1

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

De foto van de caravan op hln.be vertoont geen brandsporen. Maar dat wil niets zeggen, want mss was de brand alleen aan de binnenkant of scheelt er iets met mijn ogen. Het is inderdaad zeer bizar dat er net in die caravan nog documenten van 30 jaar geleden worden gevonden. Dit kan niet anders dan zoals in de voorgaande post wordt gesuggereerd dat dit een soort van safehouse was. Dat maakt de foto ook duidelijk. Die caravan staat echt in the middle of nowhere.

En ja, hoe kunnen de speurders dat boekje niet vinden en een journalist wel? Geens heeft hier wat uit te leggen!

2

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

In een artikel van De Tijd van de dag ervoor - 25 april 1997 - staat volgend stuk over de vondst in Ronquières. Let vooral op het onderstreepte stuk:

Manipulatie loopt als een rode draad door het hele Bende-verhaal. Zo is er ook de vondst van 11 november 1986 waarbij de Delta-cel in een zwaaikom van het kanaal Brussel-Charleroi in Ronquières een wapenarsenaal opvist. In twee zakken vinden de speurders wapens en munitie die werden gebruikt tijdens de Bende-overvallen van zowel 1982-1983 als 1985. Voor het eerst worden de twee reeksen met mekaar gelieerd.

De wapens waren vermoedelijk op 9 november 1985, of een jaar eerder, in het kanaal gedumpt. Reeds in november 1985 werd in opdracht van de Nijvelse onderzoeksrechter Schlicker vruchteloos in het kanaal gezocht wapens. In de onmiddellijke buurt vonden de speurders wel de uitgebrande Golf GTI van de Bende. Iets verder ontdekten zij ook een brandhaard met daarin notities die de speurders op het spoor brachten van de gewezen gevangenisdirecteur Jean Bultot. De manier waarop de Bende van Nijvel de wapenzakken heeft samengesteld om ze het verband te laten leggen tussen de twee reeksen en ook nog eens de weg te wijzen naar Bultot, heeft alles weg van manipulatie.

In de zakken zaten bewijsstukken die gelinkt kunnen worden aan de feiten in Aalst. De zakken konden dus onmogelijk in 1984 in het water zijn gegooid. Maken de auteurs hier een fout?

In het licht van de vondst van de jongeren in de maand mei en juni van dit jaar, ongeveer een kilometer verderop ...

Er zijn nog steeds riotguns vermist die bij de 2 reeksen van aanvallen werden gebruikt. Misschien is hiervan nu één gevonden. Dat argument dat de 2 reeksen aan elkaar gelinkt worden wordt in het artikel hierboven geciteerd, afgedaan als bewijzen van manipulatie.

Wat moeten we hier nu van denken? Kan het niet gewoon zijn dat de Bende gestopt is, alles van bewijzen over de jaren heen in het water heeft gegooid over verschillende locaties en op verschillende data (1985 en 1986) en dat er helemaal geen manipulatie is geweest? Dat er iemand van de Bende bewust gaan dumpen is op een plek waar eerder al eens gezocht werd, omdat daar toch nooit meer zou gezocht worden? Want men ging daar in 1986 toch voor een tweede keer zoeken vang ik op uit eerdere artikels?

3

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Poseur wrote:

In het artikel gepost door Merovinger staat dat Bonkoffsky er op stond dat zijn contacten met de CWB in het Frans verliepen. Is het niet zo dat de persoon die op robotfoto nr. 19 zou staan inderdaad werd omschreven als Franstalig maar iemand die zich kon uitdrukken in het Nederlands?

Neen, het was iemand perfect Franstalig, maar genen echte. wink De getuige zei dat je kon horen dat hij eigenlijk Nederlandstalig was. Zijn ex heeft bevestigd dat hij perfect frans kon.

4

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

CleverTrevor wrote:

Dit is potentieel interessanter dan alle commotie rond CB, als die wapens met de Bende samenhangen. Is er gezegd of het metalen dozen betrof? In dat geval is het mogelijk dat de wapens niet door water zijn aangetast en ze DNA-sporen bevatten.

Ja, metalen dozen met het logo van de rijkswacht. DNA is zelfs niet nodig. Als ze dom zijn geweest, hebben ze het serienummer van het wapen niet verwijderd. Als dat kan gelinkt worden aan een overval die ook gelinkt wordt aan de Bende staat het 100% vast dat er rijkswachters betrokken waren bij de Bende.

5

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ajoin wrote:

Djuroski herkende twee keer de killer bij de rijkswacht te Aalst. Dit moeten ze dan toch makkelijk kunnen nagaan.

