191

(344 replies, posted in Hypotheses)

Beveiliging? Ergens niet binnen geraken? Ik ken maar zéér weinig sites waar dit van toepassing is.

192

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Is het boek dat Beijer geschreven heeft de moeite om in huis te halen?

193

(963 replies, posted in Bende De Staerke)

Leeft deze man nog? Zo ja, misschien eens op de koffie gaan.

194

(223 replies, posted in Hypotheses)

Eens met LEO. Ik lees al een heel tijdje mee en ben pas 'member' maar ik moet dus bij elke afkorting ook weer nadenken wat die nu weer wil zeggen. Spreek gewoon voluit, het kost je misschien 20 letters meer,  maar dan kan iedereen volgen.

195

(760 replies, posted in 1985)

Aalst moet zeer grondig voorbereid geweest zijn. Niemand gaat zonder verkenning en voorafgaande training deze valkuil binnen. Dat de daders huurlingen waren en mekaar nauwelijks kenden is onmogelijk. Niemand stapt in een auto om dit soort overval te plegen zonder de capaciteiten te kennen van de mededaders (collega's), zonder samen met hun meerdere scenario's geoefend te hebben, zonder vluchtroutes voorzien te hebben, zonder back-up, zonder doel.

Misschien kan hier nog 1 puntje bij:

21 Unicum

De enige reeks overvallen/inbraken/moorden uitgevoerd door 'een bende' met 28 dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden die openbaar uitgevoerd worden, zonder dat er een verdachte of spoor gevonden wordt in de recente internationale misdaadgeschiedenis.

197

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Het soort discussies als bovenstaande zorgen ook voor enorm veel 'ruis' in de topics. Hierdoor is het moeilijker om je aandacht bij de feiten en de gevolgde lijn van het topic te houden. Blijf bij de basis (van je topic). Zo blijft het overzichtelijk voor iedereen. Door deze posts bezondig ik me ook aan 'ruis'.

198

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Tjongejonge. Stel je voor dat de onderzoekers in dit dossier zich zouden bezig houden met discussies als hierboven (wat ik niet ondenkbaar acht). Ik denk dat we verder komen met de feiten en deze verder te proberen uitspitten. Vertrek van de feiten en keer terug naar de feiten als je vast zit is een van de basisregels in een onderzoek. Speculeren kan nuttig zijn maar discussies over de interpretatie van een woord lijken mij nutteloos.

199

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Van boven naar onder denken? Kan je proberen.

Van onder naar boven werken zou beter zijn. De uitvoerders zijn makkelijker te identificeren dan de opdrachtgevers. De uitvoerders zijn makkelijker aan mekaar te linken dan de opdrachtgevers. De uitvoerders zijn waarschijnlijk minder slim, de uitvoerders lieten sporen achter, de uitvoerders hebben (waarschijnlijk) minder te verliezen, de uitvoerders hebben minder macht, de uitvoerders leiden naar de opdrachtgevers. Vind de uitvoerders, verbind ze en trek de juiste conclusies.

200

(4 replies, posted in Afpersing)

Even een paar bedenkingen om mijn post te duiden. Dit is mijn opinie, geen relaas der feiten.

  1. De bende was geen bende maar een samengaan van mensen met dezelfde doelen/vijanden/vrienden/belangen. De samenstelling wisselde.

  2. De bende is nooit gestopt. Getuige het feit dat er nog steeds niemand écht gesproken heeft. De schrik voor represailles zit er nog steeds in en er zijn (waarschijnlijk) nog steeds manipulaties.

  3. Hogere kringen zijn zeker betrokken, anders konden er geen mensen afgeschoten worden in warenhuizen zonder daders te vatten.

  4. Delhaize komt nogal dikwijls voor.

Nu de feiten, iets heel vreemd van vele jaren later:

Begin jaren 2000 (vermoedelijk tussen 2001-2004) werd er ingebroken in de hoofdburelen van Delhaize Brussel (ik dacht aan de Gentsesteenweg). De daders geraakten 's nachts binnen via het dak. De buit waren de harde schijven van de computers. Enkel de harde schijven, de computers zelf stonden er nog. Van verdere buit ben ik niet op de hoogte.

Of dit in de media gekomen is weet ik niet. Ik was daar toevallig zelf aanwezig toen het onderzoek bezig was. Het zou ook om een geval van industriële spionage kunnen gaan. Ik vrees dat er veel 'randmisdrijven' zijn die niet in het Bende van Nijvel-dossier zitten maar er toch mee te maken hebben en door dezelfde daders gepleegd zijn  met dezelfde motieven (diefstallen, inbraken ...).