21

(197 replies, posted in Getuigen)

Ik ook, vanaf ik een kopij heb staat ze hier zonder pardon meteen op.

22

(197 replies, posted in Getuigen)

Naar het schijnt zou een adjudant Van Besbrugge Lafaurie verhoord hebben waarbij hij verklaarde dat Farcy op de Route de Quenast zat. Weet momenteel wel niet of dat dan in '85 was of ervoor of erna. Zoals ik al zei wacht ik nog op een kopij van de verklaring om 100% zeker te zijn.

23

(197 replies, posted in Getuigen)

Hij gebruikte zijn stond als Albert F. in het telefoonboek ipv Farcy A. Als dit het enige "spoor" zou zijn zou ik het inderdaad vergezocht vinden maar er is naar schijnt een verklaring van Lafaurie die zegt dat Farcy op de Route de Quenast woonde. Ik hoop dus om dit zwart op wit te krijgen een van de komende dagen.

24

(197 replies, posted in Getuigen)

Geen idee, maar gezien de getuigenissen van de buurtbewoners van Chemin Royal vermoed ik dat hij ook daar verbleef. Misschien zijn domicilie op de Route de Quenast (gezien vermelding in telefoonboek) maar in werkelijkheid op de Chemin Royal verblijven. Op de Route de Quenast heb je ook niet zo veel privé. Maar tot zolang ik geen kopij heb is het nog onder voorbehoud, hoewel ik wel al een printscreen van de oude telefoongids heb. Het zou een bendelid zijn van Farcy die ooit verklaarde dat hij op de Route de Quenast verbleef/woonde/villa bezat. Het kan toeval zijn maar zijn overbuur was toen een "Leclercq" dus dat kan eventueel ook familie geweest zijn.

25

(197 replies, posted in Getuigen)

Ik wacht momenteel op een kopij van een verklaring van de rijkswacht maar er is mij intussen al verzekerd dat Farcy op de Route de Quenast een villa had. Van zodra ik het zwart op wit heb laat ik het weten. Hij staat allesinds al in een telefoonlijst met zijn naam op dat adres. Toeval?

26

(132 replies, posted in Bende Farcy)

Heeft iemand de stamboom van de schoonzus van Bruno (Jacqueline)? Het kan belangrijk zijn. Als zij een naast familielid heeft wiens naam met de letter R begint heb ik wel iets leuks gevonden.

27

(344 replies, posted in Hypotheses)

Ze stonden naast hem, normaal als je op dat kruispunt het rechtse vak kiest is het om rechtsaf gaan. Hier sneden ze hem (langs rechts) de pas af zodra het licht op groen sprong. Ik weet dus niet of ze "vluchten" van die jeeprijder, het is slechts een mogelijkheid die zou passen in het plaatje. Het is inderdaad wel vreemd dat ze nog even wachten om door te rijden, lang hebben ze echter niet moeten wachten want mijn pa zegt dat het vrij snel groen was/ze wegscheurden.

Het was gewoon eens naar rechts kijken, 3 gemaskerde mannen in een Golf GTI, opgefokt kloppen op het stuur en wat gas geven en meteen doorrijden want dan sprong het licht op groen. Mocht mijn vader zich het uur herinnerd hebben tot op de dag van vandaag was het misschien allemaal duidelijker want voor hetzelfde geld deden ze maar een verkenningsrit nog voor de overval hoewel dit dan ook weer dom zou zijn want mijn vader had evengoed de politie kunnen verwittigen.

Mijn vader weet alleen nog dat hij thuiskwam in Aalst van legerdienst die vrijdagavond, om vervolgens zijn spullen bij elkaar te rapen en te vertrekken naar Braine le comte voor een weekendje bij zijn vriendin en schoonouders. Het was donker als hij de golf tegenkwam in Bierghes. Het is goed mogelijk dat hij bij de eerste verklaringen in de weken erna het uur nog wist en heeft meegedeeld maar vind die verklaringen nu maar eens terug... Toen hij bij onderzoeksrechter Michel kwam vond zij maar de helft terug en dan nog niet eens correct ingevuld (waardeloos dus bij een rechtszaak).

Daarom is die jeeprijder ook zo interessant, verloor hij hen door hun snelheid, de spoorwegovergang net voor Bierghes of omdat mijn vader met zijn oude Fiesta de "achtervolging" verstoorde door traag te rijden.

