31

(784 replies, posted in 1982)

Mannekes mannekes, ik ben al meer dan 10 jaar in een schietclub en laat ons aub geen .22 en 9mm toestanden door elkaar halen aub! Zeker niet met demper en 9mm tv-toestanden. Op tv is een 9mm met demper niet te horen. OK, maar tv blijft tv. Is het een geweer, pistool of revolver? Altijd een groot verschil  met name waar kan het geluid nog via bv. de slede e.d. naar buiten.

Moet wel toegeven in de jaren 80 had elk .22 karabijn van voor een schroefdraad om een demper te zetten mocht toen ook niet. Maar toen was er niks controle. Een .22karabijn was trouwens vrij verkoopbaar gelijk een speelgoed geweertje of loodjesgeweer. Een riot gun trouwens ook.

Het is pas na de bende overvallen dat men deze vergund hebben (riot gun met getrokken loop en niet gladloop).

32

(731 replies, posted in 1982)

Dekaise leeft zeker, heb 'm van de week nog gezien.

33

(110 replies, posted in 1982)

Volgens mij waren de lopen niet boven mekaar (superpose) maar naast mekaar! Klein slordig foutje maar groot verschil zeker omdat de foto's van het wapen hier op de site staan.

34

(382 replies, posted in Getuigen)

Even verduidelijken: volgens de nieuwe wapenwet bestaan er geen "oorlogswapens" meer! Dit was vroeger een apparte categorie van vergunning die men via de provincie gouverneur moest aanvragen en men niet kon verkrijgen via de locale politie! Maar nu moet elke vergunning bij de provincie aangevraagd worden en is deze term weggevallen!

En inderdaad, "toen" was een oorlogswapen niet alleen bv een Fal of Kalasjnikov een look alike was idd ook al een oorlogswapen al was het maar een simpel .22 LRke! Een wapen dat munitie verschoot van het leger de in het milieu zeer gekende .308(zoals bv ne fal) of .223 (zoals ne m16bv) was ook onder de noemer oorlogswapen al was dit een gewoon geweer voor de sportschutter (bv. een grendelke ofzo). In de media alles met een korrel zout nemen want het minste dat er gebeurd schrijven ze direct van een volautomatisch oorlogswapen!

Podevijn is Podevijn, een mediageil figuur die graag id belangstelling staat en op tv komt maar alles wat hij verkoopt is zeker legaal! Voor de sportschutter die alle proeven heeft doorstaan en de nodige vergunningen heeft is de aankoop van een kalash, M16, Fal, of ... maar een simpel gebeuren!

Her Flick dit was idd zo toen een model 9 en hups ge waardt weg voor zo een wapen! Maar dit heeft u hopelijk hernieuwd met de nieuwe wet door een sportschutterlicentie aan te vragen of een model 4 aan te vragen bij de provincie(indien u geen jachtverlof hebt natuurlijk).

Voila, hopelijk bij deze wat onduidelijkheden recht gezet.

35

(643 replies, posted in 1983)

Is er een Volledige naam van deze Collard te vinden?

36

(29 replies, posted in Robotfoto's)

Inderdaad Koen, zeer interessant. Mooi, mooi.

37

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Hij is dood! Maar de omstandigheden? Dood, zelfmoord of moord zullen we nooit weten!

38

(382 replies, posted in Getuigen)

Nog niet aan gedacht maar een terechte opmerking Reckie ...

39

(382 replies, posted in Getuigen)

Dus u bedoelt dat er een groepje van 3 was en dan nog apart 1 iemand die de executies deed? Na afloop is deze persoon niet mee gevlucht met de auto maar gewoon binnen gegaan? Dit heeft u zelf gezien op de eerste rij? Dat is eigenlijk een fantastisch nieuw feit dan! Dringend eens met Kuros praten dan! Jullie kunnen best samenwerken dan. En de reus hebt uzelf herkend ook? Of achter van horen zeggen?

40

(382 replies, posted in Getuigen)

Beste Murceliago, welkom op het forum en bedankt om uit de schaduw te treden! Is uw vrees er gekomen door het feit dat U weet of de Bende van Nijvel nog onder ons is?