1 (edited by dim 10-04-2013 15:55)

Topic: Occulte theorie

Omwille van bepaalde uitspraken van Michel Libert (o.a. de verwijzingen naar een "Teutoonse orde" die boven WNP zou hebben gestaan), de gekke fratsen van Wachtelaer en de WNP-uitstapjes naar zonnewenden allerlei, heb ik wat research gedaan over de rol van occulte theorieën in (neo)nazi activiteiten. Voor wat het waard is:

De opkomst van het nationaal-socialisme kan moeilijk los gezien worden van de invloed van een aantal occulte kringen die zich rond de eeuwwisseling hadden gevestigd in Duitsland en Oostenrijk en de basis legden voor de antisemitische en eugenetische programma's van nazi-Duitsland. De mate van invloed op Hitler staat onder discussie, maar Heinrich Himmler en Alfred Rosenberg waren overduidelijk in deze sfeer te plaatsen. Het ariosofische en armanistische gedachtengoed dat in dergelijke kringen verkondigd werd, werd in grote mate ontwikkeld door runen-adept Guido von List (1848-1919) en verder uitgebouwd door Jörg Lanz von Liebenfels (1874-1954). Het ontwikkelde zich tot een bizarre samensmelting van Germaanse mythologie, de Arische rassenleer van Arthur de Gobineau (1816-1882), de Vril-mythologie van Edward Bulwer-Lytton uit 1871 en de theosofische leer van madame Blavatsky (1831-1891).

Blavatsky had het ondermeer over Atlantis, Shambhala en de "Verborgen Meesters", een esoterische leer die in verband te brengen is met ondermeer de Rozenkruisers en de verhalen rond de Aziatische ondergrondse theocratie Agartha (zie ook de latere invloed hiervan op Luc Jouret en de Orde van de Zonnetempel), voor het eerst gelanceerd door Louis Jacolliot in 1873 en verder uitgewerkt door Joseph-Alexandre Saint-Yves d’Alveydre (1886), Ferdinand Ossendowski (1922) en René Guénon (1927). Theosofie, welke vormend was voor de ariosofie, raakte sinds de oprichting van het Duitse theosofische gezelschap in 1884 steeds meer in de belangstelling, met als kopstukken ondermeer Franz Hartmann en Rudolf Steiner, dewelke in 1913 zijn, door Rudolf Hess bewonderde, antroposofische beweging oprichtte na een breuk met Annie Besant, omwille van haar meer hindoeïstische interesses. Het theosofische swastika-symbool werd voor het eerst in een Duitse publicatie gebruikt door Hartmann, namelijk op de cover van zijn tijdschrift Lotusblüten. Hiernaast was er in Duitsland en Oostenrijk sinds het eind van de 18de eeuw, vooral in vrijmetselaarmiddens, een heropflakkering van de verhalen rond de Tempeliers en de Rozenkruisers, bijvoorbeeld in de Berlijnse Gold- und Rosenkreuz waartoe koning Frederick Wilhelm II van Pruisen en Johann Christoph von Wöllner hadden behoord.

Franz Hartmann lag, samen met Theodor Reuss en Karl Kellner, tussen 1895 en 1906 aan de basis van de Ordo Templi Orientis, dewelke via William Wescott banden had met de Hermetic Order of the Golden Dawn. Lanz von Liebenfels stichtte in 1900 de Ordo Novi Templi (Neutempler-Orden) in het slot Werfenstein en publiceerde, samen met Harald Grävell von Jostenoode, tussen 1905 en 1917 het tijdschrift Ostara, waarvan gezegd wordt dat Hitler een lezer was tijdens zijn Weense jaren. In 1907 stichtte Ludwig Fahrenkrog de Germanische Glaubens-Gemeinschaft, dewelke de swastika als symbool gebruikte.

In 1908 werd het armanische Guido-von-List-Gesellschaft opgericht, met steun van Lanz von Liebenfels maar ook van de industrieel Friedrich Wannieck, de Weense burgemeester Karl Luegger, de theosofen Hugo Göring en Harald Arjuna Grävell van Jostenoode, de esoterische filosoof Max Seiling en Paul Zillmann, Meester van een Berlijnse occulte loge. De Wannieck-familie zorgde bij de inauguratie voor een groot deel van de financiering. Tussen 1908 en 1912 trad het Weense thesofische gezelschap toe en werden ondermeer Beranek, Philipp Stauff, Franz Hartmann en Karl Heise lid. In het gezelschap was er een beperktere kring te vinden, namelijk de Hoher Armanen Orden.

