51

(35 replies, posted in Hypotheses)

Eigenlijk verdient de bespreking van dit werk een apart topic, ik weet alleen niet goed hoe het te benoemen. Zelf noemt de auteur (s?) het  "De Bende van Nijvel door de Bende van Nijvel.

Mij viel in de eerste bladzijden al een detail op waarvan ik me afvroeg of iemand van ons dit wist "Op te merken valt dat de ex van Kolonel Mayerus op dat ogenblik de vriendin is van drugbaron Farcy". Mij vallen die wat eigenaardige relaties of combinaties  altijd op. Een andere eigenaardige relatie of combinatie was mij vroeger ook al opgevallen. De ex-Diane die als speurder binnen viel in de zaak Tuna had een relatie met de zus van Axel Zeyen. De ex van Leroy met Bultot. De ex van Pinon met de man van de staatsveiligheid m.a.w. de Bende van Nijvel was één bom testosteron gemaakt van een zeer explosieve coctail, dreamland voor afpersers en inlichtingendiensten. Levenslang trauma voor de minderjarigen die de kers in de coctail waren voor sommigen daarvan. En als een gevangenisdirecteur inderdaad de leverancier was van deze minderjarigen mogen ze hem van mij levenslang opsluiten in zijn vroegere gevangenis. Met zijne copain Lammers, onlangs opgepakt voor feiten met minderjarigen.

"Na zijn job in VVauthier-Braine gaat Jean Bultot van 12/04/1977 tot 01/06/1978 clandestien aan de slag in het tehuis Suzanne Van Dürme in Sint-Genesius-Rode. Ook daar zal hij minderjarigen rekruteren voor het kindermisbruiknetwerk van de Roze Balletten."

» archive.org

52

(35 replies, posted in Hypotheses)

Was zij het ook die een alibi gaf aan hem voor Groot Bijgaarden (overval) of was dat alibi voor nog iemand anders? Ben vergeten voor wie het was.

53

(133 replies, posted in Organisaties)

Je hebt gelijk. Dit stond fout in de Tijd. Omdat ik de passage uit het boek (die ik wou gebruiken) niet onmiddellijk terugvond heb ik een paar kernwoorden ingetypt op google en kwam ik uit op dit artikel in De Tijd » www.detijd.be

Heb ondertussen de passage gevonden

Victor Ostrovsky :

(...) Het was zes maanden eerder, maandag 3 februari 1986. Het was in het Sun Hill Hotel te Larnaka in Cyprus. Ik was daar om een Belgische terrorist te ontmoeten en had een vals Brits paspoort op naam van Jason Burton in mijn jaszak. De Belg was lid van de links terroristische organisatie Communistische Strijdende Cellen (CCC). Volgens mijn paspoort was ik de vorige dag op het vliegveld van Larnaka aangekomen. En ik had de Olympic Air-ticket pluys instapkaart om dat te bewijzen. De Belg sou van mij de sleutels ontvangen van een in Brussel geparkeerde auto, die beladen was met niet herleidbare plastic explosieven en enkele duizenden geavanceerde ontstekingen. In ruil daarvoor zou ik het bewijs ontvangen dat er ongeveer twee miljoen dollar naar een Zwitserse bankrekening was overgemaakt.

Het was inderdaad Ostrovsky zelf die een paspoort op zak had onder de naam Jason Burton. De rest klopt wel, had naar eigen zeggen afspraak met Belgische terroristen.

Maar indien jij zegt dat die afspraak was met een Palestijnse terroristen uit Amman, op welke bron vertrouw jij je dan of stond je er zelf bij? Of was er een afspraak met beiden?

Sorry he, kan er ook niet aan doen dat er fouten in De Tijd staan. Verder kan ik de fouten of leugens in het boek natuurlijk niet controleren. Maar toch bedankt om dit te corrigeren.

Ik doe altijd mijn best om het niet te complex te maken.

54

(35 replies, posted in Hypotheses)

Goed gezien.

55

(133 replies, posted in Organisaties)

Er zaten hier vroeger een aantal behoorlijk slimme of zelfs brillante "jongens" op het forum. Het is niet aan iedereen gegeven de bende op deze manier te lezen » Forum

De theorie van dim wordt eigenlijk in dit artikel bevestigd door Ostrovsky:

Wat is buiten allerhande terreuraanslagen de band tussen de CCC en de Bende van Nijvel? Als we Victor Ostrovsky mogen geloven is het de Israëlische geheime dienst de Mossad. En Ostrovsky weet als voormalig Mossad-lid waarover hij praat. Hij was bij de Mossad immers zelf gedeeltelijk verantwoordelijk voor de kontakten met de terreurgroep CCC (Cellules Communistes Combattantes).

Op 3 februari 1986 heeft Ostrovsky in Larnaca op Cyprus een ontmoeting met een Belgisch CCC'er, die een vals Brits paspoort op naam van Jason Burton op zak heeft. De CCC'er krijgt van Ostrovsky de sleutels van een in Brussel geparkeerde en met explosieven en duizenden ontstekingsmekanismen volgeladen wagen. Ostrovsky ontvangt in ruil het bewijs dat zo'n 2 miljoen dollar gestort is op een Zwitserse bankrekening.

Als je bovenstaande gaat koppelen aan een post die ik vandaag schreef ivm DOMINO:

Het chantagesysteem waarbij hooggeplaatsten gechanteerd werden met compromitterend beeldmateriaal .... Zo werden Gerald Lhost, advocaat generaal Generaal van het Brusselse hof van beroep Jaspar en substituut Jean Depretere herleid tot marionetten van de veiligheidsdiensten.