28

(344 replies, posted in Hypotheses)

Het zou inderdaad kunnen dat ze er stopten om een dwaalspoor te creëren, mijn vader herinnerde zich echter dat de auto leeg op de oprit stond toen hij er passeerde. En mijn vader "achtervolgde" de Golf zeker en vast niet want hij dacht dat het jongeren waren die de flauwe plezante aan het uithangen waren met maskers en was enkel wat verschoten van hun agressieve rijstijl en opgefokt gedrag in de wagen. Ze waren trouwens al zo goed als uit het zicht toen ze de oprit van het huis opreden. En tegen dat mijn vader het huis passeerde was de auto al leeg.

Het is pas 's avonds laat of de volgende morgen dat hij hoorde op radio of tv dat er een overval was in Aalst. Het feit dat ze maskers droegen (dus niet de vermomming die ze ophadden in Aalst) kan wijzen op dat het een andere equipe was, een bewust afleidingsmanoeuvre of omdat ze meerdere vermommingen hadden. Eén voor in de winkel en dan de maskers voor mocht het onderweg nog nodig zijn die snel aan en uit te trekken zijn.

Dat het een dwaalspoor moest zijn kan dus zeker maar ik stel mij dan ook de vraag waarom er dan nooit verder naar onderzocht is. Waarom niet alle pv's van mijn vader terug te vinden zijn (hij ging de eerste jaren bij elke getuigenoproep zijn verklaring afleggen).

De getuigenis van uit dat boek van Dupont, de man/vrouw met de jeep lijkt mij goud waard. Als deze ze echt op de hielen zat tot in Bierghes vraag ik me af of hij ze daar kwijtspeelde omdat hij achter mij pa vast stond bij het rode licht. Misschien heeft deze persoon het beter onthouden wat, waar en hoe. Mijn vader zegt dat het hem altijd bijbleef hoe de bestuurder op zijn stuur aan het kloppen was in afwachting van het groene licht (misschien wist hij dat de jeeprijder hem zou inhalen).

29

(344 replies, posted in Hypotheses)

Het is zeer jammer dat men in '85 niets heeft gedaan met de tip van mijn vader. Toen kon hij misschien nog het exacte huis aantonen, nu (begrijpelijk) kan hij na meer dan 30 jaar enkel nog ongeveer tonen over een afstand van enkele 100en meters waar hij ze precies de oprit zag oprijden. Ik hoop alleen maar dat ze in Rebecq/Bierghes hun administratie op orde hebben mocht er ooit nog eens iets mee gedaan worden. Dan kan je met een namiddagje opzoekwerk de bewonerslijsten van de Route de Quenast bestuderen.

En niet te vergeten, de "jeeprijder" kan hier allicht ook nog interessante informatie aan toevoegen, helaas heb ik de indruk dat Dupont niet echt happig is om zijn bron mee te delen. Hij lijkt enkel uit op een interview wat onnodig is, Bouten heeft de getuigenis in zijn boek geschreven waar eigenlijk niet meer kan aan toegevoegd worden.

Het enige wat we over deze getuige weten is:

"Ook raken de speurders er na verloop van tijd alsmaar meer van overtuigd dat er in feite twee Golf GTI’s werden gebruikt. Een antracietgrijze, gebruikt door de drie moordenaars, en een groene, die als observatiewagen dienst deed en voorheen gebruikt werd in Overijse en Eigenbrakel. Van die laatste wagen slaagt men erin de vluchtroute deels te reconstrueren, dankzij een koppige jeeprijder die de moorddadige bolide in zijn vlucht was nagereden. De wagen reed vanuit Aalst naar Ninove, vandaar naar Leerbeek, Herfelingen en Biérges. Daar raakte de jeeprijder het spoor bijster."

30

(344 replies, posted in Hypotheses)

Niet vergeten dat mijn vader de Golf met de (3) mannen eerst naast hem zag aan een rood licht en later op de oprit van een huis op de Route de Quenast in Bierghes. Ook een getuige met een jeep zag ze in Bierghes diezelfde avond. Ik heb de route Aalst-Braine Comte ontelbaar veel keer gedaan omdat mijn grootouders daar vroeger woonden (op een km van Bois de la Houssière). Je hebt 2 routes die de snelste weg zijn, een langs Ninove-Herne-Soignies. En de snelste van de 2: Aalst-Gooik (Kester)-Leerbeek, dan richting kruispunt Terlinden en daar afslaan richting Bierghes. Enzoverder. Tenzij ze het zichzelf moeilijk maakten door nog kleinere baantjes te gaan gebruiken is dit absoluut de snelste route naar het bos.