131

(1,141 replies, posted in 1985)

pyrénéen wrote:

Hoe groot was de kans dat dat gebeurde ?

Niet zo groot inderdaad. Dat de DJ dan precies dit nummer kiest omdat het andere onvindbaar bleek, valt onder de noemer "toeval" allicht.

132

(1,141 replies, posted in 1985)

Klopt, de DJ-namen hadden een Hollandse toon. De Vries, Van Bever zijn er 2 die ik nog weet. Maar de oprichters (waaronder Van Praag) waren echte Nederlanders. Van Praag was ook zijn echte achternaam. Van zijn voornaam heb ik eens gehoord dat die Gerry zou zijn. Mja Harry in het Hollands klinkt als Gerry natuurlijk.

133

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik heb me vandaag ook deze bedenking gemaakt... Heeft dj het verhaal over dat telefoontje verzonnen? Is het raar dat een Nederlands duo (ik denk ook koppel, maar dat weet ik niet zeker) in zo een dorp als Hofstade een boeren-vrije-radio komen opstarten? Misschien zien we spoken, maar ...

Te voet naar Scherpenheuvel -> te voet de heuvel vanaf Osbroek/Blanckaertdreef naar achterkant parking Delhaize.
Johnny be good -> Johnny De Staerke. Johnny De Staerk was bekend met de zigeuners in Hofstade.

134

(1,141 replies, posted in 1985)

Dat koos de dj zelf.

135

(28 replies, posted in Andere Personen)

Dat lijkt me nogal duidelijk: omdat er nog steeds mensen zijn die er belang bij hebben dat het niét uitkomt. En aangezien dit een open forum is, kan iédereen er op om de boel in de war te sturen, ook criminelen, misschien wel daders. Er lopen nog altijd een aantal beruchte individuen rond die er wel degelijk mee te maken kunnen hebben, alsook met de aanslag op Vernaillen ...

136

(147 replies, posted in Afpersing)

Dat ze het dossier Mendez niet willen koppelen heeft imho ook alles te maken met het feit dat het niet mocht opgelost worden, denk ik al lang.

Een voorname getuige zou ik mezelf niet noemen.  Het beruchte telefoongesprek zelf heb ik natuurlijk niet gehoord, maar de dj die het telefoontje aannam heb ik destijds wel eens gezien, bij radio Mi Amigo zelf.  Ik heb er niet mee gesproken (dit was overigens voor de overval), maar ik heb wel iemand in de familie die zelf dj was bij Mi Amigo en veel met Harry Van Praag (dat was zijn naam) heeft samen gewerkt.

Wat ik wél gehoord heb, is dat de dj dit verzoekje aankondigde op de radio.  Dat herinner ik me héél goed, aangezien ik eerst dacht "welke grapjas zou dit gevraagd hebben", om me even later een bult te schrikken toen ik het nieuws hoorde over wat er gebeurd was in Aalst. 

Het enige wat ik dus kan bevestigen is dat dat verzoekje wel degelijk gevraagd en gedraaid is (weliswaar een andere plaat, dat herinner ik me ook nog heel goed dat de dj zei dat de gevraagde plaat niet aanwezig was in de studio), en dit slechts enkele minuten voordat de hel losbarstte in Aalst

137

(549 replies, posted in Bende Haemers)

krsmeyer wrote:

En VDB's ontvoering lijkt me evident één grote opgezette farce, ik zag als tiener die VDB op tv en had zo door dat die man loog en een spelletje opvoerde. VDB en ongemaskerde Haemers in le touquet, dan weet je toch dat dit opgezet is. Die VDB zag het belgische volk als iets waar hij mee deed wat hij wou.

Exact dat gevoel had ik toen ook. Die man heb ik ook nooit vertrouwd.

138

(147 replies, posted in Afpersing)

Spectator Of Life wrote:

Dat kan/mag maar er is niets dat ik weet wat niet te vinden is in de literatuur en op het forum. Namen noem ik liever niet (meer) op het forum maar snuffel even rond of nog beter lees Davids boek, dan is het vrij obvious naar wie alle pijlen wijzen mbt Aalst.

Naar wié de pijlen wijzen was me wel onmiddellijk duidelijk, waar waarom precies? Ik dacht dat je iets wist wat dit om zeggens onomstootbaar bewijst.

139

(147 replies, posted in Afpersing)

krsmeyer wrote:

Het getal '8' komt zowat overeen met de vooropgestelde '10' doden per filiaal die als dreiging aan de amerikaanse Delhaize werd gesteld.

En het waren er bijna 9, want ik denk niet dat ze er rekening mee hielden dat David zou overleven

140

(82 replies, posted in 1985)

Etienne1420 wrote:

Ik heb niet gehoord dat ze kregen en genade shot.

Dvds heeft dit zelf gezegd, dit bleek uit de autopsie.