31

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik hoop dat het een betrouwbare bron is want dat is denk ik op dit moment de best mogelijke uitkomst.

32

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik vind het ook vreemd/griezelig om nav dit forum mensen te contacten via social media. Daar ga je naar mijn idee een grens mee over. In het geval iemand onschuldig is maak je een geweldige inbreuk op zijn privacy die op geen enkele manier te rechtvaardigen is. Daarnaast is het vrijwel uitgesloten dat ze op basis van dit dossier nog iemand veroordeeld krijgen. Elke advocaat zal aanvoeren dat hij een paar jaar nodig heeft om het dossier eigen te maken. Justitie heeft ten slotte al meer dan 30 jaar de tijd en kans gehad. Vervolgens is er dermate veel geknoeid en verloren gegaan dat van een eerlijke rechtsgang geen sprake meer kan zijn. Dertigers van toen zijn nu met pensioen, en bij de tijd dat zo'n proces doorlopen is zullen ze in het bejaardenhuis zitten en is de Staat een paar miljoen armer.

33

(389 replies, posted in Mededelingen)

Mooi initiatief!

Mensen zoals ik heb je er veel. Die lui zijn dus, vanaf hun zetel de wereld van ongevraagd advies voorzien. Als er geen button-tje is, waarmee ik met Ideal een paar euri over kan maken, wordt het al snel ingewikkeld. Voor de meeste NLers gaat dit niet werken.

En natuurlijk je homepage gewoon vol plempen met reclame voor al degenen die Add blocker nog niet ontdekt hebben - des te groter het aha moment wanneer een volgende woede aanval ze uiteindelijk naar dit fraaie stukje software leidt.

Misschien meer gevoelsmatig dan in werkelijkheid het geval. Komt wellicht ook omdat er natuurlijk weinig nieuwe informatie over Bouhouche naar buiten komt.

Toch begrijp ik zijn reactie wel, ik heb alleen niet het idee dat het bewust handelen is. Je kan hier meer vinden over de Staerkes terwijl Bouhouche waarschijnlijk de meest interessante sleutelfiguur is in dit hele dossier.

36

(122 replies, posted in Speurders)

zenga wrote:
Djoop wrote:

In de huid van de man die door zijn vrienden graag 'het beest' wordt genoemd, die een echtpaar vermoordde 'om te oefenen', terecht stond voord executie van een diamantair en zijn zoon en het 8 jarige dochtertje van zijn (ex)vriendin verkrachtte?

Is dit zo? Volgens mij werd Lammers daarvan vrijgesproken, en heeft die dochter later toegegeven dat ze die verklaringen onder druk van haar moeder heeft afgelegd. Wel is hij bij mijn weten veroordeeld voor het bezit van kinderporno in 2004, maar dat was op zijn minst een raar verhaal.

Waarmee ik er uiteraard geen heilige van maak (het tegendeel is waar, Lammers is een serial killer pur sang voor mij).

Had ergens gelezen dat hij daarvan beschuldigd werd. Kan er niks van terug vinden anders dan de berichtgeving dat hij aangeklaagd is voor aanranding in 2011. Het zou natuurlijk kunnen dat hij onschuldig bevonden is. Ik begrijp überhaupt niet waarom die man nog vrij rondloopt.

37

(122 replies, posted in Speurders)

coconut wrote:

Ik hou het op een dwaalspoor aanleggen en er heimelijk van genieten dat iedereen zich zot zoekt. In mijn verbeelding zie ik dat grijnslachje. Hij, Bouhouche, heeft ooit smalend gezegd: "Vous allez casser vos dents  là-dessus".

Voor mij was Aalst atypisch en in volle "kolere" ten opzichte van de oorspronkelijke opdrachtgevers.

(Ik heb ergens gelezen dat er VIP's zouden meegegaan zijn voor de" kick", net zoals een bepaalde elite 's nachts kinderen uit een home de bossen injoeg om er op te jagen. Voor ons onvoorstelbaar maar als je leest hoe Katrien teruggevonden werd in de buurt van de VUB, champignonmoord, dan mogen en kunnen we niets uitsluiten; die decadentie van toen, met een rijkswachtkolonel of commandant die al poxpend door het plafond viel en de directeur van de gevangenis die het in de confituur deed met publiek en de extreem-rechtse jongens die buiten de wacht moesten houden ondertussen van hun chef.)