De killer zou gedood zijn. Dat betekent dan dat iemand van de rijkswacht nooit meer is komen opdagen op zijn werk. Dat zou pas makkelijk na te gaan zijn. Blijkbaar is het een persoon die door niemand ooit gemist werd? Bizar. Tenzij de killer nog leeft natuurlijk...

Chris VDS zijn computer werd al onderzocht volgens Geens. Hij wist al lang voor het publiek werd wat er aan de hand was met zijn huisgenoot. Dus zijn facebook posts van de laatste dagen ... met een korrel zout te nemen.

Trojan wrote:

Welke instantie verklaart onbewoonbaarheid van een woning?

Ik denk de gemeente waarbij de eindbeslissing bij de burgemeester ligt.

6

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wim wrote:

Het klopt inderdaad, dat er een grote kans is (net zoals hij 'concludeert' dat zijn broer 'de reus' was) dat hij na de bekentenis van zijn broer, reflecteert naar die periode van toen en 'denkt' dat het om Bouhouche en Beijer ging. Vragen die inderdaad gesteld mogen worden (voor zover dat al niet is gebeurd), is hoe zeker hij er van is dat zij het waren en/of zij zich effectief zo hebben voorgesteld.

Zou het effectief om andere collega's gaan die regelmatig op bezoek kwamen; dan is de vraag in hoeverre het toen gangbaar was, dat collega's bij elkaar over vloer kwamen, om over het werk te praten. En als het dus niet Bouhouche en Beijer waren, wie dan wel? Leven die collega's nog; en kunnen zij bevestigen dat zij het waren?

Langs de andere kant, is de kans groter dat je je vergist in één persoon; dan in twee personen die dan ook nog eens samen in de picture kwamen. Als van die twee, er één zou zijn geweest die totaal niet paste in het plaatje, dan zou je aan de eerste ook gaan twijfelen, omdat het volledige plaatje niet klopt. Ik ben hier dus eerder geneigd om aan te nemen, dat het wel degelijk om beide heren ging. En dan blijf ik het vreemd vinden, dat zo een gevoelige materie op een zo risicovolle plaats zou zijn besproken geweest.

Ik zeg niet dat Patrick lid was van de bende. Wel sluit ik die piste helemaal niet uit, al moet gezegd dat er bijzonder weinig voor te beargumenteren valt.

Ik heb ergens gelezen dat hij foto's onder zijn ogen kreeg van Beijer, Bouhouche en Lekeu en dat hij enkel de eerste twee heeft kunnen herkennen en dat hij die geregeld bij hen thuis zag. Ik vind het niet meer, iemand die dit kan terugvinden? (Linkje als bewijs.)

Ikzelf heb recent iemand ontmoet die bij ons thuis ook over de vloer kwam. Dat is meer dan 20 jaar geleden, een oude collega van mijn pa. En ik heb hem zelf herkend, ondanks dat die persoon nu grijs is, veel dikker en een totaal ander kapsel heeft. Dus ik geloof wel dat de de broer van Bonkoffsky juist kan zitten. Wees maar zeker dat de onderzoekers nu ook getuigen aan het zoeken zijn die dit kunnen bevestigen.

7

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Drie jaar is wel lang om stalen af te nemen. Daarnaast kan je zien uit het relaas van Koen Geens dat men pas in 2017 de piste van de groep Diane en de rijkswacht verder is gaan onderzoeken. Wat hebben ze dan eigenlijk rond Bonkoffsky onderzocht in 1997? Een paar dagen terug zij de procureur nog dat een herkenning van een robotfoto niet genoeg is om verder onderzoek te verrichten.

Geens met zijn regeling voor spijtoptanten en burgerinfiltranten, hij klapt er hem weer goed uit. We weten goed genoeg dat die regeling er niet komt omwille van de Bende, maar omwille van de jihadistische terreur die momenteel woedt.

dim wrote:

Graaf eens wat dieper en met dwingende stem (bij de bevoegde instanties en de CBW) betreffende de betrouwbaarheid van de bewuste robotfoto 19 waar bijna alles op gebaseerd is zodat we eindelijk duidelijkheid krijgen. Bevestigt of ontkent de CBW officieel dat deze foto bruikbaar is? Op basis van welke getuigenis werd hij opgesteld? Vanwaar het contrast met de daderbeschrijvingen (dragen van maskers, ...)? Waarom werd hij een tijd geleden door de CBW zelf teruggetrokken? En waarom wordt hij nu zomaar opnieuw gebruikt alsof er niets aan de hand is?

Dit is een cruciaal gegeven. Een pluim voor de journalist die dit verduidelijkt krijgt.

