61

(46 replies, posted in 1980-1989)

Is inderdaad belangrijk. wink

62

(760 replies, posted in 1985)

Reckie's Son heeft overschot van gelijk als hij zegt dat de desbetreffende agent geen kogels moet gaan zoeken als hij een revolver bij zich had! En herladen op die momenten wil ik nog wel is zien? Kan moeilijk geloven dat die agenten toen kogels in hunne zak hadden steken en dan nog was het te laat al hadden ze het "quick herlaad systeem" van nu.

63

(784 replies, posted in 1982)

Dacht ik natuurlijk ook! Bedankt het was maar om zekerheid te hebben! En idd .222 en dergelijken horen er ook bij was maar een voorbeeld die .223.

64

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Eerst over de wapenonderdelen: waarom kocht Mendez laders voor een HK als bijna zijn hele collectie gepikt was?

  1. Misschien had hij nog een H&K dat niet gepikt was.

  2. Misschien voor een vriend of klant, in de sportschutterswereld doen veel mensen beroep op mensen met "contacten" om iets vast te krijgen (legaal dan wel, wat hier ook wel het geval moet zijn want men wist het en zijn collectie was nu niet direct illegaal).

Om zomaar iets van de USA te laten overkomen als particulier vergeet dat maar snel. smile Vergunningen, invoer rechten, ... noem maar op dus iemand die de wereld kent kan er veel sneller aan geraken en daarom niks illegaal doen. Geluidsdempers, dat is pas een ander paar mouwen want deze zijn namelijk verboden in België, dus zal zeker niet voor legale verkoop geweest zijn aan een sportschutter of particuliere klant. In België is elk vuurwapen voorzien van een geluidsdemper automatisch een verboden wapen.

Was het om voor zijn werk bij FN testen mee te doen en de papieren zijn in orde. Kan het enige zijn wat het legaal maakt of voor een levering aan pakweg speciale troepen als leger en toenmalig groep Diane. Langs de andere kant waarom HK benodigdheden uit de USA? Hekler und Koch is een merk uit een buurland, namelijk Duistland. Enige reden is ofwel leverden ze daar stukken die niet voor Europa bestemd waren want de kostprijs kan mijn inziens nooit lager geweest zijn met al dat "op en af transport". Zijn "vriend" Daniel Dekaise heeft volgens mij jaren HK leverancier geweest voor de politie tot HK het contract verbroken heeft.

Nu Dekaise: ofwel herkent men een overvaller ofwel niet als het een goede vriend is. Als uwe goeie vriend morgen bij u binnenstapt en overvalt denk ik dat u hem direct herkent niet? Misschien onder zware vermomming en stress dat er alleen wat twijfel kan zijn. Als de overval door een goeie vriend was kan dat misschien een reden zijn langs de andere kant dat Daniel nog leeft, als een van de weinigen waar de Bende van Nijvel gepasseerd zijn. Lees: dit is zeker geen verdachtmaking tegen de persoon Daniel Dekaise enkel een "logische hypothese" en daarom heeft hij misschien nooit gezegd: "Ja, het was Mendez".

Wist Mendez meer: in mijn ogen wel, had het juiste werk, de juiste wapen contacten en de foute connecties als Bouhouche. Volgens mijn persoonlijke mening is hij door de Bende van Nijvel wat gebruikt om aan wapens te komen (desnoods via overval Dekaise) en daarna afgemaakt omdat hij teveel wist op den duur (over de Bende van Nijvel, Bouhouche, VDB, ...). Ik zeg: het dit is enkel een hypothese maar men kan er wel is over nadenken.

65

(784 replies, posted in 1982)

Misschien nog even een woordje uitleg over de .22! .22 wil zeggen kogelkop van  5.56 mm diameter, bij ons meer bekend als de longrifle of zoals in de volksmond de 6 millimeter (welk dus fout is van naam maar bon). Dus de longrifle of .22lr is niet de enige .22, niet om te mugge ziften maar om wat voor .22 ging het hier? Ik neem aan de kleine .22 longrifle (.22lr) of de kleinere broer de .22 short (.22s).

Waarom dat ik het vraag : neem nu als gekend voorbeeld het Amerikaanse wapen de alom bekende M16 of de Belgische minimi of de zwitserse sig. Zij schieten kaliber .223 remington of 5.56mmx45 nato kogels : dus kop van 5.56mm dik en huls van 45mm hoog. Dus strikt gezien schiet dit wapen .22 koppen als u begrijpt wat ik bedoel, en 5 kogels van pakweg nen m16 in het kopke, ge kunt al denken.

