1

Topic: Faez Al Ajjaz

Een meermaals uitgegeven versie is de Franstalige versie van R. Lambelin vanaf november 1967 door Faëz Ajjaz bij de Presses Islamiques de Beyrouth. Ajjaz beweerde correspondent te zijn van het Franse persagentschap AFP en men vermoedt dat hij een Syriër is die nauwe banden onderhield met Saoedie-Arabië en zowel Islamisten als Palestijnse terroristen in Libanon.

De uitgever heeft andere antisemitische boeken op zijn lijst staan en wordt door het Belgisch gerecht ook in verband gebracht met extreem-rechts in Vlaanderen (Westland New Post, de Bende van Nijvel en Latinus). Ajjaz zou ook wapens geleverd hebben aan de extreem-linkse en Palestijnse terreurbewegingen in Libanon.

» Wikipedia

Re: Faez Al Ajjaz

Voor fans van het spoor Al Ajjaz en Belliraj: deze week in Knack (nr. 8 van 23 februari tot 1 maart) op p. 34 en 35 een interessant artikel. In verband met Abdelkader Belliraj, zijn terroristische netwerk in Brussel in de jaren tachtig, de Mossad en de Saoudische inlichtingendienst. Ajjaz komt ook in beeld.

3

Re: Faez Al Ajjaz

René Haquin vertrouwde Guy Bouten ooit toe dat Ajjaz de enigste man in zijn hele leven was die hem ooit angst inboezemde. Hij interviewde hem in september 1983 in zijn appartement op de Avenue de l'Armée.

Faez werd in 1922 geboren in Damascus. Zijn bijnaam luidde 'Sirocco', naar de hete, droge woestijnwind die de nomaden schele hoofdpijn en slapeloosheid bezorgt. Hij was overal aanwezig waar er geld te verdienen viel en kluste voor het Saoedische vorstenhuis, de Syrische president Assad, de CIA en de Mossad. In het IPC beschikte hij over een bureau waar hij volgens enkele van mijn (Guy Bouten, red) collega's grote sier hield.

Zijn cover daar was het correspondentschap van een Arabische krant van het Franse persagentschap AFP. Faez was een echte duizendpoot. Hij startte zijn spionnencarrière in Beiroet als advocaat en correspondent voor diverse bladen waaronder Nouvel Europe Magazine waardoor hij Emile Lecerf en baron de Bonvoisin leerde kennen.

Hij trouwde met iemand van de beroemde familie Krupp en bezat een villa in Marbella, de mondaine badplaats waar tal van Arabische prinsen verpozing zochten. Later kocht Faez het wapenblad AMI van Boas en VDB. Hij doopte het om tot Fire met Christian Tavernier als hoofdredacteur. In juli 1981 maakte Faez via Emile Lecerf kennis met Paul Latinus.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

4

Re: Faez Al Ajjaz

Zou Al Ajjaz misschien de missing link zijn tussen WNP en de Mossad, wat de bewering van Ostrovsky zou staven (dat de Mossad WNP zou hebben "overgenomen" van de CIA om een aantal vuile zaakjes uit te voeren, waaronder de aanvallen in 1985). Ook de libanees Marc M. die rond WNP graviteerde komt hiervoor in aanmerking gezien zijn aangehaalde relatie met Gemayel.

5

Re: Faez Al Ajjaz

Korte beschrijving: Syrisch journalist en geheim agent, geeft WNP tegen betaling bepaalde opdrachten, goede kennis entourage VDB.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Faez Al Ajjaz

https://lh3.googleusercontent.com/-v2Yngal9TXA/UA-xvvhxlGI/AAAAAAAACuQ/qtDiH2pSoxw/s800/Faez%2520Al%2520Ajjaz.jpg

Ajjaz zou (volgens Bouten) de eigenaar zijn geweest van het wapentijdschrift AMI (waarvan één exemplaar werd gevonden in het Bos van Houssieres). Ajjaz zou de naam van het tijdschrift later hebben verandert in "Fire". Hij zou het blad hebben overgenomen van Roger Boas en Paul Van den Boeynants. De huurling Christiaan Taverniers was de oorspronkelijke uitgever van AMI en zou dus later in dienst zijn geweest van resp. Boas/VDB en Ajjaz.

Re: Faez Al Ajjaz

(137) In the autumn of 1967, the "Islamic press" of Beirut published a new edition of the Protocols, with a preface by Faëz Ajjaz. "The year 1967,"he wrote, "will be an historic date -no doubt- for the Middle East in particular, but also for humanity as a whole. Because it was in this year, and more precisely on June 5, that the Zionist people confirmed for the first time in it's history, the authenticity of a document published in 1905...that the children of Zion have actually shown that they have not forgottem the Protocols of their Elders".

Bron: The history of anti-semitism » Google-books.

Dit boek verschijnt in 1979 wederom. Een ander boek van Ajjaz (Cette terre d'Allah uit 1967) staat voor 22 euri op E-bay.

Re: Faez Al Ajjaz

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in een nota van de staatsveiligheid over Faez Al Ajjaz en 'operatie Sirocco'.

Uit 1987 » www.scribd.com
En eentje uit 1989 » www.scribd.com

9

Re: Faez Al Ajjaz

Dank Sebastiaan, voor deze interessante documenten.

We zien hier hoe huurlingenpion Christian Tavernier alsook Jean Dagonnier behoren tot het inlichtingennetwerk van Al Ajjaz.

Over de geridderde Jean Dagonnier (PIDE, vzw Vrienden van Albanië, ...), vermoedelijk deze » www.inmemoriam.be (katholiek maar zie ook de joodse familielinks Goldstein/Kerschen)

Ook blijkt duidelijk dat Al Ajjaz een rol heeft gespeeld in Eurosytem Hospitalier, een dossier dat volgens sommigen aan de basis ligt van de Bende (chantage-hypothese). Al Ajjaz wijst hierbij Daniel Cauchie met de vinger voor het uit de hand lopen van het "roze luik". Mogelijk was de rol van Al Ajjaz groter dan wat hij zichzelf toedicht.

Al Ajjaz deed verschillende "trafieken" met Elias El Turk, de extreem-rechtse en falangistische verantwoordelijke van het Libanese filiaal van Eurosystem. El Turk zou mogelijk met vuil geld van Eurosystem de extreem-rechtse meeting van Eurodroite (Brussel, 07/1979) hebben gefinancierd. Voor deze Libanese Eurosystem-piste. Zie ook Bougerol, Dossogne, ...

Het is Lecerf die Al Ajjaz (beide "journalisten") in de NEM-clubs heeft voorgesteld aan de Bonvoisin en Latinus.

We zien ook dat Al Ajjaz contacten had met de chef cardiologie van het Erasmushospitaal. Aan hetzelfde hospitaal werd in 1989 de joodse dr. Wybran vermoord die banden had met een netwerk van joodse wapenhandelaars (vermoedelijk door Belliraj in opdracht van de Mossad). Een vals spoor in de zaak Wybran zou gelegd geweest zijn door mannen van Al Ajjaz en gepropageerd door Frans Reyniers » www.apache.be

10

Re: Faez Al Ajjaz

Nog een fijn berichtje over Faez Al Ajjaz: "Toen we bij Faez Al Ajjaz een huiszoeking deden en een foto vonden van hem met prins Albert, broederlijk naast elkaar in de sofa, wisten wij dat het onderzoek voor ons was afgelopen."

Niet dat de ex-BOB'er [van Waver] onze huidige koning in verband wou brengen met wapenhandel. Maar een zekerheid had hij wel. Hij en zijn collega waren door hun onderzoek naar de onderwereld wellicht een gevaar geworden voor de bovenwereld. Het web rond personen zoals Madani Bouhouche of Faez Al Ajjaz is zo groot en er zitten zo'n belangrijke personen tussen, dat het ononderzoekbaar is.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube