61

(1,219 replies, posted in 1985)

Dit staat hier ergens:

In die tijd ging je gewoon in Sluis, Hulst of een ander Nederlands grensdorp in de lokale Tandy of bij een andere electronicaboer een scanner kopen en kon je perfect meeluisteren.

Ze hadden nog geen geincripteerd netwerk dat is pas begin tot halverwege jaren 90 gekomen. Ergens anders heb ik gelezen dat een gaatje in het dak volstond om de antenne van de gestolen boordradio door te streken.

62

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Inderdaad club, later getrouwd met een landbouwer. (Niet op het moment van de feiten he.) En ja die Hollanders ... een paar pv 's van opgemaakt en dat was het dan.

63

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Excuses zijn denk ik niet nodig Martin Holland. Je hebt niets verkeerds gezegd. Alleen zet je mogelijk en onbewust de poorten open voor mensen die er niet voor terugdeinzen om om het even wat uit hun mauw te schudden. Dat hebben we hier al genoeg meegemaakt. Het was ook helemaal niet de bedoeling je op je plaats te zetten. Maar zoals je zegt, we weten er niets van af.

64

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Martin Holland wrote:

Het lijkt me verschrikkelijk om eerst je familie te moeten verliezen, en dan later op een forum te moeten lezen dat je vermoorde moeder het met een ander deed, of dat ze de moord op je vader had aangevraagd.

Dat moet inderdaad meer dan verschrikkelijk zijn. De man die dit schreef en beweerde wist anders zijn vrouwen wel uit te kiezen. Een van zijn vrouwen is later een publiek figuur geworden en nog wat later werd ze gearresteerd voor grootschalige drugshandel. (Hoeveel pech kan je hebben.)

Conclusie, wij weten veel te weinig over de slachtoffers van Aalst en kunnen dus alleen beginnen speculeren. En dat speculeren zou wel eens aanleiding kunnen geven tot dingen die niemand over zijn vader of moeder wil lezen. (En al zeker niet als ze totaal niet kloppen.) Ik heb weinig zin om dat de nabestaanden voor de zoveelste keer aan te doen. Ik ben overtuigd van je goede bedoelingen Martin Holland. Maar op dit forum weet je waar je begint maar weet je nooit waar je zal eindigen.

"Baat het niet dan schaadt het niet" is in deze dus absoluut niet van toepassing. Zeker niet als je weet dat sommige nabestaanden van Aalst meelezen. In feite zijn deze mensen al drie keer slachtoffer geworden. De eerste keer toen hun geliefden vermoord werden, de tweede keer toen ze al die onzin en indianenverhalen moesten lezen en de derde keer omdat het gerecht een klucht maakte van het onderzoek dat 35 lange jaren zou duren ... of langer.

65

(731 replies, posted in 1982)

Je laat dus verstaan dat men op verkenning is geweest onder het mom van ... van keukentoestellen. Ik acht dat niet onmogelijk.

66

(35 replies, posted in Wapenhandel)

Onschuldig Oostende. Inderdaad zeer interessante lectuur. Natuurlijk zijn daar ooit vragen over gesteld. Op het einde van deze vragenronde staat, het incident is gesloten.

» www.senate.be

Natuurlijk was dat incident in werkelijkheid niet gesloten. Slim en sluw als de politiek is, werd in deze niet de vader aangepakt (de senator) maar wel de zoon. Zelfs de kleinkinderen van deze senator betalen letterlijk en figuurlijk nog steeds de prijs voor deze zeer stoute vraag van de senator. Ik kan het weten, want het zijn ook mijn kleinkinderen.

De woede over de gevolgen van deze feiten en het feit dat ze ook mijn leven mee bepaald hebben is één van de redenen waarom ik hier en nu zit te schrijven. Om maar te zeggen, als het over wapenhandel ging kon je maar beter zwijgen.

67

(30 replies, posted in Wapenhandel)

Juist the end, zeer juist. En waar vond men Nitelet zoal ... in de loods van Lucien Desmet. Volgens mij waren de honderden motoren die er lagen gewoon een dekmantel om de echte activiteit te dekken. Kwamen daar ook bestelwagens met wapens toe zoals bij Podevijn, geen idee. Er zijn daar wapens gezien, dat wel, maar de vraag is hoeveel. Bewijs: geen (of toch niet dat ik weet).

68

(133 replies, posted in Organisaties)

Deze post zou verplichte lectuur voor iedereen hier moeten zijn. Eens goed lezen en dan eens goed nadenken. Ik kan maar blijven herhalen dat het vreemd stil bleef bij de beste inlichtingendienst ter wereld wat betreft de Bende van Nijvel. U daarna eens de vraag stellen waarom bijvoorbeeld Bihay en Balfroid (in mijn ogen topspeurders) uit het onderzoek gewipt werden door Deprêtre. Dat was nadat zij een wapenhandel op het spoor waren gekomen. Wapenhandel van wie naar waar?

Wie was minister van Justitie ten tijde van de Bende? Ik ga verder zwijgen want Van Damme en ook Timmerman konden dat duizend keer beter uitgelegd krijgen dan ik.

69

(233 replies, posted in Andere Personen)

En de rijkswachters die degelijk onderzoek deden stuurde hij de laan uit, zie Bihay en Balroid.

70

(233 replies, posted in Andere Personen)

Het was volgens mij de rijkswacht die het onderzoek deed. Dit kan je hier ook uit afleiden proces-verbaal 20.419):

"De vermoedelijk daders van dit bloedbad zijn Michel Cocu, Adriano Vittorio en Jean Claude Estiévenart. Althans volgens het in Nijvel uitgevoerd onderzoek. Want bij confrontatie van het trio met Michel Jadot was volgens hem geen enkel lid van deze ‘filière boraine’, in de weken die aan de autodiefstal voorafgingen, in zijn garage geweest. Uit proces-verbaal 20.419, dat zich in farde 2 van het dossier over de slachtpartijen bevindt, blijkt dat de garagehouder uit Eigenbrakel op 4 oktober 1983, bij het doornemen van de kaartenbak van de rijkswacht, wel twee personen heeft herkend die vlak voor de diefstal van de Saab bij hem zijn geweest."

De kaartenbak van de rijkswacht zal wel niet bij de politie gestaan hebben ...