661

(344 replies, posted in Hypotheses)

vleermuisje1971 wrote:

Bedankt voor de info Bossi, maar hier praat men over Satcom en niet het op drie honderd meter gelegen militaire domein.

Nu ben ik even niet meer mee hoor.

662

(540 replies, posted in Hypotheses)

Het ontsnapt blijkbaar aan sommige personen hun aandacht dat o.a. hooggeplaatste officieren van de ex Rijkswacht een belangrijk aandeel hebben gehad in de bevelen ter uitvoering van de feiten.

663

(344 replies, posted in Hypotheses)

Voorlopig wordt de basis nog altijd bewaakt door de militairen. De wachtrondes zijn wel al afgeschaft omdat er geen apparatuur meer aanwezig is. Als eind dit jaar de gebouwen worden afgebroken, krijgen de soldaten tijdelijk onderdak in andere basissen van Defensie. De hele operatie zal meer dan vijftien miljoen euro kosten.

Bron: Regio Nieuws Gooik | Luc Schoonjans | 25 juli 2012

664

(540 replies, posted in Hypotheses)

FreCR wrote:

Cobra, misschien had je het eventjes te druk (kan gebeuren:)) waardoor je geen tijd had of waardoor je over mijn vraag en de vraag van Merovinger gelezen hebt waarbij gevraagd wordt de "ongekuiste versie van het dossier Pinon" waar je het over had te bezorgen? (Dus een andere versie dan het dossier van Latinus/Pinon van 689 pg's, wat door velen hier (zoals ik) gekend en gelezen is). Bij deze stel ik deze vraag dus opnieuw uit interesse voor het dossier.

Een fout en nalatigheid van mijnentwege, FreCR, om u hiervan niet tijdig in kennis te hebben gesteld donderdag jl.. Ik heb niet nagelaten om hierover Cobra telefonisch te contacteren ingevolge jullie verzoek ivm het desbetreffend dossier. Ik heb zodra opnieuw telefonisch contact met Cobra inzake een andere dringende aangelegenheid en zal het opnieuw ter spraak brengen.

665

(344 replies, posted in Hypotheses)

kenza wrote:

Ik heb mij al geïnformeerd i.v.m. de oude militaire basis van Kester; in de jaren 80 was er enkel de oude antenne en er was geen permanentie en in het weekend helemaal niets. Maar de piste Kester zou in onderzoek zijn door CWB.

Vanwaar die informatie dan, Kenza? Of bronvermelding? Ik wil u maar meegeven, er is informatie aan de hand van een proces verbaal van inlichtingen al 30 jaar gekend, gelezen en geweten door verschillende diensten. Dit was blijkbaar ook in onderzoek of zou toch binnen de normale verwachtingen moeten liggen. Waarvan wij ambtshalve ervan uitgaan dat het een opdracht tot dringend gevolg en uitvoering dient te hebben. Not so... 30 jaar later is er pas gevolg aan gegeven. En dan spreek ik mij niet uit op welke ondeskundige wijze de zoeking is uitgevoerd. Met beperkte middelen en bij voorbaat wetende dat zulke zoeking geen enkel resultaat zal opleveren. Vermoedelijke verdachte als dader, mededader, medeplichtige geseind in het CSB maar al wel overleden.

En 'zou in onderzoek zijn' heeft voor mij geen enkele garantie. Op welke wijze hebt u er kennis van genomen dat het in onderzoek zou zijn? Bent u verhoord? Heeft uw eventueel schrijven het nodige gevolg bekomen? Hebt u een notitienummer dat aan uw schrijven, of in het verlengde hiervan, aan het pv van verhoor is gevoegd?

FreCR wrote:

Super! Eindelijk iemand die actie onderneemt in verband met feiten-checken.

We doen ons best en proberen onze plicht te vervullen door taken ter harte te nemen. Elke info, hoe klein ook, kan nuttig zijn en is niet te verwaarlozen. Desnoods een ploeg naar Vilvoorde zenden om meteen de juiste info te bekomen ipv telefonisch.

