71

(1,153 replies, posted in 1983)

Mmm, erg interessant nooit aan gedacht. Zo lijkt de olie toch een functie te hebben, mogelijk.

72

(271 replies, posted in Algemeen)

Jammer dat ik deze dag niet kan. Misschien een andere keer beter. Zo'n ronde langs een paar belangrijke locaties uit het bende dossier zou ik ook zeer interessant gevonden hebben. Hopelijk kan ik ook een verslag van deze dag krijgen.

73

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

dim wrote:

Had ik het niet gezegd: dit kón geen spoor van betekenis zijn. Schroothandelaars. Marginalen. Borinage. Laat me niet lachen...


Het blijft natuurlijk frappant dat er na een tip van een "bejaarde gangster" daadwerkelijk een lijk wordt gevonden. Mogelijk dat er toch wat nieuwe informatie binnen is gekomen over de bende van Nijvel, of over andere criminele activiteiten.

74

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

mdanielsUK wrote:

Daar is nog geen mededeling over gemaakt op dit moment, maar ik volg het op de voet

Super, hou ons op de hoogte!

75

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hoe laat zou die persconferentie/bericht uitgegeven worden?

76

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zijn ook allemaal wat ouderen slachtoffers.

77

(301 replies, posted in Andere Personen)

Wie zijn er nog meer te zien op dat YouTube filmpje eigenlijk?

78

(41 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Al een foto gevonden?

79

(13 replies, posted in Bibliografie)

Steven Brown is inderdaad niet te vertrouwen, en een oud-topcrimineel. Wat ik echter wel opvallend vind is dat er de laatste tijd zoveel mensen interesse hebben in de bende van Nijvel. Zou er dan binnenkort iets aan het licht komen wat de moeite waard is? Ik vind het ook een zeer warrig stukje overigens. En ik betwijfel ook of hij echt benaderd is door iemand van het onderzoeksteam uit België. Ik zal proberen Steven Brown eens te mailen, misschien geeft hij wel uitleg.

80

(13 replies, posted in Bibliografie)

Bende van Nijvel in Amsterdam-Noir?

Enkele jaren geleden kreeg ik een brief uit België op mijn post adres in Nederland. Ik geloof dat ik op dat moment in Canada woonde. De brief was afkomstig van de Belgische politiecommissaris die belast is met het eeuwig durende onderzoek naar de leden van de Bende van Nijvel.

De betreffende politiecommissaris schreef in die brief - kort samengevat- dat hij over informatie beschikte dat ik en de mijne mogelijk ooit in Amsterdam contact hebben gehad met één van de vermoedelijke bende leden. Dat klopte. Twee Happy Freunden, niet de kleinste die ook de eer hadden om met die Reus van de Bende van Nijvel te praten dachten werkelijk waar dat zij ieder moment zouden worden vermoord. Ze waren nog nooit zo bang geweest. Eentje van hen barste toen hij het mij vertelde spontaan in huilen uit en die was tegen de twee meter met de bijnaam “Bonk”. Het ging in dit geval kennelijk om één van de beruchtste leden van de bende van Nijvel, die naar ik later vernam van de journalist van het Belgische blad Primo zelfmoord heeft gepleegd.

Ik beschrijf summier dat betreffende contact reeds in 1994 in mijn boek "Drugsbaron in spijkerbroek". De Belgische politie vroeg mij of ik bereid was met hem daar over te spreken. Hij was bereid mij te ontmoeten waar ik wilde en al mijn ‘onkosten’ te vergoeden. Ik heb die brief naast mij neergelegd en besloten er niet op te antwoorden. De laatste keer dat ik ooit met justitie heb gesproken was in de zaak Hoogland en dat heeft mij miljoenen gekost en twee kogels in mijn lijf opgeleverd.

En word ik sinds mijn getuigenis in de zaak -Hoogland door de beruchte Maffia- journalisten en politie -informanten Coca Peter en Bruine Rat Bas belaagd en aan de schandpaal genageld. Justitie liet zelfs toe dat de Bruine Rat een beloning van 500.000-, gld. voor mijn moord op mijn hoofd zette, die tot de dag van vandaag nog steeds van kracht is. Bovendien ben ik nadien alleen maar met keiharde leugens en woordbreuk geconfronteerd door lieden van justitie, te weten om er een paar te noemen de voormalig advocaat-generaal mevr. Korvinius, voormalig Hoofd Officier van justitie De Wit aka Papa Blanca, voormalig Hoofd Officier Vrakking en voormalig Officier van Justitie Teeven

De één liegt nog harder dan de ander. Enige weken daarna kreeg ik een telefoontje van de afdeling het stiekeme Vergiet van Amsterdam. De zoveelste. Geïrriteerd vroeg ik gelijk of ze weer eens duistere informatie hadden dat ik weer eens vermoord ga worden, aangezien dat het enige is wat zij mij altijd te vertellen hebben sinds 1994. "Nee, nee, deze keer niet Steve", antwoordde hij lacherig als een boer met kiespijn. "Ik bel je op verzoek van België. De politiecommissaris die belast is met het onderzoek van de bende van Nijverdal wil je graag spreken." Ik antwoordde hem kwaad: "Ik wil niks te maken meer hebben sinds de zaak-Hoogland met de Justitie Bende van Leugenaars en Staats ‘Vergiet’- sluipmoordenaars en hing hem spraakloos op."

Bron: stevenbrown.web-log.nl