841

(308 replies, posted in Politiek & Business)

De Pater Damiaan in mij heeft net geen lepra gekregen van wat recent in de pers verschenen is rond de affaire Vermassen-Palsterman. Intriest vind ik dit ...

Ik denk dat hij de publieke opinie achter zich wil scharen om de druk op De Valkeneer en Co op te voeren. Je kunt dit pervers vinden of niet maar het laat alleszins niemand onberoerd. Of het iets zal opleveren, is een heel andere kwestie. Hopelijk wel.

842

(540 replies, posted in Hypotheses)

Ik moet denken aan een liedje van Fisher-Z (popgroep) en meer bepaald aan één lijntje : there's more in the picture than meets the eye.

Als leek is het geen makkelijke opgave om een rode draad doorheen alle reeds aangehaalde pistes te detecteren. Zijn ze op één of andere manier gelinkt ? Ik denk het wel. Is het dan zo moeilijk om de daders te ontmaskeren ? Veel minder, denk ik, al moet je dan wel abstractie maken van al die theorieën.

Alle opties open laten : geen evident gegeven, maar intussen blijf ik mensen als Cobra en anderen toch wel geïnteresseerd volgen.

843

(540 replies, posted in Hypotheses)

Op de site van Les Tuéries gaf hij nochtans de indruk het dossier Pinon in zijn bezit te hebben of tenminste toch heel goed te kennen. Ik dacht nochtans ergens gelezen te hebben dat dat dossier spoorloos was ...

Nu goed, verder afwachten blijft de boodschap, zeker?

844

(308 replies, posted in Politiek & Business)

En dit staat thans op de site van Het Nieuwsblad:

Er is alweer een belangrijke tip binnenkomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week een lang gesprek gehad met een man die op sterven lag en vlak voor zijn dood zijn verhaal nog wilde doen. Daags nadien is de man overleden.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

845

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Afwachten, zeker ...

846

(540 replies, posted in Hypotheses)

Kan er thans ook moeilijk een touw aan vastknopen. Veel te gefragmenteerd, te veel info en te veel betrokken partijen om door het bos de bomen te kunnen zien. Toch blijf ik Cobra een enigmatische figuur vinden ... net als Chronos; evenals Cobra actief op het forum van Les Tuéries. Als zij daadwerkelijk meer weten (en kunnen aantonen) dan wat wij tot nog toe weten .... ben benieuwd naar het vervolg.

847

(540 replies, posted in Hypotheses)

Cobra heeft eerder al gealludeerd op het feit dat er voor eind 2017 één en ander aan het licht zou komen. Blijkt ook het dossier Pinon buitengewoon goed te kennen. Maar voor het overige heb ik er ook het raden naar wie deze persoon is.

848

(540 replies, posted in Hypotheses)

Mystère résolu. N'oubliez pas d'écouter une conférence de presse avant Noël. Pas besoin des Hollandais ou CEGESOMA. Nous sommes assez malin et intelligent et également nos remerciements à ce forum. Sans vos infos il ne serait pas possible d'y trouver si fuite les pistes et les preuves. Merci à tout le monde.

Het vergt misschien wel enig zoekwerk. Diegene die dit bericht gepost heeft, heet "Cobra" op het forum.

849

(540 replies, posted in Hypotheses)

Geen idee of jullie regelmatig de site van 'Les Tuéries' checken, maar volgens één welbepaald lid zou nog voor eind dit jaar - tijdens een persconferentie waarover hij tot nu toe geen details gegeven heeft - het mysterie rond de Bende van Nijvel ontrafeld worden. Dit bericht hoort eigenlijk op een andere plaats te staan maar dat is blijkbaar (tijdelijk?) niet meer mogelijk.

Weet absoluut niet wat ik hier van moet denken ...

850

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Bossi, als de stafhouder jou meldt dat dergelijke info NIET mag gedeeld worden, dan doe je dat toch gewoon niet ... stel dat de inhoud van deze anonieme brief correct blijkt en het mysterie van de Bende van Nijvel (al dan niet gedeeltelijk) ontrafeld kan worden, dan betekent dat toch dat er meerdere betrokken partijen zijn en dus niet enkel de nabestaanden van Jan Palsterman? Maar goed, ik ken de inhoud van die bewuste brief niet en misschien is het de zoveelste poging om het onderzoek de dwarsbomen. Er beweegt veel ... maar onmogelijk te detecteren of het wel degelijk in de goede richting gaat.

Overigens heeft Vermassen pas enkele weken geleden het bestaan van die anonieme brief bevestigd in De Zevende Dag. Hij zou die aan de bevoegde instanties overhandigd hebben maar was korte tijd later verontwaardigd hiervan nog geen bevestiging ontvangen te hebben. Strookt niet echt met wat de nabestaanden van Jan Palsterman beweren ...