Dan heb je een behoorlijk beeld van de bende en hoe het komt dat we na 35 jaar nog steeds geen proces hebben. Mocht ik Capelle zijn, ik zou ons Denise nog eens op de rooster leggen, wedden dat zij de Bende beter kan uitleggen dan wij.

56

(35 replies, posted in Hypotheses)

Inderdaad zeer interessant document. Zo lees je pagina 6 onder de noemer Domino

'Het chantagesysteem waarbij hooggeplaatsten gechanteerd werden met compromitterend beeldmateriaal. Zo werden Gerald Lhost, advocaat generaal Generaal van het Brusselse hof van beroep Jaspar en substituut Jean Deprêtre herleid tot marionetten van de veiligheidsdiensten."

Wie is de auteur? Op wat baseerde hij zich maar vooral waarom vernoemde hij deze drie. Van twee van deze drie hadden wij een zeer sterk vermoeden dat dit effectief zo was. De derde, Jaspar van het Brusselse hof van beroep werd door Maud Sarr beschuldigt van pedofilie.

"Jean-Pierre Jaspar was advocaat-generaal in Brussel. Hij stierf op 9 december 2003 (Nieuws). Hij was bij het parket-generaal te Brussel belast met het onderzoek inzake de Bende van Nijvel. Hij vertegenwoordigde het openbaar ministerie op het CCC-proces. Hij werd door Maud Sarr beschuldigd van betrokkenheid bij seksfuiven met minderjarigen (samen met Vanden Boeynants, Deprêtre en rijkswachtcommandant François)."

Moeten we ons dan afvragen of Maud Sarr net als Fortunata werkte voor een buitenlandse inlichtingendienst zoals de Mossad en de CIA? En hadden al deze "ingrepen" van veiligheidsdiensten te maken met wapenhandel? In dat geval kunnen Marianne Capelle en Co op hun kop gaan staan maar zullen zij hun opdracht niet tot een goed einde kunnen brengen. De advocaat van een slachtoffer had dus groot gelijk toen hij schreef "De bende zit bij u Mevrouw".

Marianne zonder Vrees kan dan Hell's Angels, piraten, de Italiaanse maffia etc. niet vrezen, voor buitenlandse veiligheidsdiensten zal zelfs zij moeten passen.

57

(601 replies, posted in Hypotheses)

Ik heb de naam gekend ja, maar gezien er geen enkel bewijs is, is het absoluut niet opportuun die naam te noemen. Er is bij mijn weten geen crimineel verleden. Vergeet ook niet dat er in zijn verhaal drie vrouwen waren wiens echtgenoot zou moeten vermoord worden. Dat was naar mijn gevoel een beetje te veel van het goede of in dit geval van het kwade. Het is in ieder geval gevaarlijk die piste over te nemen of er verder op in te gaan. Dat is mijn persoonlijke mening.

58

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Ik weet niet of dat ik ja of neen moet antwoorden Kenza. Ik weet via wiki dat dit een cultserie was die begon in 1985. Mijn tv stond toen in de kast. Van Alain Vincx weten we dat hij samenwerkte met rijkswachters ivm criminele feiten. Is het dan niet mogelijk dat de buur van Albert Van den Abiel samenwerkte met de rijkswacht van Aalst?

Stel dat Aalst toevallig gekozen was en dat de slachtoffers in Aalst willekeurig waren, waarom dan al die bedreigingen en toestanden na Aalst? Het is toch zeer toevallig dat de vriendjes Mendez/ Bouhouche zowel in de loods in Overijse kwamen als in de loods van Podevijn. Niets, maar dan ook niets in Aalst wijst op toeval.

Ik denk dat ik niet verder wil gaan wat Aalst betreft om de eenvoudige reden dat ik er veel te weinig over weet. Ik weet grotendeels wat er op het forum staat. Ik weet een aantal dingen via mensen uit Aalst. Maar ik weet ondertussen ook dat een deel van wat ik wist niet klopte.

In Aalst heeft men niet geluisterd naar de slachtoffers en de rechtstreekse getuigen. Men heeft ze gehoord, men heeft hier en daar een verklaring afgenomen, maar men heeft niet geluisterd. Petje heeft ooit gezegd dat hij dacht dat zijn dochter één van de overvallers herkende, dat had hij begrepen uit getuigenissen van mensen die in de buurt stonden. Hij heeft vlak na de feiten iets uitgeroepen over Podevijn en als hij over de rijkswacht sprak dan was dat in zijn ogen "de vijand". Voelde hij dat instinctief zo aan of had hij hier bewijzen voor? Ik denk nog altijd dat daar de sleutel ligt. Al wat hij zei had het gevolg kunnen zijn van het drama dat zich voor zijn ogen had afgespeeld ... ware het niet dat Mendez bij Podevijn werkte of gewerkt had en dat de rijkswacht daar de deur plat liep. (Maar ze hadden een reden, hun moto's werden er onderhouden!?) Wat die Brusselse rijkswachters daar dan deden weten we niet.

59

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Ik wil terugkomen op deze post » Forum

Ik vraag mij af waarom hier niets is mee gedaan. Hadden we daar niet verder moeten op zoeken? Met wie in Aalst was Kapllan Murat bevriend? Podevijn dood, Mendez dood, cafébaas die er een aantal kende dood. Blijven nog twee aanknopingspunten. Kapllan Murat en Baeyens bij wie ze gingen schieten.

60

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Dat bedoel ik.