491

(167 replies, posted in Organisaties)

vleermuisje1971 wrote:

Meest gemaakte fout alles aan elkaar koppelen. Begin met Aalst en werk stap je voor stapje terug in de tijd.

En ik zeg. dat ook is net een grote fout om alles vanuit Aalst te starten! De bende bestond al eerder en nadien ook nog vermoed ik. Het is niet zo dat de bende een thuisbasis had en dat die thuisbasis Aalst zou zijn! Ik bedoel dat de bende actief is geweest al langer en ook elders en Aalst maar een plek van een overval is geweest!

Ik denk dus dat er wel verschillende eerdere en latere overvallen moeten gelinkt worden of alleszins gezocht naar een link maar om nu Aalst als vertrekpunt te nemen? Dat lijkt mij niet de goede weg. Maar ook dit is mijn gedachte.

492

(167 replies, posted in Organisaties)

klopt wat LEO stelt: er is nog he-le-maal niks bewezen! En de gouden tip van dhr Vermassen lijkt eerder een slag in het water want niks nieuws onder de zon en ook totaal geen doorbraak! Ja, het onder de aandacht/opnieuw op de voorpagina's van de kranten brengen is op het conto van de top-advocaat klopt!

Voorts wil ik nog eens stellen (wat ik ook in mijn ruimere analyse stel: een mening en niks meer niks minder) dat de gedachte van een complot, het plannen van een staatsgreep, een staatsgreep op het oog hebben enzoverder waarbij allerlei veiligheidsdiensten en zelfs buitenlandse veiligheidsdiensten bij betrokken zijn eigenlijk niet aan de orde is! Nogmaals herhaal ik dat een staatsgreep in een land binnen de Europese Unie, waar totaal geen "staatsgreepgeschiedenis" bestaat, enkel maar zou leiden tot de doodsteek voor dat betreffende land! Economisch en politiek want de steun van andere landen zou helemaal wegvallen!

De Rijkswacht hier zien als de organisatie die dit allemaal zou bekokstoven is ook van de gekke! De Rijkswacht zal uiteraard personeel geteld hebben met extremistisch gedachtegoed net zoals de verenigde bankiers (bij wijze van spreken) en het lid van de poetsvrouwen (bij wijze van spreken) en keurslagers ook.

En ja, enkele van die leden zullen wel bijeenkomsten gehouden hebben en allicht ook oefenkampjes hebben georganiseerd maar waren zeker niet allemaal lid van dezelfde brigade of in dienst van hetzelfde onderdeel (Diane/cavalerie/verkeerspolitie/BOB/mobiel legioen/koninklijke wacht/...) en dus hadden zeker niet allemaal "weet" van elkaar! Er zijn heel veel verschillende brigades verdeeld over de gemeenten van het land. De mensen met dienst in de kazernes hadden ook niet allemaal contact met elkaar noch zagen elkaar. U moet weten dat de Rijkswacht zovele personeel had dat elkaar niet eens kende of weet had van elkaar!

Dat handjevol dat extremistische ideeën had en elkaar wel ontmoette bij diensten/trainingen of stand-by kan echter niet tot het daadwerkelijke uitvoeren van een staatsgreep overgaan omdat er gewoonweg heel veel meer mankracht nodig is en bovenal ook steun van heel veel andere mensen nog! We spreken hier over België zonder enige staatsgreeptraditie hoor en dus vooraleer zoiets nog maar enige kans op slagen zou kunnen hebben moet er heel wat meer steun zijn van verschillende geledingen binnen de bevolking en de ordediensten! Dit is in België nooit het geval geweest!

Overigens dat de Rijkswacht versterkt werd is uit hoge noodzaak geweest! Het banditisme in het algemeen binnen eigen land dat steeds zwaarder werd en ook het steeds meer voorkomen van aanslagen in Europa hebben de noodzaak om de uitrusting en andere middelen uit te breiden meer dan hoognodig aangetoond! Ik heb een voorbeeld gegeven van gangsters die naast patrouillerende politiemensen gingen rijden, de zware wapens toonden en de agenten die nauwelijks durfden kijken. De bandieten waren gewoonweg veel beter bewapend en hadden snellere wagens dan de ordehandhavers!

Moet er nog zand zijn? Dus dat de budgetten omhoog gingen is volledig normaal en gelukkig maar ook. Overigens werd de Rijkswacht eerst gedemilitariseerd en nadien opgeslokt door de politiehervormingen en kregen zij een baas die de Rode Ridder werd genoemd omdat hij van socialistische signatuur was! OK, allemaal wel in een latere periode maar toch goed om weten. Ja dus, de Rijkswacht werd beter uitgerust in de jaren 80 maar dit als een gevolg van het zware banditisme! We gaan hier toch niet stellen dat elke bandiet dit als doel voor ogen had? Ook de Bende van Nijvel niet durf ik stellen.

Wraak en doorgedraaid door woede en de kennis die zij hadden zijn de insteek van deze bende! De bescherming die ze nadien konden/nog kunnen genieten is te danken aan het feit dat ze info hadden over belangrijke personen (verschillende geledingen van de bevolking) en dus alle hens aan dek werden geroepen om toch niks te laten uitlekken en oplossen en dit dus tot de dag van vandaag!

Maar dit is mijn mening en niks meer niks minder en verder is er eigenlijk in heel deze onverkwikkelijke zaak nog niks bewezen. Ook de tip van de heer Vermassen bracht het onderzoek blijkbaar geen stap verder.

493

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik zou Bonkoffsky wel als een uitvoerder durven zien, een goede uitvoerder ook want een rambo en onverschrokkene die opgeleid is als special force en dus kortom inderdaad een vechtmachine! Normaliter een vechtmachiene in dienst van/ten dienste van de veiligheid maar mogelijk balancerend op het dunne lijntje van gek/psychopatie en dus tot alles in staat maar dan ook alles en daarna bij wijze van spreken het onderzoek naar zichzelf mee helpen voeren!

En verder deel ik enkele meningen hier dat het bescherming krijgen, de doofpot, ... te wijten is aan het feit dat de bendeleden (of enkelen/een) op een of ander moment (ik vermoed toen zij nog rijkswachters waren) om dienstredenen of andere ergens op een plek waren waar ook belangrijke mensen aanwezig waren in het gezelschap van nog anderen waarvan zij dus liever hadden dat dit niet is geweten, kortom dat putje moest dichtgehouden en goed! De bendeleden grepen dus die kans als chantagemiddelen en misschien was dit zelfs niet nodig en boden die "belangrijke" personen spontaan hulp aan vanaf het moment dat zij wisten dat de bendeleden enzoverder. Kortom, de wagen was aan het rollen ... alle hens aan dek!

Verder, en zoals ik al eerder opperde, is het spel van "ons kent ons" en "voor de kameraden door het vuur", "een voor allen en allen voor een", "en dat her er van ons zijn mag nooit toegegeven/uitkomen " enzoverder... de gekende principes dus bij vooral militaire organisaties ook van dien aard dat de ex-rijkswachters-bendeleden ook de hand boven het hoofd werd gehouden vanuit die politiedienst.

En zo rolt de wagen verder, alle hens aan dek!

494

(108 replies, posted in Politiek & Business)

Ik vermoed hierachter (het artikel/dossier) heel veel politiek geblaat ten gunste van het eigen gelijk echter ... ook wat Jean-Pierre Van Rossem (waar ik tot zekere hoogte steeds wel sympathie voor koesterde, al is het maar omwille van het rebelse dat in hem huist) doet/zegt, is niet echt na te trekken en mogelijk ook allemaal opgeblazen of tenminste opgeblonken te eigen glorie. Hij zal het eens gaan zeggen ziet u!

Zijn politieke agenda is gestoeld op rebellie en ja dan wordt veel aangegrepen om stof te laten opwaaien maar of dit allemaal werkelijkheid is geloof ik niet! Er moet en zal politiek garen uit gesponnen worden, is denk ik vooral de insteek van diegenen die de politieke complottentheorie aanhangen! En hierin blinken Belgische politici wel uit! Dat klopt!

Verder acht ik inderdaad vele Belgische politiekers en ook mensen binnen het gerecht en co vaak onbekwaam. We weten allemaal toch wel hoe er met onze politieke beslissingen en uitspraken van rechtbanken en speurdersfeiten in het buitenland gelachen wordt doorheen de jaren? Tja!

Dus ik neem dit met de nodige korrel zout maar eenieder gelooft wat hij wil. Dat mag hoor; elk zijn mening maar ik hecht er geen geloof aan!

495

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik las eventjes bij en ja, dit artikel dus. Maar zoals ik ook stelde in mijn analyse is het duidelijk dat mogelijk "vrienden/collega's" droomden van zo een scenario maar dat het uitvoeren van zo een plan nooit aan de orde is geweest. De groupuscule van gelijkgezinden is te onbeduidend en te klein in aantal en ook onderling dan nog es verdeeld (gelijklopende gedachtengangen maar ook veel verschillen en concurrentie onderling). Ook hebben ze politiek (ernstig/van enige betekenis) geen enkele binding met bestaande politici.

Geen enkele politieker haalt het in zijn hoofd om een staatsgreep te plegen of te laten plegen en ook hiervoor haalde ik in mijn analyse redenen aan want economisch en politiek is dit de doodsteek voor een klein landje binnen de Europese Unie (ook voor grotere landen overigens hoor) en zou dit land volledig geïsoleerd worden en door geen enkele andere lidstaat gesteund noch geholpen worden (en neen, ook niet door de USA).

Kortom, er zijn ook de dag van vandaag nog wel mensen in alle geledingen van de bevolking die mogelijk dromen van zo een scenario maar daar blijft het gelukkig bij. Overigens, alhoewel Bonkoffsky misschien en volgens mij ook wel die gedachte had, zijn er ook personen met allochtone afkomst bij de bende betrokken (daar ga ik wel vanuit).

Nu de insteek van Bonkoffsky, als hij dus daadwerkelijk is wie ik denk dat hij kan zijn, is frustratie wrok en wraak en haat, gespijst met extreemrechtse gedachten (die droom, weet u), en daarbij mogelijk enkele kompanen met hetzelfde idee maar dat is nooit echt het plan geweest me dunkt. Het kan natuurlijk wel een extra motivatie zijn geweest en dat spreek ik niet tegen. Maar in al die theorietjes van complotten via en met en door extreem-rechts (de hele reutemeteut, politici, CIA, veiligheidsdiensten van verschillende landen, ...) geloof ik althans geen bal van. Dit is gewoonweg niet realistisch in/binnen een Europees land. Een klein landje met onbeduidende betekenis binne dat Europa dan nog wat politiek en economie betreft.

Uiteraard spinnen bepaalde politici zowel van links en rechts daaruit garen naar gelang het hen uitkomt! Dat dan weer wel. Verder bljf ik mijn mening toegedaan zoals u die elders kan lezen. En nog: niks is hard gemaakt. Geen enkele theorie en dus blijft het eigenlijk koffiedik kijken door en voor ons en ook de speurders nog tot nader order. En is en blijft mijn mening maar een mening zoals een andere.

496

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

In mijn analyse die ik onlangs hier op het forum deelde ben ik er wel vanuit gegaan dat enkele gefrustreerde Rijkswachters betrokken zijn bij de bende, ze zelfs hebben in het leven geroepen. Uiteraard hoeft de reus daarom niet de Bonkoffsky te zijn. De beide andere heren Bouhouche en Beijer vind ik wel echt passend bij de profielen (van bendeleden)! Ook Bonkoffsky overigens. Ik durf er ook van uit te gaan dat Bonkoffsky danig gefrustreerd is geweest door de gang van zijn zaken bij de groep Diane. Kortom, ik durf geloven dat Bonkoffsky wel iets met de bende had. De reus?

In de analyse die ik maakte past hij wel, hij of andere ex Diane-leden, samen met nog andere ex-rijkswachters en criminelen van andere afkomst. Dat Bonkoffsky aan de drank sloeg, vereenzaamde, marginaler werd, kan net uit frustratie voortkomen en de stilte die hij aanhield kan te maken hebben met het feit dat hij nergens met zijn frustratie en lidmaatschap van de bende terecht kon. Immers: zwijgen was de enige optie.

Uiteraard bewijst dit niks en mijn analyse is niet meer dan mijn kijk op de zaken (lees: mijn mening en niks meer niks minder) maar ik acht het mogelijk dat Bonkoffsky een bendelid is. Maar er is veel koffiedik kijken in heel deze zaak, de bende en Bonkoffsky in het bijzonder dus ook. Hard gemaakt is er echter nog niks! Ook dat beaam ik.

497

(61 replies, posted in Bende De Staerke)

Als geboren en getogen Gooikenaar en er ook steeds gewoond tot een tiental jaren gelden en nu woonachtig in de onmiddellijke omgeving zeg maar, heb ik weet van een aantal gebeurtenissen in en rond Gooik (Gooik in de bende-periode bestaande uit Kester, Leerbeek, Strijland en Oetingen).

De verdwijningen van enkele mensen. De bankoverallen te Leerbeek en ook Gooik centrum. Bij de bankoverval in Gooik waren de Gooikse apotheker en een buurvrouw... Zelf woonde ik toen op honderd meter van de bank ... De Kredietbank was dat toen getuigen.

De buurvrouw stond als verstijfd toen een zware auto (ik weet niet meer welk merk noch kleur) de bankvitrine inbeukte (de auto geraakte niet verder want achter de vitrine stond een zware radiator) en er enkele mannen uitsprongen. Een of twee trokken de bank binnen, een derde (of tweede) vatte post temidden van de straat (pal in het centrum van Gooik) en dirigeerde het verkeer zeg maar. De apotheker kwam net met zijn Mercedes de straat ingereden en zag de gangster die met een groot geweer zwaaide en hem aanmaande zich uit de voeten te maken. De apotheker vertrok zo snel als hij kon! De buurvrouw bleef die tijd stoktstijf staan en zag de gangsters na luttele tijd wegstuiven. De bank in Leerbeek is ook overvallen en daarover weet ik niet meer precies wat en hoe.

De verdwijningen te Gooik en Tollembeek, Affligem, Pepingen, Ternat, Hekelgem, Liedekerke ... een regio waarin heel wat gebeurde hoor. In de periode van de verschillende bendes en later ook.

Het rustige boerenbuiten-plattelandje!

498

(59 replies, posted in Journalisten)

Wel wel, ik lees de Humo al jaren niet meer en lees nu dit en dat is precies (bij wijze van spreken) zoals ik schreef in mijn mening niks meer niks minder! En jawel, mijn overtuiging dat deze kijk op de bende de juiste is wordt versterkt.

499

(223 replies, posted in Hypotheses)

Djoop: ook dat kan inderdaad

500

(223 replies, posted in Hypotheses)

foutje zie ik  nu: de huidige special forces binnen de Politie leent wapens bij de Nederlanders...de RW bestaat niet meer uiteraard