1

(70 replies, posted in 1980-1989)

Op verschillende plaatsen zie ik deze diefstal in Etterbeek terugkomen als het eerste "Bende"-feit. Maar ik vind precies niet terug wat die connectie is? Begrijp me niet verkeerd: ik deel die mening. Ik vind gewoon niet terug hoe exact dit feit gekoppeld wordt aan de Bende.

2

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Maar hij loog. Ze waren er wel bij, onder meer de Ingram 9mm. Hij had zo'n Ingram gehad. (...) Hij had een Ingram buiten gesmokkeld bij FN en er een geluidsdemper op gemonteerd. Dat wapen stond niet op de lijst die hij als gestolen aangegeven had, omdat hij het had gejat. Maar hij had er een en het was verdwenen met de rest.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Wat ik me altijd afvroeg... FN heeft toch nooit Ingrams geproduceerd? Of dienden deze als "samples" om de concurrentie wat in het oog te houden? Maar dan nog was het design al meer dan 10 jaar oud, ten tijde van de "loden jaren".

3

(32 replies, posted in Bende De Staerke)

Filip wrote:

Kent er iemand het alibi van Dominique Salesse tijdens Aalst? Ik vind het precies nergens terug.

Eindelijk het alibi van Salesse kunnen terugvinden.

"Salesse was op een racletteavond en daar waren een stuk of vijf getuigen van, vrienden. Die bevestigen dat. Alleen: de gastvrouw had haar raclettepan pas de middag van het feestje gekocht en een van de gasten was de dag zelf uitgenodigd - veel improvisatietalent om een verjaardag te vieren die twee weken later plaatsvond en waarvoor niemand een cadeau mee had genomen."

Bron: Beetgenomen (heruitgave) | Hilde Geens

4

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Uit het artikel 'Dit wou stervende man nog kwijt aan Vermassen over Bende van Nijvel' » Nieuws

Een van de huurders die we toen gehad hebben, was M., een Algerijn.

Zou het?

5

(536 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ex-rijkswachters, diamantroof, wapenroof, beide veroordeeld voor moord. Het zou straf zijn moesten Bouhouche en Beijer niet betrokken zijn.

6

(219 replies, posted in Robotfoto's)

dolorean wrote:

Datzelfde jaar, de precieze datum weet hij niet meer, werd in de rijkswachtkazernes van Etterbeek robotfoto 19 gemaakt, op basis van zijn input.

Wim wrote:

De foto van de reus werd vrijgegeven in oktober 1998 ... en staat aldus niet op deze affiche.

Dus de robotfoto die ze vrijgaven in 1998 was toen 13 jaar oud?

7

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

howitzer wrote:

Wat die .22 short munitie betreft, vroeger had je semi automatische long rifle geweren die zowel .22lr als .22 short kunnen verschieten. Nu is kaliber .22 short bijna uitgestorven.

Kan ik bevestigen, gezien ik nog met een pump action geweer heb geschoten dat zowel .22lr als short kon schieten. Al had ik met de short veel misfires en blokkages.

janjansen19801 wrote:

In een normaal land zouden ze opgesloten worden of tenminste een boete krijgen.

Daar ga ik wel mee akkoord. Ze hebben publiekelijk verklaard dat ze meteen wisten dat het te maken had met de Bende van Nijvel. Dus dit is op zijn minst obstructie van het onderzoek te noemen. Als meerderjarige moet je beter weten. Kapitalistische jongens daar...

8

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Toeval of niet... Het is een serieuze vondst. Wederom maakt de recherche zich onnoemelijk belachelijk. Je zou bijna denken dat er weer iemand met hun kloten aan het rammelen is, gewoon voor de sport.

Die 9mm dozen zien er militair uit. Munitie uit de winkel hebben meestal een kleur en dragen zichtbaar het merk. Dus dat ze van Diane komen lijkt plausibel.

Als je de slagpin van een riotgun verwijdert, dan kan je geen ballistisch onderzoek meer doen. Dus hopelijk staat die er nog op.

9

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Poseur wrote:

HLN heeft juist beelden geplaatst van een wandelende Bonkoffsky » Nieuws

Hij zwemt in die kogelvrijvest. Serieus vermagerd? Zou dat de theorie van de drankenlap bevestigen? Nu hopen dat een getuige de 'wandel' kan herkennen...

10

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het artikel is net veranderd van "we hebben gedoken" tot "nieuwe voorwerpen dus we gaan duiken". (thnx Ben)