1

(807 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een zak met beenderen verzwaard met ijzeren buizen als ballast om de zak onder water te houden. Een opgegraven lijk geeft losse beenderen die niet meer aan elkaar hangen met vlees en pezen en kan dus kleiner verpakt worden. Opgelet het is een mogelijke hypothese, er zijn wel geen vaststaande bewijzen hiervoor aanwezig. Het opsporen van de identiteit van een lijk aan de hand van het gebit was toen al wel bekend.

2

(132 replies, posted in 1983)

In verband met die wijnvlek; ik ben zeker niet verwonderd dat deze info nu pas naar buiten komt. Het is gebruikelijk dat het parket belangrijke info niet vrijgeeft. In dit geval heeft men waarschijnlijk jaren gezocht naar iemand met dit fysiek kenmerk in de hals maar niemand gevonden, en vandaar dat men de info nu vrijgeeft. Het geeft mij ook een vermoeden dat we deze dader dan ook niet in België gaan vinden.

3

(807 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En hoe zou het ganse verhaal draaien als we er nu eens vanuit gaan dat in die jutte zak (die de 3 personen met de R4 hebben meegenomen, en waarvan ze zeiden dat ze nu hadden wat ze wilden) geen metalen buizen zaten maar beenderen?

4

(11 replies, posted in Bibliografie)

Sorry dim, ik acht de mogelijkheid dat mijn verdachte uit Mol iets met de bende te maken heeft veel groter dan eender welke organisatie vernoemd in het boek, na 32 jaar onderzoek denk ik dat de verbanden tussen al die geheimzinnige instanties ondertussen reeds zijn uitgespit. Ik heb niet gezegd dat het een slecht boek is.

5

(5 replies, posted in Speurders)

FreCR, wat bedoel je met die zin, de kast van Lionel Ruth zal zo ver niet gestaan hebben. Is het een gedachte of een waarheid?

6

(11 replies, posted in Bibliografie)

De zwarte baron de Bonvoisin wordt wel enkele keren vernoemd, maar verder denk ik niet dat we in dit boek antwoorden gaan vinden.

7

(18 replies, posted in Journalisten)

De mailtjes tussen Douglas De Coninck & Peter Van Haperen zijn uit de periode februari 2013. Weet er iemand of deze samenwerking effectief tot stand is gekomen? Of heb ik iets gemist?

8

(614 replies, posted in Westland New Post)

Als die militair de zaak goed heeft besproken met zijn advocaat, dan moet er toch één of andere bewijslast zijn tegenover Libert alvorens te zeggen 'hij IS de reus". Maar laten we niet op de zaak vooruitlopen en afwachten of er volgende dagen nog ander nieuws volgt.

9

(614 replies, posted in Westland New Post)

jeans, wat is uw bron om die conclusie te maken?

Michel Libert legt mogelijks een klacht neer om alzo zijn tegenpartij te kennen. Hij wil misschien weten wie de klokkenluider in kwestie is, en kan achteraf altijd z'n klacht terug intrekken.

10

(26 replies, posted in Nieuws)

Als je denkt dat een familielid bij de Bende van Nijvel zat, geef dan een speekselstaal aan de politie ter bevordering van gerechtelijk onderzoek, laat een PV opstellen en bezorg je raadsman een copy, als er een match is kan je misschien de Delhaize-beloning innen!