1

(487 replies, posted in Algemeen)

Bossi wrote:

» www.tvoost.be

Ben wrote:

Er worden nog steeds onderzoeksdaden uitgevoerd

Welke?

Er zijn nog bitter weinig opdrachten die dienen uitgevoerd te worden. En in de huidige stand van zaken is het ook niet meer mogelijk om "de verjaring gestuit zijnde door ambtsplichten" nog terug te vinden of nog te lezen in het Bende van Nijvel-dossier. Omdat de waarheid nooit aan het licht mag en zou komen heeft men nu snel de wetswijziging goedgekeurd wat de verjaring betreft. Het regenschermsysteem ter ontduiking van verantwoordelijkheid. Nu kan men blijvend schermen met de geheimhouding van het gerechtelijk onderzoek dat voortdurend is. Opdat België niet op zijn grondvesten zou daveren is men verplicht om de geheimhouding met betrekking tot de gruwelijke feiten blijvend te waarborgen.

Zo is het, we moeten daarover niet lullig doen.

Men had het ook makkelijk kunnen oplossen, de zaak sluiten en een onbekende bende die zich niet meer kan beroepen op een advocaat ervoor laten opdraaien. Adam en kornuiten hadden ten volste hun medewerking verleend. Mijn vermoeden is dat er nog steeds betrokkenen in leven zijn, of tenminste mensen die weten hoe de vork in de steel zit en/of over bezwarend bewijsmateriaal beschikken. Zolang dit het geval is, is het veiliger de zaak te laten vervagen.

2

(1,133 replies, posted in 1983)

Blijft dan ook vreemd dat ze twee mensen onverwacht moeten vermoorden en nadien rustig beginnen met hun inbraak.
Volgens die tijdlijn waren ze nog niet begonnen op het moment van de moorden, als dief zou ik dan gewoon gaan lopen en eens terug komen op het moment dat er geen twee lijken op de parking liggen. Onbevreesd waren ze wel.

3

(1,133 replies, posted in 1983)

Zoals de echte prédateurs, komen uit hun hol bij nacht en kruipen er opnieuw in als het daglicht opkomt (je répète wink).

4

(91 replies, posted in Andere)

fenix wrote:

Zelfde dader of zelfde aangeleerde techniek?

Dat schieten op de benzineklep ziet er eerder amateuristisch uit dan een aangeleerde techniek. Nogmaals, het voelt vreemd aan maar we moeten intellectueel eerlijk blijven, er is een patroon van schieten en gedragingen die door de hele periode lijkt terug te komen.

Ik ben het ook niet eens met Ben dat Genval een overval is als een andere; afhankelijk van welk verslag je leest maar het schieten op Culot op de parking (met het oogmerk te doden) is zeer atypisch voor een gewone gangsterbende. Als die man sterft is het avondjournaal materie, als ze gewoon vluchten met het geld een overval die snel wordt vergeten. Normale overval = zo min mogelijk animo en zo min mogelijk slachtoffers + zoveel mogelijk geld. Tenzij die Culot echt ostentatief in de weg stond of weerwerk bood, rapporten daarover lijken niet eenduidig.

En dan dat gedoe met die auto van Culot achteraf? Toch ook niet iets wat normale gangsters doen? Doet denken aan intimidatie van slachtoffers in Aalst jaren later

5

(75 replies, posted in Andere Personen)

Het antwoord miste elke vorm van geloofwaardigheid, dus zinloos.

Alweer een verwijzing richting ARI, de zoveelste.

6

(75 replies, posted in Andere Personen)

Nee, dit voorval is in die mate overlooked dat het 365 keer per jaar een schop mag krijgen. In de categorie laten we in volle Bende tijd eens op de radio een plaatje draaien in naam van de Bende van Nijvel, laten we tussen de soep en de patatten in een officieel tijdschrift eens de identiteit prijs geven van één van de drie meest gezochte gangsters van België. Blijkbaar vinden we dat normaal. Zou Beijer ginder in Thailand een abonnement op Autowereld hebben?

7

(91 replies, posted in Andere)

Ik vind de vrij recente hypothese switch van Ben eveneens opmerkelijk, echter is de invalshoek van zijn stuk deze keer wel interessant, vermits het focust op specifieke gedragingen van de daders die inderdaad, zoals ik in het verleden al duidde, lijken terug te komen van begin tot einde.

Wat volgt uit het stuk is niet enkel le mobile c'est l'argent, maar eveneens dat we van begin tot einde met ongeveer dezelfde bende hebben te maken, of toch met een aantal vaste kopstukken. Ter verdediging van deze hypothese (en volgens mij hier het voornaamste punt) is de terugkeer van een schutter die absoluut niet lijkt te kunnen schieten. Ik verwijs naar recent geplaatst stuk van forumlid CP met betrekking tot Anderlues:

De tweede dader, gewapend met een FN 7.65 (die gestolen was van rijkswachter Lacroix in Nijvel), stond naast hen in de deuropening van de keuken. Hij staat tegenover Jean Szymusik. De man op de grond schreeuwde naar hem: "Schiet, schiet, in godsnaam!" De tweede man vuurde acht schoten af, zijn hele magazijn, maar slechts één 7.65 kogel raakte Maria Slomka in de dij. De andere zeven schoten gingen verloren in de deur of in de werkplaats.

Ik denk bij bovenstaande aan Aalst. Onkunde en eerder schieten uit woede is iets wat vaak terugkomt, Daar heeft Ben zeker een punt. Dit staat in contrast met een aantal klinische genadeschoten (andere schutter?)

Toch blijft het naar mijn mening een vrij onwaarschijnlijke hypothese; er zijn wel meer overvallers die slecht kunnen schieten, copy cats kunnen de stijl van Genval hebben gekopieerd enz. Mijn grootste bedenking is en blijft Aalst, al die linken met Nederland(s), de lokale cultuur (Radio Mi Amigo, Zwarte Piet), andere vermommingen enz. Er is meer wat Aalst onderscheidt van de eerdere daden dan er overeenkomsten zijn.

8

(270 replies, posted in 1985)

Jammer, alles wat met Nederland(s) te maken heeft met betrekking tot Aalst is uiterst interessant, maar inderdaad moeten we oppassen met niet geverifieerde bronnen/informatie.

...anderzijds mogen we ook niet blind afgaan op wat (nog) in het dossier zit en zijn het kritische journalisten die soms de vele potjes trachten te openen die door anderen gesloten worden gehouden. Als we willen weten of de getuigenis daadwerkelijk in het dossier zit, mogen we ons ook niet blind staren op de naam 'Piet', maar kijken naar de aard van deze getuigenis.

9

(270 replies, posted in 1985)

Ik verwijs naar post 1156 in het topic Aalst van forumgebruiker Tiens.

10

(270 replies, posted in 1985)

Betreft het de getuigenis waarvan een tijd geleden hier sprake; de 13-jarige Piet?