41

De robotfoto van de man die Mazda heeft gesloten:

https://i62.servimg.com/u/f62/11/22/12/24/robotf10.jpg

De omschrijving zoals ze bij de tekening staat:

  • Ongeveer 27 jaar;

  • 1,75 meter; (*)

  • Magere lichaamsbouw;

  • Kort blond à ros haar;

(*) Er zijn inderdaad gelijkenissen tussen de twee tekeningen maar er is wel een groot verschil in lengte.

De robotfoto naast robotfoto nummer 19:

https://i62.servimg.com/u/f62/11/22/12/24/robotf11.jpg

(...) Voor de aanslag op Vernaillen gebruikten ze een Mazda 626 die een maand eerder was gestolen in Brussel. Een winkelier langs de Louizalaan zag het gebeuren en hielp de politie aan een vrij accurate robotfoto van de autodief. Deze foto toont opvallende gelijkenissen met robotfoto 19 in het onderzoek naar de Bende van Nijvel.

Het is die foto die bij jeugdvriend Marc Van Damme eind 1998 de doorslag gaf om hem aan te geven als ‘Reus’ van de Bende.

Dezelfde haarsnit, dezelfde zware bril die Bonkoffsky volgens zijn broer al sinds zijn achttiende droeg. In 1981 was hij 27 jaar oud, precies ook de leeftijd die de getuige schatte. De haarkleur lijkt dan weer af te wijken: “Kort blond à ros haar”, zo staat onder de robotfoto. Bonkoffsky had donkerbruin haar.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
howitzer wrote:

Maar deze zaak heeft niets met de Bende van Nijvel te maken. In de panorama reportage opperde men zelfs dat Vanden Boeynants er achter zat.

Niet akkoord, vermeende daders worden in beide zaken veelvuldig genoemd.

“Als ik die schutter hier ooit nog zie, leg ik hem om” - Rijkswachter en gezin overleefden 36 jaar geleden kogelregen

De Bende van Nijvel domineert opnieuw de actualiteit. In het collectieve geheugen staat de groepering synoniem voor de bloedige aanslagen op warenhuizen, maar 36 jaar geleden waren leden mogelijk ook verantwoordelijk voor een brutale aanslag op toenmalig rijkswachtmajoor Herman Vernaillen (76) in Hekelgem. Hij en zijn gezin overleefden de kogelregen, maar zijn getekend voor het leven. “Als Robert Beijer, de enige nog levende schutter, ooit nog een voet op mijn grond zet, schiet ik hem neer.”

25 oktober 1981. Rijkswachtmajoor Herman Vernaillen heeft de leiding over de ordediensten tijdens een betoging tegen kernwapens in Brussel. Wanneer hij thuiskomt in de residentiële Blakmeerswijk in Hekelgem, is de nacht al gevallen. Hij kruipt in bed en valt in slaap, waarna er rond middernacht plots aangebeld wordt. Terwijl Herman opstaat om een kijkje te gaan nemen, roept zijn vrouw hem nog na dat hij moet opletten, gezien het nachtelijke uur. De majoor opent het gordijntje van een glasraam naast de voordeur en staat oog in oog met een onbekende man die hem onder vuur neemt.

Terwijl hij op de vlucht slaat, neemt ook een tweede schutter hem in het vizier. De daders proberen de deur nog open te breken, wat niet lukt. Daarop schieten ze hun wapens leeg op alle ramen van het huis. Herman wordt geraakt, maar kan zich achter een muur in veiligheid brengen. Zijn vrouw krijgt echter de volle lading wanneer ze langs een raam loopt. “Mijn jongste dochter heeft me, tussen de kogelregen door, mijn revolver gebracht”, vertelt hij. “Maar net op dat moment hoorde ik een auto vertrekken. Zelf werd ik in mijn elleboog en rug geraakt. Mijn vrouw kreeg kogels in de dikke darm, dunne darm, lever, been en arm. We hebben haar in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Vandaag is ze nog altijd voor veertig procent invalide.”

Lees hier het hele interview » Nieuws

https://images3.persgroep.net/rcs/5pFZwqp-rz1EW-oWRN8g8KMh0ns/diocontent/114242413/_crop/0/0/1580/1144/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8
Herman Vernaillen aan de voordeur en de ramen die in 1981 onder vuur werden genomen.

Man uit één stuk. Nen echten! Thumbs up Vernaillen!

Als je naar de wapens kijkt die tegen Vernaillen zijn gebruikt, dan zijn er toch van een heel ander type (groot kaliber, semi-automatisch militair geweer) dan degene die de Bende gebruikte (jacht- en sportwapens).