51

(1,153 replies, posted in 1983)

Als Renne wil kan ik met hem altijd is afspreken om naar de club te gaan. En ja semi auto is zonder "herladen" gewoon vinger op de trekker en schieten, auto is een keer trekken en alle kogels vliegen weg. Semi is schot per schot.

52

(1,153 replies, posted in 1983)

Nee, gewoon goede infrastructuur. Een stand voor kogel en een stand voor indoor kleiduif, ... Interesse: CTM Waver. Stand is niet van Daniel wel naast zijne winkel, alhoewel dat hij er voor iets tussen zit denk ik.

53

(1,153 replies, posted in 1983)

In de stand naast Daniel Dekaise kan men zowel terecht met hagel als met brennekes.

54

(72 replies, posted in Bewijsstukken)

Men doet dit om een "slug" of "brenneke" mee te maken. Is in Amerika een veelgebruikte techniek om een hagelpatroon "dodelijker" te maken. Het kan geen kwaad voor het wapen maar het resultaat is verschrikkelijk, men schiet er beren e.d. mee af. In de meeste staten is het een verboden techniek en staan er zware straffen op zoals gevangenisstraf, jachtvergunning direct kwijt, auto kwijt.

Werking is als volgt: Als men een normale hagelpatroon afvuurt gaat deze van voor open en vliegen de bollekes in een omhulsel eruit. Eenmaal dit omhulsel de loop verlaat spreiden de bolletjes zich. Nu door de patroon overlangs te snijden blijven alle bolletjes in het voorste gedeelte zitten van de plastik (deze vliegt mee weg bij het verschieten) hagelpatroon. Als deze nu de loop verlaat is er geen spreiding maar 1 prop dat eruit vliegt. Zoals bij een "brenneke" of "slug" dus met een verschrikkelijk resultaat als gevolg natuurlijk.

55

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Renne, is gewoon een persoonlijk gedacht. Hij ligt op sterven en praat, ofwel neemt hij het risico dat er dan revenge genomen wordt op familie leden en naasten door zijn spreken (in het milieu kan dit niet) hem kan het niet schelen ligt toch op sterven en is oud. Dus om geen risico te nemen:

  1. Hij heeft geen naasten of familie (meer).

  2. Hij weet dat ze ondertussen allemaal dood zijn en er dus geen revenge meer kan komen.

Is maar een gedacht hé.

56

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens mij is de kans erg groot dat het gevonden "lijk" uit de misdaad komt! De tanden blijken ingeslagen te zijn of zoiets.Voor het DNA tijdperk was het gebit de - of een van de - belangrijkste elementen om een lijk een naam te geven. Maar die piste van die oude crimineel lijkt me sterk: ofwel moest hij zwijgen omdat hij zelf ermee te maken had van op de eerste hand! Ofwel wist hij door een dienst teveel en zou hij nooit "oud" geworden zijn want dan was hem waarschijnlijk al is een"ongelukje" gebeurd.

Indien hij wel de waarheid spreekt en iets van de Bende van Nijvel wil bovenhalen omdat hij toch gaat sterven 2 dingen. Hij heeft geen familie en is zeker dat ze om zijn spreken "verraad" geen vergelding op hun gaat nemen. Hij is zeker dat ze allemaal dood zijn! De streek daar, evenals heel het zuiden van België staat om Maffia bekend: misschien is het goed mogelijk dat hij op zijn oude dag nog is gewoon een rivaal of ex rivaal ne "goeien toer" wil lappen en lachend het graf kan ingaan!

Zwarts heb ik ook aan gedacht. Bon men weet nog van niks maar hopelijk is het echt een goeie bron en geraken we iets verder en komt het niet in de doofpot want men heeft toch al DNA van zeker 1 iemand maar men is blijkbaar allerminst gepresseert. Tja, die doofpot is ook een rode draad door het verhaal. Komt nog meer voor als de naam Bouhouche en consoorten. Afwachten.

57

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja, ik ben curieus naar die graafwerken maar levert volgens mij niks op, hopelijk ben ik mis.

58

(1,219 replies, posted in 1985)

Waar vind ik dat interview van David? Bedankt.

59

(784 replies, posted in 1982)

Tuurlijk, zit al jaren in een schietclub. 100 meter voor een .22lr is zeker haalbaar, sterker nog met mijn .22 schiet ik groepjes van 3 a4 cm max op 100 meter. Een super tof geweer voor een sportschutter maar qua stopkracht op 100 meter? Als het er echt om te doen moet zijn op leven en dood geef me dan maar rap iets anders.

60

(1,153 replies, posted in 1983)

Ik kan er niet aan doen, maar ik blijf die riot guns verdacht vinden. Vraag me niet waarom. En dan ook nog in Nijvel gebruiken ze er ene en in eigenbrakel 2? Niet te snappen wie een .22 pistool ga verkiezen bij een overval t.o.v. een riot gun. Ik spreek bij overval en niet bij nachtelijke liquidatie.

De riot gun heeft een ongelooflijke stopkracht t.o.v. de .22, even als beeldspraak bedoeld: eerst ga je op circuit met een Porsche en een geit scheuren, en op het volgende circuit met 2 Porsches. Begrijpe wie kan. Ik geloof nooit dat ze in Nijvel 2 riot guns bij hadden dan.