11

(1,135 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Vanaf het moment dat ze deze kogelvrije vesten hebben, worden hun misdaden nog roekelozer, nemen ze nog grotere risico's en worden hun feiten nog bloediger. Met Nijvel als eerste voorbeeld.

Vandaar, onder andere, dat er niet kan gesproken worden over gewoon banditisme.

12

(502 replies, posted in Algemeen)

ctrix wrote:

Ik kan nog wel een tip geven voor de leden: pas goed op jezelf en wees voorzichtig met wat je weet.
Meer zak je hier van mij niet meer lezen.

Voorzichtigheid is wel geboden. Dat heb ik niet rechtstreeks al mogen ervaren. De graver van de put is er wel zelf ingedoken. Ik vind uw beslissing wel triest, maar anderzijds, ik begrijp.

13

(502 replies, posted in Algemeen)

Maggiore wrote:

U kan de naan van de "zeer gekende dader" ook op het forum bekend maken en dit samen met bewijsmateriaal waarover U beschikt. wink

De naam heb ik al kenbaar gemaakt op pagina 40.

14

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ben wrote:

Voertuig opzettelijk in brand gestoken in Terkamerenbos

Op de verlaten Croquetweg in het Terkamerenbos te Brussel, werd dinsdagnamiddag omstreeks 16u15 een in het Groot-Hertogdom Luxemburg gehuurde Volkswagen, type Golf, opzettelijk in brand gestoken. Op het ogenblik dat de vlammen werden waargenomen, werd niemand in de onmiddellijke omgeving van het voertuig opgemerkt.

Wel kon worden uitgemaakt dat de brandstichter de gedeeltelijke inhoud van een fles benzine op de zitbank achteraan in het voertuig had leeggegoten. De fles, waarin nog een beetje benzine zat, werd in de onmiddellijke nabijheid van de wagen teruggevonden.

De auto in kwestie werd bij een firma in het Groot-Hertogdom gehuurd op naam van een Belg. In feite werd deze Belg enkele weken geleden beroofd van zijn identiteitspapieren door een onbekende. Verondersteld wordt dat deze die met het gehuurde voertuig naar Brussel kwam en het daar om een nog onbekende reden in brand stak.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 September 1977

Heeft dit iets te maken met de feiten van 1982, 1983 of 1985, Ben?

15

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik verwijs naar mijn berichten op pag. 35.

16

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Scaramouche wrote:

Ik kan mij niet meer herinneren hoe ik aan deze PV's geraakt ben. Ik denk misschien op dit bendeforum ofwel op het franstalige forum. Ik weet het niet meer... Mijn excuses...

Ik veronderstel dat dit van mij afkomstig was, scaramouche. Van pagina 69 » Forum

17

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mooie uiteenzetting. Sterkte aan de familie, vrienden en kennissen van deze dame.

18

(502 replies, posted in Algemeen)

ctrix wrote:

Alleszins, mij kan niemand ooit nog overtuigen dat dit gewoon banditisme was, alle pogingen van onze forumbeheerder ten spijt.  Het potje moet dicht blijven, dat is heel duidelijk.

De woorden 'gewoon banditisme' dan men daar zeker niet opkleven. Als het gewoon banditisme zou geweest zijn was er geen overheveling van het dossier geweest.

19

(502 replies, posted in Algemeen)

Maggiore wrote:

Blijkbaar beschikt U over de nodige bewijzen. Waarom noemt U die "zeer gekende dader" dan niet bij naam.

Dat komt nog wel.

Maggiore wrote:

Of beter nog, waarom gaat U er niet mee naar de pers?

Ten eerste omdat ik al geen vertrouwen heb in de geschreven pers en ten tweede dat de pers hierbij niet gaat kunnen helpen.

20

(502 replies, posted in Algemeen)

Spitfire wrote:

.../...Mij krijg je het niet uitgelegd dat er na 40 jaar in een West Europese staat en democratie nog geen enkele doorbraak is in zo een dossier.

We hoeven wel rekening te houden dat de politiediensten in die periode niet de middelen had die men nu ter beschikking heeft. Camera's bestonden toen nog niet. DNA onderzoeken waren ook nihil. Telefoontaps kwamen ook niet ter spraak. GSM toestellen waren ook niet in gebruik dat men in het opsporingsonderzoek kon aanwenden. Plaats delicten werden ook niet afgeschermd zoals we nu kennen. Getuigen en toeschouwers liepen kris kras door elkaar waarbij belangrijke stille getuigen op het plaats delict werden verplaatst of waarbij men ze vernietigden. De technische dienst van het parket bestond toen uit één persoon van dienst dat ter plaatse kwam voor foto's en technische vaststellingen waarbij wetsarts en wapendeskundigen werden opgevorderd. De wetgeving rond informaten en spijtoptanten bestonden toen ook nog niet.

Nu zijn de eerste vaststellers op een plaats delict verplicht om de plaats toestand volledig af te schermen en te bevriezen ter vrijwaring van de sporen. Nu komt er een volledig laboteam ter plaatse voor de vaststellingen alvorens de plaats wordt betreden door Substituut van dienst, onderzoeksrechter, wetsartsen, wapendeskundigen of nog andere opgevorderde deskundigen.

Als we nu de feiten bekijken van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek bijvoorbeeld, hebben de nieuwe onderzoekstechnieken en mogelijkheden er toch aanleiding toe gegeven dat de daders vrij vlug werden aangehouden. Dat er op gebied van DNA onderzoek nog veel vatbaar is voor verbetering ter identificering van een dader hoeft echter geen betoog. Dit belangrijk onderwerp dient op internationaal niveau nog zeker opgelost te worden.

Weet dat men belangrijke dossiers van een zeer gekende dader wou koppelen aan het dossier van de Bende van Nijvel in 2018. Onvoorstelbaar dat men helaas is gestuit dat van deze bekende dader geen enkel dossier nog was terug te vinden ondanks zijn vele voorgaanden en veroordelingen.

Ben wrote:

Nogmaals, ik kan bevestigen dat er in december nog belangrijke onderzoeksdaden zijn gebeurd. En nee, dat heb ik niet uit de pers. Waarover ik het heb, is (nog) niet in de pers verschenen.

Dit terzijde. Als ik me niet vergis was u 10 jaar geleden toch voorstander om het Bende van Nijvel-dossier te laten verjaren?