41

(13 replies, posted in Bende Haemers)

Zodra men de eerste letter kraakt is het simpel. Dat A = 1 en Z = 26 zou wel heel simpel zijn.

42

(270 replies, posted in 1985)

Voila, dat is het Renne, maar als ze door de pers in de belangstelling komen, en breed open gesmeerd worden, zal het moeilijk verborgen kunnen blijven, alleen de pers moet dit willen.

43

(3 replies, posted in Bibliografie)

Bij Eddy B. was het netwerk van drugs en zedenfeiten waar Peter W. + Johan D. + Giovanni VDV hun zaakjes regelden. Is dit dezelfde Eddy B.?

44

(3 replies, posted in Bibliografie)

De drugssectie van de federale politie in Brugge heeft een internationaal drugsnetwerk opgerold. Er zijn negen mensen aangehouden en 200 kilogram hasj onderschept. De drugs hebben een straatwaarde van 1,3 miljoen euro.

Maandag vielen agenten binnen bij een transportbedrijf in Koekelare. Dat gebeurde toen een vrachtwagen de bedrijfsterreinen opreed. De 200 kilogram hasj, vermoedelijk afkomstig uit Spanje, waren verstopt tussen een lading lege paletten. De drugs waren verdeeld over acht pakken van 25 kilogram. Om de drugshonden te misleiden, was elk pak omwikkeld met jute, die in mazout gedrenkt was, en daar omheen was nog eens plastic aangebracht.

Bij die interventie werden zes mensen aangehouden. Het gaat om Eddy B. uit Beerst (Diksmuide), zaakvoerder van een transportbedrijf in de Barnestraat in Koekelare, zijn vrouw, twee medewerkers en twee chauffeurs. Vrijdagmorgen heeft de raadkamer in Brugge hun aanhouding met een maand verlengd.

Volgens het parket zijn er ernstige aanwijzingen dat Eddy B. al sinds 1996 internationale drugstransporten organiseert. Daarbij werden ladingen van 500 tot 1.200 kilogram cannabis vanuit Marokko ingevoerd. De drugs waren bestemd voor de Belgische, Nederlandse of Britse markt.

Nog volgens het parket zou Eddy B. zich ook hebben beziggehouden met het witwassen van drugsgeld. Intussen zijn nog drie andere vermeende bendeleden gearresteerd. De drie, die geen werknemers zijn van het transportbedrijf van Eddy B., verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

45

(270 replies, posted in 1985)

Die jongen die die rijkswachter herkend had. Heeft hij gegevens voor een robotfoto gegeven? Is er een onderzoek naar gevoerd? Heeft men niet na gegaan wie er toen in het gebouw was? Men zou is op de VRT of VTM of samen een speciale uitzending kunnen geven over al de feiten, en een lijn waar mensen anoniem kunnen getuigenissen kunnen achterlaten. Want ik denk dat er nog veel naar boven zou kunnen komen. En dat er ook valse getuigenissen zijn afgelegd. Iemand die een dader herkent, en er word niets ondernomen. En had zijn vader iets met diamanten te maken?

46

(44 replies, posted in Bibliografie)

Die deden mee, maar die zijn spoorslags vertrokken, omdat de para's te driest te werk gingen.het waren de special forces met een groep belgische para's. Ook een rijkswachtpost werd geneutraliseerd, maar de amerikanen waren maar met enkelen en hadden die bedoelingen toch niet die de para's hadden. Er werd ook gespeculeerd dat het gangsters waren(of de para's zelf) die geldtransporten overvielen.

47

(44 replies, posted in Bibliografie)

zouden die getrainde para's operaties uitgevoerd hebben onder de naam of voor de Bende van Nijvel? Aan sommige technieken enz.... bleek toch dat bij de overvallen militaire technieken en methodes zijn toegepast. En bij de overval op de kazerne hebben ze geschoten om te doden op die militair, wat niet nodig was. Er zijn toch wat overeenkomsten.

48

(44 replies, posted in Bibliografie)

Die Jan van Gael leek me een intrigerend persoon, en gedroeg zich nog al nerveus. Hij was luitenant van de para's die operationeel waren op het terrein. Een groot man. De foto van toen was wel maar even in beeld. Interessant om is na te gaan wat hij destijds allemaal deed. Van wie kwam die oude Thomson? Van de Amerikanen, of van een verzamelaar? En hoe kwamen de wapens bij de CCC terecht?

49

(86 replies, posted in Bibliografie)

Morgen op La Une: een documentaire over de overval op de kazerne in Vielsalm door de bende, CCC of para's. Iets voor 21u, denk ik.

50

(137 replies, posted in Plaatsen)

Is het bos van La Houssière nog een deel van het oude zeer uitgebreide Zoniënwoud?