In 1912 werd vervolgens de occulte völkische Teutonenorde (alias Germanenorde) gesticht door Theodor Fritsch en occultisten zoals Philipp Stauff en Hermann Pohl. Deze elitaire orde was op vrijmetselarij gebaseerd, had de swastika als symbool, verkondigde magisch-esoterische en ariosofe theorieën en hield zich bezig met neopaganistische rituelen zoals zonnewendes. In 1916 splitste de orde in een "loyalistische" Germanenorde onder grootmeester Eberhard von Brockhusen en een alternatieve Germanenorde "Walvater van de Heilige Graal" onder Hermann Pohl. Tot deze laatste orde behoorde de mystieke vrijmetselaar Rudolf von Sebottendorf, een aanhanger van von List en von Liebensfels, die de Beierse tak in 1918 onderbracht in het Thule-Gesellschaft van Walter Nauhaus.

Deze organisatie bevond zich in München, had op haar hoogtepunt zo'n 1500 Beierse leden en werd bezocht door ondermeer Dietrich Eckart, Alfred Rosenberg, Karl Harrer, Gottfried Feder en Rudolf Hess. Het Thule-Gesellschaft was opgedragen aan de god Walvater, had de swastika als één van haar symbolen en was een platform voor de esoterische theorieën over Ariërs en Hyperborea. De profetie van von List over een Germaanse Messiah die Duitsland zou redden na WOI was er ingeburgerd, ondermeer bij Dietrich Eckart aan wie Hitler "Mein Kamf" zou opdragen. De meeste leden waren echter vooral geïnteresseerd in antisemtisme en anti-communisme en veel minder in de occulte zaken. Er was echter ook sprake van een Wahrheitsgesellschaft of Vril-Gesellschaft in Berlijn, die een meer occulte groep binnen het Thule-Gesellschaft zou zijn geweest dewelke in contact zou hebben gestaan met de orde van de Golden Dawn en waartoe Karl Haushofer zou hebben behoord. Het bestaan van dit Vril-Gesellschaft is echter speculatief en kon nooit éénduidig worden aangetoond. Sebottendorf plande in 1918 de ontvoering van de Beierse socialistische premier, Kurt Eisner, wat echter faalde.

Tijdens de Beierse revolutie van april 1919 was er sprake van een mislukte couppoging door het Thule-Gesellschaft, waarop zeven leden door de communisten werden geëxecuteerd, waaronder Nauhaus, gravin Heila von Westarp en prins Gustav von Thurn und Taxis. Nadat Karl Harrer in januari 1919 contact gelegd had met de Politischer Arbeiterzirkel van Anton Drexler werd met financiële steun van het Thule-Gesellschaft de Deutsche Arbeiterpartei opgericht, waartoe Hitler in hetzelfde jaar toetrad en die hij omvormde tot de NSDAP in 1920. Een lid van de Thule-beweging, Friedrich Krohn, koos trouwens de swastika als symbool voor de nazi-partij (dewelke door Hitler zelf omgezet werd in een rechtsdraaiende variant). De officiële nazi-krant, de Völkischer Beobachter, had Harrer als redacteur en vond zijn oorsprong in de Münchener Beobachter die in 1918 in bezit was gekomen van het Thule-Gesellschaft. Al snel verlieten von Sebottendorf en Harrer de Thule-organisatie, die in 1925 werd opgeheven.

In 1932 werd de Lumenclub opgericht in Wenen, waarvan de leden overlap vertoonden met de Neutempler-Orden van Lanz von Liebenfels, en die de toen nog illegale nazi-partij in Oostenrijk hielp uitbouwen. De Lumenclub en de Neutemplar-Orden werden echter, net als vele andere sektarische groepen, opgeheven op bevel van Reinhard Heydrich in zijn strijd tegen vrijmetselarij en andere geheime genootschappen sinds 1934. Wel zorgde de Deutsche Glaubensbewegung tijdens de periode 1933-1945 nog voor een propagatie van de ariosofische theorieën. Deze beweging werd gesteund door Rudolf Hess, had zo'n 200.000 volgelingen en stond onder leiding van Jakob Wilhelm Hauer, een professor aan de universiteit van Tübingen. Ze propageerde een religie met Arische, Noordse en Hindoeïstische elementen ter vervanging van het Christendom. De belangrijkste occultistische invloed op de nazi-top, Karl Maria Wiligut, verdween echter in 1939 van het toneel en ook Alfred Rosenberg en Heinrich Himmler esoterische accenten werden geleidelijk minder duidelijk. Himmler's rol in Ahnenerbe en de SS-rituelen in Wewelsburg laten echter wel zien dat hij doordrongen bleef van het occulte.

Ook na WOII bleef ariosofisch gedachtengoed een belangrijke onderbouw van extreemrechtse groepen, zoals de in 1976 door Adolf Schleipfer opgericht Armanen-Orden, geïnspireerd door von List, of de Artgemeinschaft van Jürgen Rieger. Het Thule-Gesellschaft vond een vervolg in het naoorlogse en "Nieuw Rechtse" Thule Seminar van Pierre Krebs, dewelke de zwarte zon uit de Arische mythologie gebruikt als symbool. In de jaren '80 werd de Tempelhofgesellschaft opgericht door leden van de neonazistische "Erbengemeinschaft der Tempelritter", onder leding van voormalige politieagent Hans-Günter Fröhlich. In de jaren '90 werd een nieuwe tak van het Tempelhofgesellschaft opgericht in Wenen door Norbert Jurgen-Raththofer en Ralft Ettl, waar concepten als Vril, Atlantis en ariosofie opgenomen werden in een buitenaardse kosmologie. Ralf Ettl sticht ook de Freundeskreis Causa Nostra.

Ook de mythologie rond tempeliers is steeds een dankbaar element gebleven. Verschillende temperlierorden lijken een dekmantel geweest zijn te zijn voor politiek-gerichte activiteiten uit extreem-rechtse hoek, waarbij de leden vaak een hergeboorte van "het Westen" voor ogen hadden. Zo zouden er verbanden gevonden zijn geweest tussen een aantal mystieke orden zoals de rosenkruiserorganisatie AMORC en de Ordre Rénové du Temple (ORT) met de CIA, de P2-loge, de SAC, de (corsicaanse) maffia en internationaal terrorisme, door Marie-Rose Baleron de Brauwer, een commissaris van de DST in Nice. Deze laatste was de verloofde van Serge Hutin (1927-1997), een vrijmetselaar, CNRS-onderzoeker, esoterische auteur en samen met Baleron een bewonderaar van Aleister Crowley. Baleron kwam om op 27/10/1972 tijdens een verdacht vliegtuigongeluk op weg naar Clermont-Ferrand, mogelijk om de volgende dag deel te nemen aan een grote AMORC-vergadering, gezien ze zelf een AMORC-vertegenwoordiger was voor de streek van de Puy de Dôme.

Mogelijk zou ze het er willen hebben gehad over de dubieuze praktijken van de ORT, opgericht door AMORC-grootmeester Raymond Bernard. Ze zou een dossier in een aktentas vastgeketend rond haar pols hebben gehad, dewelke na het ongeluk verdwenen was en waarbij de pols gebroken was. In juli 1974, zou ORT-kopstuk Origas in de orde een tekst hebben laten circuleren waarin stond dat "een vrouw zich verzet had tegen de ontwikkeling van de orde en gestorven was in een ongeluk" (André van Bosbeke, p. 87). De aantrekkingskracht van de tempeliers op neonazi's is ook zichtbaar geweest in WNP (zie vooral Libert) en recenter bij Breivik. Ook de sudist Christian B. lijkt op zijn Facebookpagina te dwepen met de tempeliers.

2

Re: Occulte theorie

Zie ook voor meer nota's » anneesdeplomb.topdiscussion.com

Voor het hedendaagse dwepen van extreemrechts met tempeliers, zie bv. deze profielen » Facebook | Facebook | Facebook

Er staat in de lijst zelfs een Griek van de neonazipartij Gouden Dageraad die zichzelf "Hermann von Salza" noemt! Opvallend is ook dat er veel FB-"vriendschappen" zijn met personen zoals T. Afschrift, Modrikamen, Cl. Moniquet, leden van de PP, Teitelbaum & Turtelboom, ... Heeft "La droite" hier ergens een rol te spelen? Merk ook op dat deze nieuwe "tempeliers" zich goed lijken te vinden met zionisten. Samen naar het beloofde land om moslims in de pan te hakken (de nieuwe hoofdvijand nu de communisten minder relevant zijn geworden)?

