851

(223 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

En de afschrikwekkende uitwerking ervan . Het is een indrukwekkend wapen !

Inderdaad. Kijk maar eens naar "Brenneke" en men weet meteen welke impact dit geeft. Men legt er eenvoudig een everzwijn mee neer. Riot Guns en Long Rifles waren destijds veel voorkomende wapens. Hopelijk kan u de foto bekijken die ik hieronder tracht te plaatsen. 

http://www.essai-armes.fr/wp-content/uploads/2015/09/Mossberg-500-Trophy_cartouches_petite.jpg

852

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

luk paard, ik kan hier niet vrijuit over praten. Maar met mijn hand op het hart kan ik u meedelen dat een levenspartner van iemand uit de bende van Haemers de lippen stijf op elkaar hield tijdens ondervragingen. Het is evident dat hun leven primeert. Zelfs aanhouding mocht niet baten. Dat gesprekken afzonderlijk plaatsvinden met een lid vanuit een gezin en zijn/haar vrienden is zeker niet uitzonderlijk. Verdachte gedragingen worden in familiekring niet altijd opgemerkt of aanvaard. Je komt in ernstige situaties meermaals tot de vaststelling dat het spreekwoord "mijn kind, schoon kind" als ultieme verdediging wordt opgeworpen. In die situaties mag je de nodige overredingskracht aanwenden om familieleden te overtuigen van het tegendeel.

853

(223 replies, posted in Hypotheses)

Clevor Trevor wrote:

Tot slot, er is inderdaad niks bewezen. Dat maakt hem niet automatisch onschuldig, maar evenmin schuldig. We weten het gewoon niet.

Behoudens zijn veroordeling, onder andere, voor heling van wapens afkomstig van het speciaal interventie eskadron.

Clevor Trevor wrote:

Zou Bouhouche, wapenfreak en geoefend schutter, trouwens een bende organiseren die werkte met lompe jachtwapens? Zou hij niet kiezen voor meer gesofistikeerd materiaal?

De wapens voldeden perfect in de modus operandi. Ik verwijs naar de doeltreffendheid en de impact op korte afstand.

854

(223 replies, posted in Hypotheses)

Clevor Trevor wrote:

Een riotgun kon je destijds zonder vergunning in de winkel kopen, dus kon de bende ook gewoon naar de wapenhandel op de hoek zijn geweest.

Dat klopt, maar men was wel onderworpen aan de verplichting om het formulier Model 2 in te vullen.

855

(223 replies, posted in Hypotheses)

luk paard wrote:

ik geef je gelijk hoor Bossi maar om eerlijk te zijn ik ben niet foutloos en ik bedoelde dus dat ze de streek kenden in die zin van ofwel in de streek vaak vertoevend en/of inderdaad de streek grondig verkend want dat is echt een noodzaak hoor!
En dus is de vlucht en/of het schuilen ook grondig voorbereid...overigens net zoals de auto's en de wapens en de doelen ook.../...En het moet dus echt heel veel tijd gekost hebben want alles met kaart en kompas bij wijze van spreken!Immers een GPS bestond nog helemaal niet!

No hard feelings, luk paard. Een vergissing of een kleine vergissing is menselijk. Wie zijn laatste fout heeft gemaakt leeft niet lang meer. Er is alvast geen betwisting over een grondige kennis van de streek. Helaas was er inderdaad nog geen GPS. Dit zou het onderzoek al een positieve richting kunnen uitsturen.

zeno wrote:

Bossi je hebt gelijk, verkeerde woordkeuze. MB was een wapenfreak en geen wapendeskundige

No problem.

Leo wrote:

En om het beleefd te vragen: Willen sommige forumleden eens stoppen met afkortingen van de ons reeds bekende namen te gebruiken. Dat werkt verwarrend, ook voor nieuwkomers! Dank U!

We zullen er rekening mee houden. Hoewel Pdk en Or toch wel zeer gebruikelijke afkortingen zijn, Leo.

856

(223 replies, posted in Hypotheses)

Zeno wrote:

Hij een wapenverzamelaar en wapendeskundige was.

Er is een verschil tussen een wapenverzamelaar, wapenfreak, sportschutter of een wapendeskundige. Hoewel de meningen en conclusies tussen wapendeskundigen wel eens grondig verschillen.

857

(223 replies, posted in Hypotheses)

luk paard wrote:

Dat je als bende de weg moet kennen in die streek als je vlucht vanuit Aalst is wel een feit en las ik in meerdere posts.

Helaas hebben we al daders gevat die de streek helemaal niet kennen maar wel vooraf de streek gingen verkennen. Hier het verschil tussen kennen en verkennen.

858

(136 replies, posted in Speurders)

Twee onderzoeksrechters hadden full time op de zaak moeten blijven en aangesteld worden. Troch en Bruno Bulthé. In een hypothese kan wel eens het spoor ontdekt worden als begin naar de waarheid. Ik sluit zeker niet uit dat er wel eens zeer belangrijke en nuttige informatie zou kunnen aangereikt worden door Herman Vernaillen.

Ik hoop alleen dat Procureurs-Generaal wat meer respect zouden tonen voor getuigen die hun verantwoordelijkheid opnemen. Het kan ook niet de bedoeling zijn om iemand met burgerzin deze met de grond gelijk te maken. Daar was Hasselt o.a. een prachtig voorbeeld van.