Ik probeer in de huid te kruipen van bijvoorbeeld Lammers die op zo'n momenten portier is in de Jonathan. Wat moet zo'n gast op dat moment denken?

In de huid van de man die door zijn vrienden graag 'het beest' wordt genoemd, die een echtpaar vermoordde 'om te oefenen', terecht stond voord executie van een diamantair en zijn zoon en het 8 jarige dochtertje van zijn (ex)vriendin verkrachtte?

Ik zou dat ontraden!
Je analyse light wel voor de hand, die deel ik dan ook.

38

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

CleverTrevor wrote:

Op afwijkingen van een patroon kan je slechts een onderzoek bouwen wanneer er bewijzen, getuigenissen of aanwijzingen zijn dat de bende uit een heel ander gebied kwam dan de heat map aanduidt. Maar die zijn er niet. En of het nu om criminelen of terroristen gaat: ze hebben er allemaal belang bij dat ze na de feiten zo snel mogelijk uit zicht verdwijnen, en ze hebben er ook belang bij niet te worden herkend op de plaats van de feiten. En dan komt er toch snel een heat map in beeld.

Dat is niet helemaal juist. Ze moeten zo snel mogelijk de spullen (kleding, voertuig, wapens) kwijt die ze aan het plaats delict linken. Ze moeten op een gerede afstand een stash hebben. Maar zeker bij dadergroepen, kan dat best een schuilplaats van bijvoorbeeld een familielid van één van de daders zijn. Dan is ie heat map voor de overige deelnemers redundant.

CleverTrevor wrote:

Vergelijkingen met Dutroux en de moord op de Van Eycklei gaan volgens mij niet op. Een ontvoering gebeurt, mits goed uitgevoerd, ongemerkt - pas later komt de reactie wanneer de ontvoerden vermist worden - en, als de dader geluk heeft, geldt dat ook voor een afrekening bij iemand in huis.

Een warenhuisoverval wordt daarentegen meteen opgemerkt en zal een reactie van de politie uitlokken. Dan is het voor de daders essentieel dat ze zo snel mogelijk op hun thuisbasis kunnen terugkeren. Dus mogen ze niet van ver komen.

Het gaat hier om de zgn circle of confidence (van een gemiddelde crimineel), niet het feit dat criminelen zich normaliter snel van het plaats delict verwijderen - want dat is een gegeven. Je hebt het hier niet over één dader, maar meerdere. Die er bovendien een militaire modus operandi op na houden, de modernste wapens gebruiken en tal van voertuigen modificeren. Het is nogal raar om uit te gaan van 10km actieradius voor personen die voor een paar grijpstuivers levenslang riskeren.  Je hebt het hier niet over gemiddelde criminelen, dit zijn 'zeldzame afwijkingen'.

39

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zo'n profiel wordt m.i. vooral gebruikt om potentiële doelen in beeld te krijgen. Het lijkt nu bijna alsof je deze methodiek feilloos toe kunt passen om de woon- of verblijfplaats van de daders te achterhalen. Maar we hbebn her hier niet over een gestoorde psychopaat die er snachts op uit gaat om dames van lichte zeden om zeep te brengen.
Omgekeerd zou het wellicht beter werken; pak een paar verdachte dader groepen en kijk hoe ze passen in de profielen van Floris. Daarbij zijn de stashes volgens mij de meest interessante locaties, dat was ook het enige dat ik miste in deze uitgebreide analyse.   

Ik kan me de observatie van beruchte zwacri herinneren die telefonisch 2 kompanen sommeerde. Die reden vervolgens met een auto vol wapens met 200 km per uur van België naar A'dam. Waar ik maar mee wil zeggen dat sommige milieus juist getypeerd worden door de roekeloosheid waarmee men te werk gaat.

40

(102 replies, posted in Speurders)

De verklaring die hij afgeeft is nogal tegenstrijdig en bevat overduidelijke tekenen van 'over-selling'.  Had misschien beter een tijdelijk spreekverbod kunnen krijgen, PV's advocado zal ongetwijfeld geïnteresseerd mee hebben zitten lezen.