Ergens gevonden op een zolder of in een bos in Sint-Pieters-Leeuw.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5

Een wapen dat onklaar gemaakt is volgens de Belgische wetgeving is verloren voor verder gebruik. Ik zie niet goed in hoe je ze opnieuw operationeel kan maken. Met sommige kan je nog blankmunitie afvuren (alarmkogels), maar dat is het dan ook.

6 (edited by Merovinger 01-10-2010 16:54)

Politie ontdekt gigantisch arsenaal bij fervent wapenverzamelaar 

In een kelder en een loods in Vlezenbeek heeft de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel woensdag een enorm wapenarsenaal ontdekt. Honderden wapens, van handvuurwapens tot zware oorlogstuigen, zijn door de speurders in beslag genomen. De eigenaar, een fervent wapenverzamelaar, is aangehouden.

De Nederlandse politie voerde al een tijdje een onderzoek naar een man die ervan verdacht wordt wapens te leveren aan het criminele milieu. Toen die woensdag naar België afzakte, namen de speurders contact op met hun Brusselse collega's. Die namen de observatie over en zagen dat de Nederlander wapens kocht bij een man in Sint-Pieters-Leeuw. Met een huiszoeking in de hand viel de Federale Gerechtelijke Politie binnen bij de verkoper. De speurders schrokken zich een hoedje toen ze de honderden wapens met bijhorende munitie ontdekten. Een groot deel van de wapens was onklaar, maar de eigenaar beschikte over al het nodige materiaal om de wapens terug in werking te stellen. De man, Herwig B., is aangehouden op verdenking van het illegaal te koop stellen van wapens.

Bron: Persinfo Logicinmotion

Daar kan misschien nog wel eens iets interessant tussenzitten. De gedemonteerde Golf GTI was die ook niet gevonden in die buurt?

"Van elk wapen moeten we nu nagaan waar het vandaan komt en of het al dan niet legaal tot in Vlezenbeek is geraakt. Dit zal weken, zoniet maanden tijd vergen", besluit Glenn Audenaert.

Iemand een idee hoe ze zoiets aanpakken?