859

(136 replies, posted in Speurders)

Merovinger wrote:

Over een mogelijk verband tussen de Roze Balletten en de Bende van Nijvel

De heren Rudy De Jonghe en Van Brussel, BOB Leuven, kregen het verbod om ambtshalve een onderzoek op te starten ivm de Roze Balletten. wink

860

(56 replies, posted in Slachtoffers)

vleermuisje1971 wrote:

Nog steeds een compliment aan Boemerang hoe hij geprobeert heeft duidelijkheid te brengen.

Voor alle duidelijkheid, ook ik respecteer deze bijzondere bijdrage en waardeer de arbeid hieromtrent.

vleermuisje1971 wrote:

Nu lees ik dat de auto van Palsterman verplaatst is, na de raid door rijkswacht. Als foto twee de auto van Palsterman is (dakdragers) is de auto voor de combi een andere.

Hier dus mijn punt zoals ik reeds beschreef:

Om, voorzichtigheidshalve, een oordeel te kunnen vormen heeft men vooreerst inzage en kennis van het dossier nodig. Het spreekt voor zich dat foto opnamen, detail opnamen en overzicht foto opnamen bijzonder van nut kunnen zijn. Het zijn net die "stille getuigen" die de ontegensprekelijke bewijslast vormen. Sta me toe te zeggen dat ik het bijzonder moeilijk heb met de wijze hoe de aanvankelijke vaststellingen zijn verlopen en waarbij zeer belangrijke sporen niet zijn gevrijwaard. Dit blijkt uit talrijke foto opnamen. Rijkswacht, politiediensten, slachtoffers, nabestaanden, toeschouwers, pers...iedereen liep kris kras door elkaar. Het hoeft voor mij geen betoog dat hierop belangrijke sporen werden verplaatst en vernietigd

intens wrote:

Iemand anders heeft hier eens gezegd dat dit soort technische details tot de meest geheimgehoude delen van een onderzoek behoren. Dat is denk ik inderdaad wel zo, maar details over over welke munitie welke slachtoffers heeft gemaakt zijn toch naar buiten gebracht. En we hebben hier ook grote delen van het ballistisch onderzoek onder ogen gekregen, zij het in die gefilmde bordschema's.

Het geheim van het vooronderzoek. Een principe dat blijkbaar in onze rechtstaat volledig verloren is gegaan. Zowel ingeschreven in onze grondwet als tevens ingeschreven in het Europees verdrag dat er een geheim vooronderzoek is. Er situeren zich al talrijke klachten met burgerlijke partijstellingen ivm het geheim van het vooronderzoek dat werd geschonden. Er is geen sprake tot de meest geheim gehouden delen van technische details. Ze behoren effectief tot het geheim van een vooronderzoek.

intens wrote:

Wat de tankbeurt betreft, dat geeft nog geen 100% zekerheid. Ik kwam ergens het verhaal tegen dat hij wel naar de pomp gereden kon zijn,

Er is nog altijd een groot verschil tussen de gerechtelijke waarheid, de journalistieke waarheid of de waarheid die men pleegt uit te drukken die men van het openbaar gerucht heeft vernomen. Het is met de gerechtelijke bewijzen dat men naar het Hof van assisen moet stappen.

the end wrote:

Is er bijvoorbeeld geweten het hoeveelste slachtoffer hij was? Waren de knallen die David hoorde de schoten op Jan Palsterman, of was hij één van de laatste slachtoffers?

Uit mijn nazicht zijn er een mondelinge toelichtingen gegeven door een manspersoon dewelke de feiten beschreef, hiernavolgend:

"Juist achter hem kwam dan de derde, en die was gewapend, dus met het jachtgeweer en werkelijk naar alles wat dat beweegde schoot hij. Hij zag daar een plakkaat bewegen van de wind en knalde, hij, ja ik zat achter de muur, euh..., schijnt, ja, er kwam dan juist een mens opgereden op de parking met zijn wagen voor boodschappen te doen. Euh, die mens, ik roep naar hem, ik zeg nee nee, rijd er niet op. Die begreep het waarschijnlijk, want die zag, want die andere was in de lucht aan het schieten. Daar is veel wreed geschoten. Op de parking, hier binnen. Oeieoei, het is echt een schandaal geweest."

Volgende toelichting uitgaande mevrouw Callebaut Marie Jeanne:

"En hier stonden dus de uitvoerders. Waarvan der ene hem belet heeft om hier terug de parking af te rijden. Dus hier heeft hij zijn eerste schot gehad. Dan is hem langs ginder opgedraaid, en is hem daar ergens ongeveer, want is niet meer geheel hetzelfde, te pletter gereden tegen een wagen. Maar ondertussen was er een andere uitvoerder vandaar aan het rondstappen en is hem ginder tegen gekomen en heeft hem ginder uiteindelijk zijn genadeschot gegeven. Ondertussen waren daar al een hoop mensen gevallen. De familie Van Den Abiel lag aan de uitgang. Marie Jeanne Mulder lag ook in het sas, lag ook in de uitgang.

Dirk Nijs en zijn kindje Elsie die zaten daar in hun wagen ook afgeschoten. Dus ge moogt gerust stellen: ik hoef mijn ogen niet toe te doen om hier de lijken te zien liggen. Dat het zwaartepunt hier op die parking gelegen heeft. Mijn echtscheiding is ondergeschikt aan de laffe moorden en ik ga ervoor. Als je het dossier leest. Want ik heb dus moeite met mensen die er niets van kennen of weinig van kennen of niets van weten die zo'n pistes durven uitsluiten. Zelfs bij speurders die zeggen: "maar dat is en ligt te ver en dat is niet zo." Ik heb daar echt heel veel moeite mee. Want als je het dossier leest, dan weet je dat er trafieken in zitten."