31

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In ieder geval is het iemand met een grote passie voor (militaire) wapens. Een Spas12 was een erg duur wapen, zou nu ongeveer 2000€ kosten inflatie meegerekend. Bovendien was het in 1982 een vrij obscuur wapen waarover enkel werd geschreven in Amerikaanse en Franse wapentjdschriften. Een wapenwinkel als Dekaise zou zoiets wel hebben maar de dorpswapenwinkel niet denk ik.

32

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:
Trobken wrote:

Wat is dit? Het is te groot voor een knoop en heeft duidelijk dikte want er valt heel wat schaduw onder. Ik ken niks van geweren, is dit een hangend onderdeel van het geweer?

Dat was me ook al opgevallen. Ter hoogte van zijn hart hangt ook iets wat ik niet kan thuis brengen.

Dat is een haak die op de omkmapbare kolf zit. De bedoeling is dat je zo met één hand kan schieten. Je kan de haak er ook afnemen. In het krantenartikel over de Bende zit hij er niet op.

https://i.ytimg.com/vi/9iVeAvR1JD0/sddefault.jpg

33

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Easton wrote:

Lijkt me meer een foto uit die persoon zijn vrije tijd.

Idd, een Spas 12 is nooit in gebruik geweest bij enige Belgische overheidsinstantie. Het is een kaliber 12 hagelgeweer dat zowel semi automatisch als via pompactie kan werken. De pompactie wordt gebruikt voor speciale patronen die te zwak zijn om het wapen semi automatisch te laten repeteren zoals bv. rubberkogels. Was veel in gebruik bij de Italiaanse carabinieri maar werd ook civiel verkocht.

34

(22 replies, posted in Politiek & Business)

Mel33 wrote:

Vroeger had Nederland ook nog nucleaire artilleriegranaten en kernkoppen voor de Nike Hercules raketten, deze zijn al lang uitgefaseerd en officieel nooit in dienst geweest.

België heeft die ook gehad, ik heb ze nog moeten bewaken. Ze lagen in de kazerne van Düren, Duisland bij 13A (artillerie). Er was daar ook een Amerikaanse kazerne met twee eenheden, 5th US Army Artillery Group en 27th Ordnance Company (Special Ammunition).

35

(21 replies, posted in Slachtoffers)

Volgens Van Steen was het koepel in het bezit van tapes van de Roze Balletten. Hebben die eigenlijk ooit wel echt bestaan? » YouTube

36

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ok bedankt.

Als zo een bendelid ziet dat zijn collega’s vermoord worden, kan hij een paar zakken met wapens in het kanaal gooien en de politie tippen. De opdrachtgevers krijgen echter een tip van binnen justitie dat er gezocht gaat worden en sturen twee echte of. Alle BOB’ers om de zak te onderscheppen, echter er is meer dan één zak dus hun plan faalt. 't is maar een theorie.

37

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Misschien zaten de betere wapen in een andere zak, degene die door de twee mannen in dat R4'tje zijn meegenomen maar waar nooit verslag van is gemaakt en die nog steeds spoorloos is. Ik geloof nooit dat hete wapens doorverkocht zijn. Trouwens een riot gun was tot 1991 vrij te koop zonder registratie en is ook helemaal niet duur. Ik heb me ooit al afgevraagd of sommige moorden van de bende in opdracht zijn gebeurd maar dat de uitvoerders dan later dan weer zijn vermoord door andere huurmoordenaars zodat er geen link meer is met de opdrachtgevers.

38

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hoe is Delta er ooit bij gekomen om te gaan zoeken in de zwaaikom waar ze die zak wapens hebben gevonden die alles aan elkaar linkt? Via een informant vermoed ik, maar wie? Het lijkt toch wel echt dat iemand ervoor gezorgd heeft dat dit zeker gevonden moest worden.

39

(273 replies, posted in Speurders)

Toen Vos stopte met het onderzoek naar de Bende van Nijvel en overplaatsing vroeg, zegde hij dacht te weten wie achter de bende zat en wat de motieven waren maar dat hij niets kan bewijzen en daarom zijn theorie ook niet openbaar kan maken.

40

(136 replies, posted in Speurders)

Waarom hebben B&B hun plan tegen TV nooit uitgevoerd? Waren ze ondertussen opgepakt?