321

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

De woning van Bouhouche bovenaan links in het bos, de omgeving en de toegangsweg tot de woning. Naaste buren had hij dus zeker niet:

https://i.postimg.cc/VNP7VbR0/1AD6000.jpg

https://i.postimg.cc/X7wxyv3V/1AD6001.jpg

https://i.postimg.cc/NjZMqQ9H/1-AD6002-2.jpg

https://i.postimg.cc/qMVHTgj0/1AD6003.jpg

https://i.postimg.cc/hvRyHQg5/1AD6004.jpg

https://i.postimg.cc/T1x0k8J8/1AD6005.jpg

https://i.postimg.cc/V6QW6yTS/1AD6006.jpg

https://i.postimg.cc/fyM7ccMD/1AD6007.jpg

https://i.postimg.cc/G3zv0scT/1AD6008.jpg

https://i.postimg.cc/XY5ZvZ08/1AD6009.jpg

https://i.postimg.cc/SR5sS4T3/1AD6010.jpg

https://i.postimg.cc/fyMFVSF0/1AD6011.jpg

322

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Insider wrote:

Nu komen we tot de kern: Denk maar aan de moordzaken die in eerste instantie door de schouwarts als een natuurlijke dood worden gekwalificeerd en pas bij nader inzien worden geherinterpreteerd, door betere waarneming of door extra informatie over de omstandigheden waaronder het slachtoffer is overleden. Hoe zit het met moorden die als zelfmoord ‘Latinus?’ of als ongeluk ‘Bouhouche?’ worden geënsceneerd? Hoe alert zijn artsen en rechercheurs bij dergelijke gevallen op de mogelijkheid dat de feiten anders liggen dan de initiële verschijningsvorm doet vermoeden?

Een zeer terechte opmerking maar waarin de laatste jaren toch wel verandering is gekomen. Maar toch bestaan er nog altijd discussies tussen een officier van de gerechtelijke politie en een MUG arts wanneer die laatste toch overgaat tot de vaststelling van een verdacht overlijden waar het voor de OGP een natuurlijk overlijden zou betreffen.

Zo staan sommige OGP'ers huiverachtig wanneer het parket beslist om een deskundige aan te stellen.

323

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ruf Nachtergaele wrote:

Voor mij sluit ik hier dan ook mijn tussenkomsten af ivm het overlijden van Bouhouche.

Dit lijkt mij ook een wijze beslissing tenzij er andere elementen zouden opduiken.

324

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het zal mijn inziens een onmogelijke opgave zijn om een dood dossier terug te laten reanimeren in Charleroi. Voor de plaats van aantreffen kan ik me niet uitspreken. We hebben toch al moeten vaststellen hoe slordig en amateuristisch sommige onderzoeken worden uitgevoerd. Voor waarheidsvinding is Scaramouche ter plaatse geweest en dat draagt wel mijn respect uit.

325

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Telefonisch vanuit Frankrijk door Eddy Vos » YouTube

326

(93 replies, posted in Andere Personen)

Buiten de pijn, het verdriet en de smart dat enkel de slachtoffers en nabestaanden kunnen voelen, nog eens de strijdvaardigheid dat men moet leveren tegen het onrecht dat door gans het dossier loopt. Een bijzonder moeilijke opgave om nog recht te trekken als men zich over zulks dossier ontfermt.

327

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

"Ik heb daarjuist de foto's gezien die ter plaatse genomen zijn. Het is duidelijk dat het bij het ommaken van een boom is. De boom is dus gespleten en heeft dus de stukken in het aangezicht gekregen."

Zover de mondelinge toelichting van de heer Vos.

328

(93 replies, posted in Andere Personen)

De getuige herkende Bougerol. In welke context herkende hij dan die man? Vanuit voorgaanden?

329

(17 replies, posted in Algemeen)

Darty wrote:

Bossi, wat u aangeeft is in het voordeel van eventuele verdachten.../...

De verjaring wordt ook aanzien als een sanctie op het falen van het openbaar ministerie in het onderzoek naar bewijzen en daders. Ik verwijs naar het gerechtelijk onderzoek dat 5 opeenvolgende jaren quasi stil heeft gelegen. Kan de verjaring dan niet aanzien worden als een sanctie op de afwezigheid van behoorlijke onderzoekstaken.

Ik verwijs naar VANDEPLAS Armand inzake de verjaring van de strafvervolging. "Bestraffing is een vorm van leed toebrengen waarmee voorzichtig dient te worden omgegaan. Bestraffing wordt enkel gerechtvaardigd door de noodzakelijkheid en het nut voor het openbaar belang. Na verloop van tijd heeft de samenleving niet langer baat bij het vervolgen van het misdrijf en bestaat er geen sociaal nut meer waardoor de vervolging kan worden stopgezet."

De verjaringsregeling zorgt niet alleen voor de rechtszekerheid bij de verdachte(n), maar eveneens bij de overheid, slachtoffers en benadeelden.

Mijn inziens is de redelijke termijn ook aangetast door passieve houding dat is aangenomen in het dossier. Een berechtiging binnen de redelijke termijn draagt zorg voor de affectiviteit en de geloofwaardigheid van justitie. Dit leidt tot rechtszekerheid en goede rechtsbedeling. De redelijke termijn waarborgt tevens een degelijke bewijsvoering. Hier is de bewijsvoering al degelijk geschonden, zoek geraakt, in vernietiging getreden.

330

(17 replies, posted in Algemeen)

Wordt er geen afbreuk gedaan aan de waarborg van rechtszekerheid die met de verlenging van de verjaringstermijn wordt beoogd? Daarnaast wordt de bewijsvoering nog problematischer naarmate de tijd verstrijkt. Er schuilt gevaar voor gerechtelijke dwalingen indien na lange tijd (35 jaren !!!) nog bewijzen moeten worden aangebracht. Getuigen die al reeds overleden zijn, bewijsmateriaal dat ondertussen ook al reeds verdwenen is en verloren is gegaan. Zeer moeilijk voor de verdediging om de bewijsvoering nog te controleren na verloop van al die jaren met de verlenging van de verjaringstermijnen waardoor dan ook de rechten van de verdediging zelfs niet meer gewaarborgd blijven.

Voor de documenten heb ik u al doorverwezen naar uw confrater. Indien u zichzelf daardoor niet wil laten informeren is het ook einde verhaal. Ik zou u nog kunnen doorverwijzen naar uw andere confraters dewelke houder zijn van het getuigschrift "bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken".