1

(33 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja, maar... het wapen lag bij een Aalsterse garagist, bevriend met een Rijkswachter. Het zal toch niet... Enige info of deze garagist nog in leven is of een eventuele sterfdatum zou hier heel erg nuttig kunnen zijn.

» www.hln.be

2

(33 replies, posted in Onderzoeksdaden)

club_le-happy-few wrote:

Ze blijven hopen een wapen te vinden met dna van een derderangsgangster op zeker, zodat ze die als zondebok kunnen opvoeren voor alles wat gebeurt is? Waarom hebben we in de mainstream-pers geen letter gelezen over testament van le canard en de racket-piste? Dat sprookje van een reus, oude, killer en misschien ook nog een dwerg is al lang afgezaagd.

Dit dus. Great minds think alike. wink

3

(33 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bonkoffsky was ook mijn eerste gedacht, al denk ik dat er wel meer mensen uit het Aalsterse betrokken waren bij de Bende. Stel dat ze dat wapen vinden, zie ik niet hoe dit ons kan helpen bij het begrijpen van het grotere plaatje. Dan waren de onthullingen van Canard imo interessanter.

4

(1,041 replies, posted in 1985)

''Door dezelfde  wapens te hergebruiken, wilden ze laten zien dat ze terug waren''

Trappen in de klassieke bende fout toch, dit? Ik denk niet dat 'ze' bestaan, ik denk dus ook niet dat 'ze' terug waren. Ik denk wel dat B&B nog steeds over de wapens beschikten waarmee 2 jaar eerder een aantal uiteenlopende afrekeningen waren gebeurd en voor hen hier een kans lag om deze te verspreiden onder kwaadwillige personen die op hun beurt een aantal afrekeningen en/of chantage plannen wensten af te handelen. Media en consoorten hadden de aanzet al gegeven door uiteenlopende feiten te groeperen onder naam Bende van Nijvel. Laten we dan maar die fictieve bende nog eens tot leven roepen en een aantal gangsters oude gebruikte wapens geven. B&B lachen in hun vuistje en de mythe bestaat 40 jaar later nog steeds. En dat allemaal door een ogenschijnlijk makkelijk trucje met wapens.

De link tussen golf 1 en 2?  B&B aan de logistiek, een steeds terugkerende tussenpersoon om verschillende mensen te ronselen in de persoon van De Schepper en een aantal afrekeningen onder de vorm van een warenhuis overval. En uitvoerders die hun taak mochten volbrengen en de bijkomende opbrengst van hun overvallen zelf houden, zie bijvoorbeeld frituurolie in Nijvel en het circuit van verdachte restauranthouders eerste golf.

Doel? Afrekeningen en chantage door opdrachtgevers, B&B die hun plezier halen uit het belachelijk maken van staat en Rijkswacht en voor de uitvoerders het geld.

(excuses bij voorbaat omdat dit weinig te maken heeft met 'proloog Aalst' maar enige duiding/bedenkingen bij bovenstaande posts leek me evenwel nodig)

5

(783 replies, posted in 1985)

Toumaniantz was officieel al jaren vermist dus daar ligt een mogelijkheid. En één van die gangsters van die Arabische piste destijds...

6

(1,041 replies, posted in 1985)

Ik heb mijn twijfels bij het bestaan van dit telefoontje. De enige bron hier is collega forumgebruiker ctrix maar deze heeft het telefoongesprek zelf nooit gehoord maar wel de oproep van de betreffende deejay. Heel dat telefoonverhaal sluit volgens mij ook uit dat het buitenlanders waren, zoals je zelf zegt zouden ze dat nummer nooit herkennen en als dat telefoontje toch heeft plaats gevonden was het door iemand die perfect Nederlandstalig was, althans de deejay. Het gebruik van een lokale radio en dito nummers wijst op betrokkenheid van mensen rond het Aalsterse.

Eén van de meest absurde verhalen in de bende mythe, wat een prestatie is in een overkoepelend verhaal dat recht uit Absurdistan afkomstig lijkt.

Aalst.... zoveel verdachten en medeplichtigen dat het een wonder is dat de betrokkenen elkaar zelf niet hebben neergeschoten op het moment van de feiten (vergeef me het cynisme).

7

(1,041 replies, posted in 1985)

ctrix wrote:

Dat koos de dj zelf.

Bedankt voor de duiding, dit zijn imo wel belangrijke verklaringen. De keuze voor dat nummer is gezien de feiten en verdachten verontrustend. En alweer kan het toeval zijn, maar het wordt allemaal wat veel dat toeval. Ik vraag me oprecht af hoeveel mensen er die avond van, in en rond het Aalsterse spandiensten hebben verleend.

Het zou interessant zijn de Proloog te herschrijven met de verklaringen van Geens mbt Willy De Schepper en Stefaan Van Malderen en de verschillende vluchtroutes.

8

(128 replies, posted in Afpersing)

Neen, daarom dat ik ook geen concrete beschuldigingen uitspreek, maar als je alles oplijst wat gekend is + dat de naam ook nog een aantal keer in het dossier voorkomt volgens ingewijden, dan moet je toch vaststellen dat de speurders ook bij deze naam zich niet erg geroepen voelden om één en ander uit te spitten. En dan moet je ook de vraag stellen of de oorzaak kan liggen bij het niet willen samen nemen van dossier Mendez en dossier Bende. Want hij kende Mendez, en volgens het laatste boek van Geens waren er naar het einde toe ook strubbelingen tussen de twee waarbij hij zijn vrienden Rijkswachters zou hebben gebeld.

Jij (ctrix) bent als ik het goed heb wel een voorname getuige in Aalst, ik meen ooit eens gelezen te hebben dat jij het Mi Amigo telefoontje destijds hebt gehoord? Die post is me toen bij gebleven omdat voor zover bekend later niemand nog formeel dit telefoontje heeft kunnen bevestigen.

9

(42 replies, posted in Filière Boraine)

Alle (des)informatie is goed om deze piste levendig te houden. Ik wil van Cocu geen heilige maken maar ben van mening dat deze genoeg als zondebok heeft gefungeerd in dit hele verhaal. Er zijn grotere katten nooit gegeseld.

10

(128 replies, posted in Afpersing)

thomas2 wrote:

U maakt ons nieuwsgierig. Misschien een beetje info graag? Of kan/mag dat niet?

Dat kan/mag maar er is niets dat ik weet wat niet te vinden is in de literatuur en op het forum. Namen noem ik liever niet (meer) op het forum maar snuffel even rond of nog beter lees Davids boek, dan is het vrij obvious naar wie alle pijlen wijzen mbt Aalst.