Kan dit al helpen? Vanaf 8:45 » www.vrt.be/vrtnws/

8

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Alles afgevoerd naar containerpark, nog geen speurders gezien in het huis. Geens zegt dat zijn computer al is onderzocht. Advocaat broer beweert dat laptop en geld van de Reus is verdwenen en weet niet of dat wel onderzocht wordt. Iemand gooit er hier serieus met zijn klak naar.

9

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

patrick111 wrote:

Dus in 1998 wordt robotfoto nr. 19 verspreid. Marc VD belt naar de speurders en zegt dat hij C.B. herkent. Die is op dat moment nog in leven en werkzaam als agent in Aalst. De speurders gaan vervolgens bij hem langs en anno 2000 nemen ze een speekselstaal en vingerafdrukken af.

Jup, dus 2 jaar later pas schieten de onderzoekers inééns wakker en zeggen ze van "laten we eens een speekselstaal en vingerafdrukken nemen". Wie zegt dat deze stalen met de Bende te maken hebben? Dit kan even goed gaan betreffende een andere misdaad in zijn politiedossier waarvan hij verdacht werd. die hij heeft uitgestoken toen hij dronken was. Graag hiervan een link waar u precies hebt gelezen dat het gaat betreffende de melding van zijn jeugdvriend in 1998.

patrick111 wrote:

Ik vermoed dat ze hem ook wel wat vragen gesteld zullen hebben en dat C.B. niet tot bekentenissen is overgegaan, want anders was de Bende al opgerold. Op dat moment kunnen de speurders niet veel meer doen. De man ontkende vermoedelijk alles, er was geen vingerafdruk of DNA-link vastgesteld, enkel een opvallende gelijkenis met een robotfoto.

Nogmaals, u spreekt zelf van vermoedens. Waaruit moet blijken dat het spoor in 1998 wel verder onderzocht werd? Graag een link waarin Geens dit letterlijk zegt. 

patrick111 wrote:

Terwijl het spoor Bonkoffsky dus doodloopt, denkt die Marc VD dat er niks met zijn tip gedaan wordt. Hij hoort eens rond in het Aalsterse en inderdaad, er zijn wel meer vermoedens dat Bonkoffsky de reus is. Zowel broer als vrouw van Bonkoffsky menen dat hij de reus is. Marc VD vermoedt dat hij dicht bij de waarheid zit en begrijpt niet waarom de speurders hem niet serieus namen (dat deden ze dus wel in 2000). Hij stapt naar David VDS en die hoort ook eens rond in het Aalsterse. Ook hij vangt de verhalen over de reus en Bonkoffsky op, maar ontdekt dat de familie niet staat te springen om alles naar buiten te brengen. In 2015 overlijdt Bonkoffsky en zou hij op zijn sterfbed dan toch een bekentenis gedaan hebben, zij het wel aan zijn broer en niet aan de speurders. Voor zover we weten zijn daar geen details in naar boven gekomen die de zaak hebben kunnen helpen oplossen. Geen namen van mededaders, geen aanwijzingen over wapens of auto's, M.O., doel of opdrachtgevers. Nogmaals, wat moet je dan als speurder doen?

Zo is het helemaal niet gegaan. Zie relaas van Koen Geens » www.vrt.be

De broer van hechtte eerst trouwens zelf niet veel geloof aan het verhaal van zijn broer. Het is pas toen hij geconfrontreerd werd met elementen uit het dossier dat hij zeker van zijn stuk was. De jeugdvriend uit 1998 zegt ook duidelijk dat hij naar de onderzoekers is gegaan en dat de dag erna een wagen in zijn straat stond met 2 mannen en dat hij zich sinds dan koest heeft gehouden.

patrick111 wrote:

Jef Vermassen lanceert dan het verhaal van de reus die alles opbiecht op zijn sterfbed en speurders die weigeren om dat te onderzoeken en iedereen, in Vlaanderen dan toch, gaat daar gretig in mee. Journalisten gaan dan graven in het verleden van C.B. en vinden... wat precies? Dat het een speciale was, dat hij graag dronk, dat hij van carnaval hield en dat hij sprekend op een tekening lijkt. Wat moet je daar als speurder mee? Als ik een snor laat groeien en een bril aantrek, lijk ik ook op Nr. 19. Tinck leek ook op een tekening van man met bril en snor, werd ook herkend, dronk ook graag, bekende in intieme kring ook van alles, was ook geografisch te linken aan Bende-feiten. Die hebben ze dagen in de bak gestoken en wat leverde het op? Niks. Geen journalist die daar nog over spreekt. Maar deze zat ooit bij Diane dus die moet het wel zijn... tot de volgende opduikt die roept dat hij de reus is

Er zijn genoeg aanwijzingen, bewijzen zijn niet nodig en hij voldoet aan het daderprofiel. Zie Jef Vermassen in de zaak Clottemans.