21

(42 replies, posted in Andere)

Aangezien Marco Vanden Eynde werkte of hielp in de Van Dijck waar zijn vader José al eens een kaartje kwam leggen zou hij Van Binst mogelijk ook daar hebben kunnen kennen. En nu wil het toeval dat Ludwig/Luciano Bender (1,90 m) ook in de Van Dijck rondhing.

Nog vergeten: De inmiddels overleden politieman die dus verwees naar Van Binst had zijn informatie van een informante en die had het over de betrokkenheid van Van Binst bij "un incident précis survenu la nuit de la tuerie du Colruyt de Nivelles".

22

(42 replies, posted in Andere)

En als het dus Van Binst was, dan is de vraag: "wie is zijn vriend van 1,90m die "plongeur" was...?" Let op: plongeur kan zowel "afwasser" als "duiker" betekenen.

23

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Voor ik dit schema kende en de (ballistische) verbanden die erop staan, dacht ik altijd dat Ronquières de bedoeling had om de twee bendeperiodes (al dan niet kunstmatig) aan elkaar te linken. Ik kende alleen het syntheserapport van het CBO, zie "De Bende" blz. 117 (Ponsaers en Dupont).

Maar als dit schema juist is (wat we mogen hopen) dan was Ronquières helemaal niet nodig om alles aan elkaar te linken dus toch zuivere dumping? En wat dan met het niet bij de bendefeiten gebruikte wapen (de Arminius .38) werd die eventueel wél bij andere criminele feiten gebruikt?

Weet iemand of dit ooit is uitgezocht?

PS: 5 wapens in Anderlues blijf ik zéér veel vinden als je de beschrijving leest van de feiten.

En het feit dat RG niet vuurt in Eigenbrakel zal dan wel liggen aan het feit dat "de oude" enkel schiet als het "nodig is". (cfr uitspraak Vos in Netwerk » YouTube)

24

(202 replies, posted in Andere Personen)

NN22 trekt wat op Nitelet. Achterovergekamd blond (?) haar, snorretje.

http://i39.servimg.com/u/f39/11/22/12/24/onbeke10.jpg

25

(29 replies, posted in Andere Personen)

Het zoveelste verkeerde spoor van Bouten. Heeft die man een verborgen agenda of zo?

26

(10 replies, posted in Wapenhandel)

In een artikel in Pourquoi Pas van 20 oktober 1988 gaat Christian Souris er vanuit dat er één bende witte boordkriminelen achter een aantal feiten zit die nu nog steeds niet opgelost zijn. Ik geef hier een samenvatting van het artikel in vertaling.

Hij vertrekt vanuit de bende waarvan ook de vermoorde schilder Mandelbaum deel uitmaakte en hij merkt op dat deze bende zich niet alleen met kunstzwendel bezig houdt maar ook actief is in de wapenhandel. Hij verwijst naar de verkoop van 32 Argentijnse Mirages aan Kadhafi. Waarvoor nog steeds (in 1988) een onderzoek loopt in Nederland.

Vervolgens komen er een aantal interessante initialen aan bod met verwijzingen.

In het hart van deze bende een zekere W.V.: oud academie professor, specialist in het vervaardigen van valse documenten zoals bijvoorbeeld goudcertificaten (eigendomsakte van fysiek goud) die zelfs de grootbanken konden misleiden, hij zou ook de valse cheques gemaakt hebben die gebruikt werden inde affaire Feluy, een Nederlandse "kennis" ("associé") van deze V.W. (omgedraaide initialen in artikel) zou in verdachte omstandigheden vermorzeld zijn door een voertuig in Nederland.

Vervolgens krijgen we de heer A.: van libanese origine, gespecialiseerd in import-export van oorlogswapens, in direct contact met Pierre Attala (oa connectie met Dekaise), deze A. zou nooit lastig gevallen zijn door het gerecht ondanks het feit dat hij in een aantal louche zaakjes genoemd wordt.

Van deze internationale maffia zou ook Ch. M. deel uit maken: hij werd ondervraagd in de affaire Mendez waar hij nogal rare verklaringen aflegde, hij deed ook goudtransacties met Kirschen & co, Ch. M. stond trouwens ook in contact met 2 gekende trafikanten die in het dossier van de bende van Nijvel voorkomen in verband met de smokkel van uranium en rood mercurium...

Dan komt Marcel W. uit Enschede aan de beurt: deze zou de ochtend van de moord op Mendez met hem een afspraak hebben om aan Mendez een grote som te betalen in verband met een wapentransactie. Souris zegt niet duidelijk of deze Nederlander ook lid is van de bende die hij beschrijft.

Maar er is meer diezelfde Marcel W. had relaties met een zekere J.M. die verpletterd zou zijn op de Louisalaan in Brussel door een voertuig van de Rijkswacht dat zou bestuurd geweest zijn door Madani Bouhouche. Deze J.M. zou op de hoogte geweest zijn van de wapenroof bij het ESI/SIE en hij zou zelfs wapens van deze roof te koop aangeboden hebben.

En er is nog meer: deze J.M. zou bevriend geweest zijn met de zoon van een belangrijk Brugs personage. Die zoon is niemand minder dan de pooier die bij Sabena werkte en die na de diefstal/liquidatie in Nijvel doodleuk met een imitatie rijkswachtvoertuig rondreed in de buurt. (We kennen ondertussen zijn naam.)

Souris legt nog een verband met de zaak Zwarts maar zonder bewijs. (Sabena = Zaventem)

Souris vermeldt dan nog de affaire Bauloye waarin 3 koffers (en 3 sleutels) zouden figureren waarin men grote sommen geld vond maar ook documenten over bepaalde louche zaken die een aantal politici in verlegenheid zouden brengen.

Verder onderzoek zou ondermeer leiden tot de huiszoeking in het liberale Centre Paul Heymans. (Zonder gekend resultaat.)

Dit soort zaken zou kunnen verklaren waarom een aantal onderzoekers liet verstaan dat hun onderzoeken een aantal mensen (uit alle lagen van de bevolking) zou kunnen generen en dat deze zo onderwerp zouden kunnen uitmaken van chantage tot zelfs doodsbedreigingen.

Souris betrekt er ook nog de zaak Latinus bij die gezelfmoord zou zijn omdat hij te veel wist en te gevaarlijk werd.

Zijn conclusie: achter de zaak Mendez, Feluy, Bende van Nijvel (bepaalde feiten?), Mandelbaum, wapenhandel, edelmetalen, enzovoort zit een (internationaal vertakte) bende witteboordcriminelen die ongestoord kunnen opereren omdat ze bepaalde politici (en andere machtshebbers) in hun macht hebben.

RED: een aantal initialen zijn makkelijk te vinden (John Muller/Christian Moeris/andere niet (toch niet voor mij)).

Wat denken jullie amalgaam of toch interessant? En wie kan de andere initialen invullen? Rapport Godbille is in elk geval niet veraf.

27

(42 replies, posted in Andere)

De aanwijzing luidt: "F." + "ik  noemde hem "Van" + "ik vond hem een gek een geschifte een mafkees". Dus toch maar Francis Van Binst die op zijn eigen plekje op de site "Pierrot le Fou" als bijnaam heeft.

Maar wie van de twee het ook is, ze kenden elkaar in elk geval. smile

28

(42 replies, posted in Andere)

Trojan wrote:

In verband met deze piste zou ik graag F. en de man van 1m90 kunnen identificeren, waarvan sprake in een artikel in La Dernière Heure van 18 juni 2003. F. zou zijn genoemd door een politieman op z'n sterfbed i.v.m. de feiten aan de Colruyt van Nijvel. Aan het woord is Marco, zoon van de vermoorde Vanden Eynde. Ook even in herinnering brengen dat deze Marco een maand na de moord vertrok naar Zuid Afrika.

Pris d'une impulsion soudaine, nous demandons à Marco s'il connaissait un truand du nom de F. Grand silence. Puis: "Pourquoi? J'ai beaucoup joué aux cartes avec F. Poker menteur. Je l'appelais Van. On se voyait au Copacabana, au St-Trop et dans un bistrot rue Van Praet. On jouait aussi à la passe, du côté de la gare du Nord. Des parties à 5 ou 10.000 F sur la table. On jouait aussi au rami comme mon père qui adorait ce jeu mais je ne crois pas qu'ils se soient croisés."

"Je n'ai plus jamais revu Van depuis la mort de mon père. Les dernières fois que je l'ai croisé, c'était au Fouquet's, au Moulin Rouge et au Série Noiredont le patron donnait encore ses ordres aux filles à la cravache. On est du même âge, Van et moi. A l'époque, il était moustachu, châtain. Il avait un associé, un grand de 1 m 90 qui faisait de la plongée. J'ai toujours pensé que Van était un dingue, un taré, un cinglé."

Volgens mij zou deze 'Van' wel eens gearresteerd kunnen zijn in "Le Messager" in Ohain op 3 december 1983. U kent toch zijn bijnaam?