FreCR wrote:

Ik zeg dat de basis te Kester in november 1985 geen leegstaande onbewaakte basis was, zoals hier wordt geschetst. Voor diegene die de basis niet kennen, we spreken hier niet over een domein à la Leopoldsburg/Beverlo van zo'n 50.000.000 m², maar van een domein van zo'n +- 5000 m² (ter vergelijking: een standaard voetbalveld is groter) met een bebouwing van zo'n 500m² (ter vergelijking: het gebouw van Delhaize in Aalst is zo'n 6x groter (+- 3000 m²). Ik denk dat een stelling zoals "ze hebben hun GTI en zichzelf misschien ongemerkt kunnen verstoppen ergens op het domein zonder iemand het heeft gezien" dus ook moeilijk van toepassing kan zijn.

Ik twijfel niet aan uw informatie. Integendeel. Als uw informatie kan bevestigd worden is meteen dat Kester gedoe uitgesloten wat het militair domein op zich betreft.

666

(540 replies, posted in Hypotheses)

cobra wrote:

en ken er nog enkele RW'ers die nog gezond zijn en leven en een van deze weken bezoek gaan krijgen van de nieuwe ploeg. en nog een paar WNP'ers die plotseling belangrijk worden na vinden van nieuwe 'sporen'

Miljaar.....gelieve je aub aan uw zwijgplicht te houden, Cobra, please. Laat je niet vangen en hou je vingers aub van het klavier. Niemand verder verontrusten en vooral geen zaken verbranden. Ik voel, ik begrijp, maar te belangrijk om je niet bij het ootje te laten nemen. Ik verwijs naar ons gesprek van heden en neem aub een afwachtende houding op de stukken die volgende week moeten toekomen.

667

(344 replies, posted in Hypotheses)

FreCR wrote:

Nogmaals; zoals ik reeds in een bericht hier op 23-11-2017 schreef: neem contact op i.v.m. de “verlaten” militaire basis, met de vraag wanneer deze effectief verlaten werd en wanneer deze niet meer bewaakt werd. Als ze bij de gemeentelijke dienst van Gooik niet kunnen of willen antwoorden, contacteer dan gerust Defensie op het adres wat ik in dat bericht van 23-11-2017 gaf.

FreCR, inzake:

Kwartier Majoor Housiau
t.a.v.  6 Gp CIS
Martelarenstraat 181
1800 Vilvoorde

Ondernam ik een poging om telefonisch contact op te nemen met deze dienst. De telefoonnummers 02/701.34.34 en 02/755.56.15 zijn blijkbaar niet toegekend aan deze dienst. Ik informeerde mij nog niet verder om het juiste telefoonnummer te bekomen.

668

(540 replies, posted in Hypotheses)

Insider,

Breek me aub de mond niet open. Niemand van mijn team heeft de pers al gehaald voor diefstal, afpersing, oplichting en bedrieglijke praktijken. Tru Dat heeft zich nog zeer zacht uitgedrukt wat uw persoon betreft.

Ik kan u eventueel adviseren om opnieuw een poging te ondernemen om uw schrijven te richten aan de Federaal Magistraat die is aangesteld. We kunnen ook haar aandacht erop vestigen. Met grote zekerheid is de maatschappij meteen een aantal jaren van u verlost en zal dit ook een veiligheidsgevoel teweegbrengen in uw onmiddellijke omgeving en zelfs ver daarbuiten.   

@ Cobra en Coconut,

Behandel de negatieve berichten als ondergeschikt, te verwaarlozen en als onbestaande. Het heeft geen enkele zin om hier aandacht aan te besteden wat een negatieve invloed teweeg brengt op uw werk door jullie reacties op het onzinnige wat enkel tijdsverspilling inhoud.

Gaat het aan jullie voorbij wanneer men onderstaand bericht leest en waarvan ik de naam van de forumgebruiker niet meer vermeld en zelfs niet meer noemenswaardig beschouw door:

Zeno wrote:

M. Capelle en Francine Lyna, twee vrouwen op de belangrijkste posities. Wel dat is nu eens positief.

Blijkbaar kende betrokken persoon maar één naam van een magistraat bij het Fed. Parket. Namelijk Frédéric Van Leeuwen. Anderzijds verwacht ik nog oorlog tussen de onderzoekscel en Brussel. De werking en mentaliteit kennende.

Wat we verder positief moeten noemen aan het onderzoek van wijlen onderzoeksrechter Lyna, is mij de vraag. Betrokkene is overleden in 2013 op 91 jarige leeftijd. Ik kan alleen maar bevestigen dat onderzoekers niet vrolijk werden in de ernstige nalatigheden die mevrouw Lyna zich toegeëigende. Zonder meer heeft dit schade teweeg gebracht naar een oplossing van het dossier.

Voor het overige heeft het voor mij ook geen enkele waarde over de onzinnigheid die men uitdrukt wat RAES Albert en SMETS Christian betreft.

669

(540 replies, posted in Hypotheses)

FreCR, U mag erop rekenen dat ik telefonisch contact zal opnemen met Cobra teneinde aan uw vragen te voldoen. Uw vraag en de vraag van Merovinger inzake dossier Pinon geniet ook mijn belangstelling.

670

(106 replies, posted in Speurders)

Coconut, we hebben het dossier toch al de andere richting uitgekregen. Dit was nodig. Indien men de werking kent van het parket hoeven we geen vragen te stellen. Mijn visie heeft gisteren navolging gekregen op het nieuwsjournaal. Een dit heeft totaal niets te maken met frustraties, beste Zeno. Wel met kennis van onrecht, opzettelijke ontoelaatbare daden, schending van het onderzoek geheim enz...

Het is zelfs een aanvaardbaar en gekend gegeven dat frustraties opduiken die verder het gevolg zijn en die te omkleden zijn met ontoelaatbare daden en tussenkomsten die buiten ieders normale verwachtingen valt. Vooral bij personen die reeds jaren in het rechtssysteem hun taken naar behoren wensen te vervullen en streven naar de juiste perfecte uitvoering. Dit teneinde echter alle slachtoffers hun rechten en andere mogelijke nadelige gevolgen die uit de feiten voortspruiten optimaal te waarborgen, zonder enige nadelige erkentennis van hunnentwege, doch integendeel, onder alle voorbehoud, zowel in rechte als in feite.

Het hoeft echter ook geen betoog, indien zulke opeenvolgende feiten van obstructies in een gerechtelijk onderzoek zich blijven voordoen, er iemand de verantwoordelijkheid dient te nemen met het oog een einde te stellen aan het ontoelaatbaar en uitvoerend verwerpelijk rechtssysteem.

Mijn schrijven dat een verder gevolg heeft gehad, was inmiddels een zeer duidelijke voorbode voor het Parket Generaal te Luik.

Indien ik bekijk op welke wijze ik eveneens medewerking en steun bekom, ook buiten mijn ambtelijke beroepsbezigheden, meen ik te mogen zeggen dat uw uitspraak over frustraties volledig de mist ingaan en wegdwarrelen over de eeuwige jachtvelden heen.

En inderdaad hoeft het ook geen betoog dat wij, terecht, een verdere afwachtende houding zullen aannemen over het verder verloop dat het onderzoek zal kennen onder de bevoegdheid van het Federaal Parket. Het ligt ook binnen mijn normale verwachtingen dat er al een aanhouding zou moeten volgen.

Naar mijn oordeel is er nog een gebrek om een Raadsheer bij het Hof van Beroep aan te stellen als onderzoeksrechter inzake de ambtsverrichtingen vanuit de magistratuur in dit dossier. Ook dit zou een belangrijk signaal kunnen betekenen om een optimaal rechtssysteem te waarborgen. Niet alleen in dit dossier roept die verplichting zich op.