3 (edited by dim 10-04-2013 16:37)

Re: Occulte theorie

De Ordo Templi Orientis (OTO) werd gesticht door Karl Kellner en Theodor Reuss en richtte zich op een paganistische pan-Germaanse wereldorde, waarna de orde onder leiding kwam te staan van de occultist Aleister Crowley. De orde zou door de Amerikaanse inlichtingendiensten, en mogelijk in samenwerking met Opus Dei, in de jaren '60 opgenomen geweest zijn in anticommunistische netwerken. Er is ook sprake van gebruik van de orde door de CIA voor MK-ULTRA-achtige mind control-programma's in de jaren '70.

Verscheidene agenten met occulte interesses zouden lid geweest zijn, zoals de Britse spion Gerald Yorke. Ook de ex-ordeleider Grady McMurty lijkt een pion van de CIA geweest te zijn. Oskar Schlag was dan weer een specialist in psychologische oorlogsvoering uit Israël. Er doen geruchten de ronde over satanisme, neo-nazis en mind control, maar het is niet duidelijk wat nu feit is en wat conspiracy-nonsens. In L.A. zou de OTO Riverside betrokken zijn geweest in sadomasochisme, drugs, bloedrituelen, kinderverkrachting en moord. In welke mate zijn de geruchten over rituele kinderverkrachting en moord door de Duitse Thelema-loge, behorende tot de OTO-strekking, bijvoorbeeld geloofwaardig en vinden ze aansluiting bij gelijkaardige feiten door een OTO-loge in Rome, waar ook de "jeunesse dorée" en avocaten bij betrokken zouden zijn geweest (pedopolis)?

De Thelema-loge werd in Hamburg gesticht door Michaël Kühnen (1956-1991), een homosexuele (outing in 1986) neo-nazi en ex-leider van de door hem in 1982 gestichtte ANS/SA (Aktionfront Nationaler Sozialisten/Nationaler Aktivisten). Kühnen liet de Duitse Arbeiderspartij infilteren en richtte een dissidente neo-nazigroep Gesinnungsgemeinschaft der Neuen Front op. In 1979 werd hij veroordeeld tot drie jaar en in 1984 werd hij beschuldigd voor het aanzetten tot haat. Kühnen vluchtte begin 1984 naar Parijs, waar hij onderdak kreeg via de Fédération d'Action Nationale et Européenne (FANE), in het bijzonder via Michel Caignet die relaties onderhield met ANS/SA en de terroristische Hoffmann-groep.

Caignet organiseerde de druïdische ceremonies van FANE en hielp, samen met Christian Bouchet, om OTO te ontplooien in Frankrijk, ondermeer in zijn thuisstad Nice. Samen met FANE bezocht hij Léon Degrelle in Spanje, waarmee hij samenwerkte. Samen met Michel Caignet en Jürgen Mosler stichtte Kühnen in 1986 de Europaïsche Bewegung, een nazistische internationale met zetels in Duistland, België (met de groep L'ASSAUT), Denemarken, Frankrijk en Nederland.

4

Re: Occulte theorie

Er is veel informatie over die occulte ringen in de boeken van David Livingstone! Hier is zijn website » www.conspiracyschool.com

5

Re: Occulte theorie

Over AMORC, hier is een interessante document uit de website van Roger Toussaint, van de franse Rose-Croix. Daarin schrijft hij dat de doelen van Rose-Croix zijn:

  1. een wereldregering

  2. een wereldmunt

  3. een universele ethiek

  4. een unieke wereld taal

  5. een wereldburgerschap

  6. een "androgyne" genre

  7. een planetaire ecologie

  8. een universele religie

"Ein Volk ein Reich ein Führer!"

Dat kun je hier lezen, in het Engels en in het Frans » www.rose-croix.org

6

Re: Occulte theorie

Bij de Verenigde naties is er een soort "sect" die werkt voor de terugkeer van "Christus". Deze Christus moet ons leiden tot een nieuwe wereld orde. Op de oude website van de Lucis Trust (Lucis staat voor "Lucifer" eigenlijk), men kan lezen:

La Réapparition du Christ
Nous vivons une époque de préparation, non seulement pour une civilisation et une culture nouvelles au sein d'un nouvel ordre mondial, mais également pour un nouvel enseignement spirituel.

Een "Nouvel Ordre Mondial" (of Niewe Wereld Orde of New World Order), dat is precis wat vele politici wensen: Henry Kissinger, Nicolas Sarkozy, Jacques Attali, Gordon, Brown, ...

Er is ook dit boek van Alice Bailey, Le retour du Christ » www.amazon.fr

Alice Bailey en de Lucis Trust zijn sterk beïnvloed door de Theosofie van Blavatsky. En Blavatsky was beïnvloed door de Kabbala... En Joodse kabbalisten denken dat hun Machiah binnenkort zal terugkomen...

7

Re: Occulte theorie

Voorwoord van Pierre Hillard, In Histoire secrète de l'oligarchie anglo-américaine van Carroll Quigley: 

Le nazisme plonge ses racines dans ses sectes imprégnées de magie noire et d'occultisme comme la Société de Thulé (ou encore le Germaneorden) dont on peut établir des liens avec l'ésotérisme propre à la Kabbale. Dans la liste d'acteurs clés, nous pouvons citer, entre autres, l'occultiste Dietrich Eckardt (1868-1923) qui joua un rôle dans la création du "Parti ouvrier allemand" (Deutsche Arbeiterpartei) pour devenir le NSDAP dirigé par Adolf Hitler (Nationalsozialistische deutsche Arbeiterpartei) ou Rudolf von Sebottendorf (1875-1945), auteur des "Talisman des Rose-Croix" (Der Talisman des Rosenkreuzers).

Ces personnes et les autres (Rudolf Hess, Hans Frank,...) étaient animées d'une tournure d'esprit qui était dans la continuité de pensée et de perversion d'un Sabbataï Tsevi et d'un Jacob Franck. De là à croire que le nazisme n'a été qu'un outil au service d'une cause supérieure... Enfin, précisons que l'historien allemand, Werner Maser, dans son ouvrage Die Frühgeschichte des NSDAP, écrit ce point très intéressant au sujet du gnostique Sebottendorg, un des promoteurs du nazisme: "Pendant la guerre balkanique de 1912-1913, il avait joué un rôle important comme dirigeant du Croissant rouge turc et il avait été élevé, sous la protection d'un marchand juif nommé Termudi, à la maîtrise de l'ordre du Rosaire (Rosenkranz Orden). Il était rentré en Allemagne avec beaucoup d'argent de sources inconnues"

Bron: René Alleau | Hitler et les sociétés secrètes | éditions Tallandier | 2014 (p. 174)

8

Re: Occulte theorie

In de korte maar onrustwekkende geschiedenis van Westland New Post vinden we veel elementen terug van de Himmler-organisatie. Men mag zonder overdrijving spreken van exacte copies uit het romantisch denkpatroon en de nazi-ideologie. WNP is in sommige opzichten wat de SS was voor het Derde Rijk, zeker in het Brusselse waar extreem-rechts nogal wat invloed beschikt.

Er zijn ook die vreemde ontmoetingsplaatsen, waaronder een semi-geheim lokaal in Sint-Gillis, waar documenten van WNP, scoutsuniformen en versierde dolken rondslingeren. Er is het lokaal in Haacht [zie Levensboom], waar de padvinders SS-liederen zingen en witloof planten. Er zijn de flats waar in het geheim cursussen worden gegeven, waarbij zowel de leraar als de leerlingen een beulskap dragen. Er is in Londerzeel de plek waar temidden van kroonkandelaars, het ritueel huwelijk tussen Marcel Barbier en Marcelle Gobert werd voltrokken; en op een zaterdag voor het Zonnewendefeest, ook de doopplechtigheid van het kind van een WNP-militant plaatsvond.

Men spreekt van inwijdingsvergaderingen, geesten, draaiende tafels, samenkomsten rond een open grafkist versierd met een dolk en waar een kandidaat voor het WNP-lidmaatschap zich naakt moet inleggen. Wat dat laatste betreft, moeten we erbij vermelden, dat we die informatie kregen van mensen die geen lid waren van WNP, maar wel voor de Staatsveiligheid werkten of actief waren in andere extreem-rechtse groeperingen. 

Michel Libert zou me na zijn vrijlating uit de gevangenis bevestigen dat hij nooit aan inwijdingsbijeenkomsten deelnam, dat hij nooit een doodskist zag.

Bron: Operatie Staatsveiligheid | René Haquin

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

9

Re: Occulte theorie

In de uitgebreide originele post van dim over de rol van occulte theorieën en (neo)nazi activiteiten ontbreken - volgens mij - de 'Ridders van Lucifer'. Ook hier gaat het niet alleen over folklore maar over banden met internationaal terrorisme, extreem-rechts, trainingskampen en voorbereiding op een gewapende strijd. De onderstaande stukken komen uit het boek 'Ridders van Nu' van André Van Bosbeke en ze tonen - kort samengevat - de denkbeelden en handelswijze aan van deze 'Ridders van Lucifer'. Vooral de laatste alinea - over het trainingskamp in Frankrijk - lijkt me relevant.

(...) Of hij Thulé of de Groene Orde kent?  'Dat zijn geen onderwerpen voor profanen. Maar je zou kunnen stellen dat al die groeperingen dezelfde doelen nastreven en dus samenwerken. Daarvoor hoeven we mekaar niet te ontmoeten!' 'Eén ding kan ik je wel verklappen', zegt Elymas, 'de Groene Ordè en Thulé hebben ons geïnspireerd en de vrije hand gelaten.' Dat is al wat hij wil zeggen. 'Ik kan je ook nog vertellen', zegt hij zacht, 'dat er momenteel een gevecht wordt geleverd tussen groepen als wij en bepaalde aanhangers van het monotheïsme. En geloof me, het gaat er hard aan toe. Het is een strijd boven de hoofden van de gewone mensen.'

(…) Het Thulé-Genootschap en de Groene Orde blijken goede bekenden in Luciferiaanse kringen! Die organisaties verdienen de nodige aandacht. Ze zijn niet enkel centra voor actuele paganistische filosofieën, maar hebben - tenminste - raakvlakken met... het internationale terrorisme. Maar laten we eerst dieper ingaan op de laatste markante bewering van Elymas, dat er momenteel een zwaar gevecht wordt geleverd tussen groepen als de Luciferianen en bepaalde aanhangers van het monotheïsme. Wie zijn die monotheïstische tegenstanders van Elymas? Gaat het om de katholieke kerk?

Thule

Ook in België ... Het Thulé-Genootschap is anno 1986 druk aan het rekruteren! Je zal de tentakels van het Genootschap voelen in esoterische en zeer traditioneel ingestelde organisaties. Je zal echter nooit kunnen zeggen, laat staan bewijzen dat iemand lid is van Thulé.'

Georges is een bevoorrechte getuige: hij weet waarover hij spreekt. Hij heeft indertijd zelf de beproevingen van Angela doorstaan. Hij waarschuwt: 'zoek niet naar de huidige Thulé-kern', en voegt er laconiek aan toe: 'je wil toch nog kunnen schrijven, niet?' Georges bevestigt dat Angela contacten had met Thulé. 'Of ze inderdaad afgevaardigd werd door het Thulé-Genootschap, zou ik niet durven zeggen.'

De groene orde

Er bestaat een Kerk van Mithras, met afdelingen in Londen en Brussel. De symboliek van de Mithras-cultus wordt opnieuw uitgedragen. De drie symbolen van de cultus én van de Groene Orde zijn: de hamer, symbool van de creatieve activiteit; de kroon, symbool van de zon, van de magische kracht; en het beeld van de stier of de bok, symbool van brute kracht, van vruchtbaarheid en viriliteit. De groene kleur van Lixons orde verwijst naar de mysterieuze groene straal, positief of negatief, de straal van leven of dood. 'Wij hebben ze reeds gebruikt om afvalligen te straffen. Deze dubbele straal komt voort van een rune, de rune van leven en dood, die LEVEND bestaat in een bos van het Luikse achterland. Deze macht is veel meer dan een symbool: zij is LEVEND... Zij behoort tot de wezenlijke geheimen waarvan de mensen van het type 11 geen vermoeden hebben, zelfs niet in hun stoutste dromen.'

(...) De voorwaarde om het zo begeerde goddelijke stadium opnieuw te bereiken is de ultieme zoektocht naar het Ik, ook genoemd: de 'Luciferiaanse Weg'. Het is een avontuur naar innerlijke kennis, dat veelal naar vreemde oorden leidt waar demonen, gnomen, kobolden, elfen, nixen en andere onderwereldfiguren heersen en werken. In naam van het beest, 666, worden soms gruwelijk bloederige rituelen opgevoerd, worden magische aanroepingen gedaan, en treden de aanbidders in contact met de Drager van het Licht, de god van de bliksem, Lucifer. De Luciferiaanse Weg is gevaarlijk en hard.

