101

(117 replies, posted in 1980-1989)

Beijer heeft zelf bekend op de aanslag op Vernaillen te zitten maar hij beweert dat in opdracht van de Sovjet Unie te hebben gedaan. Die kerel is zo'n pathetisch leugenaar die steeds een mix van waarheid en leugens verteld om iedereen in verwarring te brengen. Ik denk wel dat hij het was maar dan uit rancune uit zijn ontslag uit de BOB.

102

(117 replies, posted in 1980-1989)

the end wrote:

Met onderstaande zinnen vanuit bovenstaande post in mijn achterhoofde heb ik wat zitten zoeken:

(...) speciaal soort ex-ploderende Magnum-kogels, afgevuurd met een Remington jachtgeweer.
2 X een AR15 kal (aka M16) cal.222.
Wél is er geschoten met Remington Sako 222 munitie, dit is dan ook de "Dyane-munitie".
(...) corresponderen met die van een karabijn van het merk Colt, model AR 15 of van een karabijn van dezelfde conceptie.
Dus, in deze periode voor of lang na 1982 kon de X ( wat een testwapen was) niet in 222 R op de markt zijn geweest, zeker niet in Europa!
(...) Wat onmogelijk is, de Colt AR 15 was dan enkel in 22 lr "of nato te koop met oorlog wapenvergunning! De AR18 cal. 222R werd pas veel later op de markt gebracht, de testen naar dit wapen in 222R of M werd pas in 1982 goedgekeurd en in productie.

Wat Robert schrijft kan wel kloppen naar wat ik lees, maar ja ik ben geen wapenspecialist. De onderstaande Armalite AR-11 is een mystrie cun of x gun en enkel als testgeweer gebruikt als voorlopen op de AR 18 en Colt AR 15. Dit wapen is nooit in de handel geweest en voorlopig heb ik nog geen afbeeldingen gezien wel van de AR-12 wat ook X gun is en als 2 druppels lijkt op een M16. Armalite AR-11 US - Assault Rifle - .222 Remington Magnum, 5.56×47mm.

De benaming die aan de de X gun en de eigenschappen die gegeven word komt overeen met alle boven staande specifieke beschrijvingen buiten de ene vraag kan het zijn dat Dyane wapens en munitie test en of zijn er nog andere diensten? En dat de Sako munitie ook een testmunitie was. Regelmatig hoor in het dossier dat de Dyane met dit of dat geoefend had?

Het is misschien wat ver gezocht het aspect prototype en de Bende van Nijvel gaan toch wel soms hand in hand zie Waver, Temse, op afstand de diefstal bij de Dyane, en zelfs het gebruikt van de riotguns en hun werkwijze in Aalst van de daders kan je zou interpreteren. Trouwens de munitie die zie in Aalst gebruiken SW Gelvot 78 STAR verwijst misschien ook naar test munitie voor een Spaanse variant op de MAC 10 voor de Spaanse en eventueel de Franse diensten, die frima die de MAC 10 maakte is in 76 bankroet gegaan en in Spanje werd aan een variant gewerkt de STAR Z84 een Mac kloon waar jaren aan gewerkt is.

Het doet me ook denken aan het stelen van de telexen bij de NATO door WNP leden, tonen dat de staatsgeheimen onvoldoen beschermd zijn?

Kaliber .222, 222 Remington Magnum en .223 Remington, aka 5.56 NATO zijn allemaal zeer verwant. Enkel de lengte van de huls is verschillend. .223 , aka 5.56 NATO is een militair kaliber en voor die wapens en munitie te kopen had je een vergunning van de gouverneur nodig. Wapens en munitie in kaliber .222 Remington en .222 Remington Magnum waren vrij te koop tot 1991. Sommige fabrikanten leverden deze militaire wapens in België of Frankrijk in .222 Remington. Het gebeurde ook dat deze wapens werden geleverd in .223 maar door wapenmakers in België werden omgebouwd naar .222 Remington Magnum. Je moet dan enkel de kamer wat langer frezen. Zeer courant in de jaren 70 en 80 want dan waren deze wapens vrij te koop. In ieder geval heeft de groep diane enkel wapens in het militaire kaliber .223 gehad.

103

(18 replies, posted in Vragen)

peter wrote:

In de jaren 70, 80 waren er in Italië heel gevaarlijke loges die eigenlijk het land bestuurde. Op Sicilië waren de loges gewoon de macht. Ondernemers, politiek, leger, politie, maffia, kerk, geheime diensten. Misschien zat er in België ook wel 1?

P2 » Forum

104

(382 replies, posted in Hypotheses)

De extreem rechtse staatsgreep theorie komt ook vanuit De Morgen en Humo. Die hebben in de jaren 80 een hoop complotten "ontmaskerd" die achteraf helemaal onwaar bleken te zijn. De gemene deler van deze "complotten" was dat er rechtse of extreem rechtse personen bij betrokken zouden zijn. Ik denk hier aan b.v. Paul VDB, "zwarte" baron Benoît de Bonvoisin, de roze balletten, getuige X1 en  notaris X. Vooral deze laatste moet je eens googelen voor degenen die deze zaak niet kennen. Ook hier was Hugo Gijsels de auteur van grove verzinsels en complotten. Andere bende  journalisten zoals walter Zinzen of Walther de Bock komen ook uit deze ideologische stal.

105

(382 replies, posted in Hypotheses)

Ik geloof niet zo in een groot complot tegen de staat. Waarom zijn ze dan zo klein begonnen? Beijer heeft ooit eens gezegd dat volgens hem de daders in het zigeunermilieu gezogd moeten worden, een impliciete verwijzing naar De Staerke. In die jaren was er trouwens een serieus rechtse regering aan het bewind van Christen democraten en liberalen die ondanks massaal protest kernraketten liet  plaatsen. Weinig reden voor een rechtse staatsgreep denk ik dan. Bovendien zijn degenen die berokken zouden zijn, Bouhouche, Beijer,  Bultot criminelen. Die hebben niks te winnen bij een sterke politiestaat. Ik dacht dat Bouhouche die wapens van Diane heeft gestolen om ze aan Mendez te verkopen, als verzamelaar.

106

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

vleermuisje1971 wrote:

Nu ben ik een volledige leek op het gebied van wapens, maar wat kan de reden zijn van die inkepingen howitzer?

https://lh3.googleusercontent.com/-jBrJRno9nYQ/US__-tClSQI/AAAAAAAADJ8/KHxtiBcfQMs/s600/CBW%2520cartouches-08.jpg

Deze ingesneden cartouches werden in 1986 opgevist uit het kanaal van Ronquières, zgn cutt shell's. Dit werd vroeger gedaan bij hagelpatronen om het effect van een slug (Brenneke) te bekomen. Een gewone hagelpatroon spreid zeer snel waardoor het maar effectief is tot op 20 meter. Een Brennene (merknaam voor een slug) is een cartouche met één massief loden kogel. Dat is nauwkeurig tot meer als 50 meter en heeft ook een zeer groot doorslagvermogen. Je schiet er makkelijk dwars meer door een auto (of combi). Cut shell video » YouTube

107

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja dat heb ik ook ooit gelezen.

Wat die .22 short-munitie betreft, vroeger had je semi automatische long rifle geweren die zowel .22lr als .22 short kunnen verschieten. Nu is kaliber .22 short bijna uitgestorven.

108

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Overigens zijn die stervormige inkepingen in de cartouches normaal. Zo wordt een cartouche dicht gevouwen wanneer ze gevuld is.

109

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

vleermuisje1971 wrote:

Zit er een Brenneke's met inkepingen bij?

Ik zie daar geen Brenneke's tussen zitten, enkel buckshot, zeer grove hagel. Overigens was 7,62x54R geweer munitie en wapens zeldzaam hier in de jaren 80. Pas in de jaren 90 kwamen deze wapens en munitie massaal op de civiele markt als surplus toen voormalige Oostblok-landen dit van de hand deden na integratie in de NAVO.

110

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Correctie; de buis die voor de kast van de shotgun ligt, is niet de loop maar een verlenging voor het buismagazijn zodat er twee extra cartouchen in kunnen.

Filip wrote:

Als je de slagpin van een riotgun verwijdert, dan kan je geen balistisch onderzoek meer doen. Dus hopelijk staat die er nog op.

Als je ziet dat het mechanisme van de shotgun gedemonteerd is, vrees ik dat er geen slagpin meer zal zijn. De loop heb ik ook niet gezien op foto dus een afdruk van de kamer maken is ook onmogelijk. Een opmerkelijke maar de enigste manier waarop dit iets kan oplossen is als men de lotnummers van de 9mm munitie kan hertraceren, als daar hoegenaamd nog gegevens van bewaard zijn gebleven.