Maar laat er ons vanuit gaan dat het gebruikte caliber dus .22 long rifle was. Wel dit is ideaal en waarom: de kleine diameter heeft een hoog penetratie vermogen (schiet los door een gouden gids). Binnenshuis gaan we geen vuurgevechten hebben van meer als 10 meter de meeste vuurgevechten zijn daar rond de 3 a 4 meter. In dit geval was het een liquidatie en daar is misschien de grootste troef. De .22 lr maakt pakken maar dan ook pakken minder lawaai als eender welke andere kogel.

Dus laat nu staan 5 of 8 keer vuren 's nachts de buren zullen er niet van wakker worden. Men schiet er kogels met holle koppen mee dus hoge penetratie en expansie in het hoofd. Navertellen zal niet meer gaan. En wat is er nu misschien interessant: men spreekt hier over maffia stijl. Wel de .22 lr is puur maffia, denk aan de steeds opduikende valse gsm's,vulpennen, balpennen, sigaretten, ... noem maar op die omgebouwd zijn tot wapens die het caliber 22 afschieten. Dus maffia piste zeker open. De piste van elite training misschien ook maar in mijn ogen iets minder want de kogel achter het oor is niet alleen bij hun bekend, hé.

Nadeel van de .22: vuurgevechten wegens de geringe stopkracht. Maar als moordmiddel om zo weinig mogelijk op te vallen en lawaai te maken, zeer zeker.

66

(46 replies, posted in 1980-1989)

Kan iemand zeggen om welk wapen en kaliber het hier gaat? Kan belangrijk zijn.

67

(753 replies, posted in 1985)

Uit ballistisch onderzoek kan men het niet weten. D.w.z. een projectiel uit een getrokken loop afgeschoten, deze loop zal altijd zijn handtekening op de kogelkop afgeven, in de meeste gevallen tenzij hij bv plat geschoten is op een muur, en dan nog.

Hier zijn hagelbollen gebruikt. die worden meestal gebruikt in gladloop. Kan men volgens het gevonden bollekes nooit zeggen uit welk wapen het kwam. Volgens  ik hier begrepen heb gaat het om "cartouchen" met pakweg 12 bollekes (in de voksmond en jagersmond, rara, Baletten genoemd).

Zijn deze projectielen uit een riot gun met trekken en velden geschoten en men vind ze terug kan men misschien zeggen dat het dezelfde wapens zijn, misschien. Maar men heeft lege "cartouchen" gevonden en daar kan men het aan zien gladloop of niet. Ieder geweer zijn mechanisme laat meestal een handtekening na.

68

(753 replies, posted in 1985)

Dus hagelbolletjes en vermoedelijk gladloop. Daar kan men het nooit aan zien. Maar ok ze hebben hulzen daar kan men het wel aan zien, soms, meestal. De voet van de huls (de rest is in plastik of karton) kan tekenen vertonen van het "uitwerpmechanisme" van de wapens. Zo is het idd mogelijk om na te gaan of dezelfde wapens zijn gebruikt.

69

(753 replies, posted in 1985)

Volgens mij zijn het ook dezelfde geweest, no doubt. Maar als ze idd bollekes hagel gebruikt hebben is er mijn inziens nooit het bewijs da het het zo was. Versta me niet verkeerd, ik denk hetzelfde dat het idd maar 1 groep was maar ad hand van de munitie kan men het dus nooit bewijzen. Enkel dat er 2 keer een riot gun gebruikt is.

70

(1 replies, posted in Nieuws)

Heb hier ooit ergens gelezen meen ik dat er gebruik gemaakt is van valse agenten in uniform. Wel vorig jaar is er een autohandelaar ontvoerd in een klein dorpje: Sint-Agatha-Rode in een combi met valse agenten in uniform. Hij moest opzij op een verlaten parking en dan ontvoerd. Miss niks interessant, denkt u, miss hebt u gelijk. Spijtig genoeg vind ik niet direct de link terug op de site waar ik gelezen heb over deze valse agenten in uniform.

Maar wat is er miss interessant? De manier waarop was ongeveer hetzelfde als ik hier vroeger gelezen heb op de site en Sint-Agatha-Rode is een klein dorpje in Vlaams-Brabant net naast idd Waver en de garagist was van Waver en  niet ver van Daniel Dekaise zijn nieuwe winkel en de schietbaan?

In deze streek bent u overal op 10 min van Overijse, Ohain, Waver, La Hulpe, Lasne, ... en noem maar op. Stuk voor stuk namen gelinkt aan de bende. Misschien is het niks idd maar met de manier waarop meen ik grote overeenkomsten op de site ooit gelezen te hebben met die valse agenten.