(...) René Lixon, 'Grand Lug', riep in 1975 op tot eenheid: "De tijden zijn gekomen om een HECHTE UNIE te maken van al onze verenigingen; het is hoog tijd dat de zonen en dochters van de Hyperboreeer de vlam van de nieuwe tijden en de goddelijke Übermenschen -erfgenaam van de Graal en de kroon van het Noorden - omhoog houden. Vanuit Shamballah, de heilige stad van Agartha, komt deze boodschap tot het Polaire volk: VERENIG U!"

Brussel, 14 mei 1975. De Lucifer- en Mlthras-aanhangers wachten met opgeheven hoofden. Ze zijn van overal gekomen. Er zijn afgevaardigden van orden als de 'Grote Loge van de Draak', (Grande Loge du Dragon) de 'Keltische Broederschap' (Fratermte Celtlque), de 'Arische Orde' (Ordre Aryen), de 'Zonen van het Vuur' (Fils du feu) , de 'Lucifer-G'. Ze luisteren aandachtig naar de woorden van de 'Grand Lug'. In de tempel van de Groene Orde zal zo dadelijk het charter worden getekend dat al deze groeperingen in de toekomst zal verenigen. Voortaan zullen de 'Nieuwe mensen', de afstammelingen der Hyperboreeërs onder gemeenschappelijke vlag varen: de vlag van de 'Internationale Luciférienne'! Op die manier zullen de Legioenen van Mithras' geünifieerd worden en gezamenlijk de strijd kunnen aanbinden tegen het morele verval, veroorzaakt door de beschamend valse dogma's opgelegd door de kerken.

Op het altaar brandt de vlam van de 'vuurvader', het eeuwige vuur, het teken van Mithras' aanwezigheid. De Grand Lug, bezieler van die avond in mei, neemt het woord: 'In naam van de ENE die de 3, de 2 en de 4 omvat, door de energieën H en S, en door de Wril, in naam van bloed en bodem, en in naam van de vuurvader, dat hetgeen gezegd werd zij geschreven en vervuld in de annalen der tijden en van de ruimte! Setu an Tan! Setu an Tan Tad! Setu Tan Beien!' De 'Internationale Luciférienne' is een feit. Voor deze gelegenheid schreef de grootmeester van de Keulse 'Lucifer-G', de Luciferiaanse anti-paus, een Luciferiaanse bijbel. Daarin wordt een alternatief scheppingsverhaal weergegeven en worden de principes van het paganistische geloof uitgewerkt. Enkele citaten hieruit staan hoger in dit hoofdstuk.

In 1975 gebeurde er dus iets heel belangrijks in bepaalde internationale occulte kringen. 'Het begin van een nieuw tijdperk!', zoals Origas vertelde. Het is onweerlegbaar dat Origas als vertegenwoordiger van de 'Ordre Renové du Temple' bij de stichting van de 'Internationale Luciférienne' was betrokken. Maar er is nog meer, nog veel meer...

De acties van de nieuwe 'Internationale' beperken zich niet alleen tot de duivelse magie en het eventueel oproepen van de mysterieuze dodelijke 'Groene Straal'. Er werden ook trainingskampen georganiseerd, waar de militanten kundig werden opgeleid om de strijd met de vijand ook lijfelijk aan te gaan. Op een tiental kilometer van het Franse Clermont-Ferrand ontdekten Franse politie-inspecteurs in de zomer van 1975 (dus slechts een paar maanden na de stichting van de 'Internationale') een militair trainingskamp van de 'Fils du Feu', een Franse Luciferiaanse beweging, mede-ondertekenaar van het charter van de 'Internationale'. Op de zetel van de 'Fils du Feu' wordt nog meer ontdekt: een karabijn 22 long rifle, een geweer met afgezaagde loop, een revolver 7.65, dolken, Molotov-cocktails... Bindingen met extreem-rechtse militante organisaties worden blootgelegd. Enige jaren voordien ontwarde de politie van Los Angeles nog andere banden van de 'Fils du Feu': de Satanische sekte van Charles Manson onderhield contacten met de Franse Luciferianen! Nog in 1975 vertrekken afgevaardigden van de 'Internationale' naar Madrid om er ultra-geheime akkoorden te tekenen met ... Lopez Rega (*), oud-minister van Juan Peron en leider van de moorddadige Argentijnse doodseskaders.

Bron: Ridders van Nu | André Van Bosbeke

(*) Zie het topic over Stefano Della Chiaie voor meer meer informatie over deze man.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube