51

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

club_le-happy-few wrote:

Dat boekje is dan toch nog heel goed bewaard gebleven om er zo lang te liggen. En die caravan ziet er ook nog goed uit om in brand gestaan te hebben.

Volgens post 528 in dit topic is dit Bonkoffsky's "nieuwe" caravan nadat de vorige in brand was gestoken.

52

(970 replies, posted in Bende De Staerke)

Ja, De Staerke zal niet de leider van dit zootje geweest zijn. Er zullen idd misschien wel een paar (ex) rijkswachters met de brains tussenzitten.

53

(970 replies, posted in Bende De Staerke)

In '82-'83 demonteerde de Bende van Nijvel in achtergelaten vluchtwagens nog radio's, sturen en asbakken. Stond de familie van De Staerke niet op rommelmarkten? In '85 staken ze hun vluchtauto's in brand. Een pure hypothese natuurlijk maar zou de samenstelling van de bende in '85 gedeeltelijk veranderd zijn? Misschien heeft De Staerke een paar van zijn vrienden ex-legionairs gecontacteerd. Ook niet altijd het kruin der beschaving. Ik dacht dat er vreemde talen gehoord werden door getuigen?

54

(601 replies, posted in Hypotheses)

Het enigste wat 82-83 en 85 aan elkaar linkt is die zak wapens gevonden in 86 terwijl de daden van 85 van een ander niveau waren. Waren het wel dezelfde daders? ik vind het ook raar dat die wapens in dezelfde zak zaten, normaal zorg je als gangster dat je verschillende misdaden niet gelinkt kunnen worden, zeker als het om moordwapens gaat. Ofwel zijn dit grote dommerikken ofwel moest deze zak om een onverklaarbare reden gevonden worden.

55

(601 replies, posted in Hypotheses)

vleermuisje1971 wrote:

Kuros heeft zijn verhaal hier gedeponeerd en ook gedeeld voor zijn dood met formleden privaat. Maar het blijft een verhaal voor believers, in de tijd veroorzaakte het hier al hevige discussie tussen formleden. Ben heeft daar nog wat over medegedeeld. Behoudens kuros zijn er nog wel meer verhalen zoals Insider, rende enz. En speur neus ook voor het nieuws van de laatste dagen geld, je bent onschuldig zolang je niet ben veroordeeld dus beetje nuance kan geen kwaad.

Waarschijnlijk geloofde Kuros ook in zijn eigen theorie en handelde hij niet ter slechter trouw.
Er zijn ook mensen geweest die zelfs onder hypnose verklaarden dat ze door aliens in een ufo ontvoerd zijn geweest.

56

(601 replies, posted in Hypotheses)

Tijdens de verschillende onderzoeken heeft men toch de achtergrond van alle slachtoffers onderzocht  om verbanden te leggen? Dat is trouwens standaard procedure dus dat moeten de daders ook weten, zeker als dr rijkswachters bij waren of slimme criminelen. Ik kan nog wel meegaan dat er misschien één slachtoffer tussen al die overvallen een doelwit was maar toch niet dat de hele bende een dekmantel was voor executies.

57

(601 replies, posted in Hypotheses)

Hoe wist Kuros dat hij vermoord moest worden? Heeft iemand gezegd van "kun je a.u.b. morgen avond om 19.30h naar de achterkant van de Delhaize komen?" Wie zou dat dan gezegd hebben en met welk smoesje wilde ze hem lokken. Als ze moesten hopen op de goed gelovigheid van hun slachtoffers om op te dagen dan zat dat plan toch knudde in elkaar.

58

(117 replies, posted in 1980-1989)

Als je naar de wapens kijkt die tegen Vernaillen zijn gebruikt, dan zijn er toch van een heel ander type (groot kaliber, semi-automatisch militair geweer) dan degene die de Bende gebruikte (jacht- en sportwapens).

59

(382 replies, posted in Getuigen)

Kruis kan best een paar criminelen of wat crapuul in zijn café hebben gehad die nacht maar het is toch zeer onwaarschijnlijk dat een groep zeer slimme criminelen, wat de Bende volgens dit scenario was, de nacht voor hun aanslag als een stel vreemden uit de streek daar op café zou gaan en dan aan de toog zaken gaan bespreken. Maar nu zal er iemand wel gaan zeggen dat ze zo slim waren dat dit net deel van het plan was om iedereen op een dwaalspoor te zetten.

60

(382 replies, posted in Getuigen)

vleermuisje1971 wrote:

Kleur en howitzer, lees de hypothese van ons ontvallen forumlid Kuros.

Ok, wanneer heel de bende een reeks van executies was vermomd als overvallen dan snap ik toch niet goed waarom dit met zo'n extreem geweld moest gepaard gaan en op een manier waarmee er gemakkelijk een verband kan gelegd worden tussen de slachtoffers, als die er zou bestaan.

Als ik een crimineel brein zou zijn die een reeks mensen uit de weg wilde ruimen zou ik zeker voor een discrete aanpak kiezen en niet op een manier waardoor deze moorden al drie decennia onderzocht worden en jarenlang hoofdpagina nieuws zijn. Als je het deed lijken op een carjacking, zelfmoord, ongeval zou na een jaar er niemand nog over gesproken hebben.