141

(24 replies, posted in Bibliografie)

steinerprag wrote:

Dat alles - de moord op Zuster Gabrielle, Mornie e.a. - ligt veel dichter bij de Bendezaak dan we durven denken en kunnen vermoeden.

Maar hoe dan? Wat is het verband tussen een verdwenen zuster en een bende die plundert en moord in 1983? Ik heb de indruk dat op dit forum alles aan elkaar wordt gelinkt wat mis was en is in de wereld. Wat er in de katholieke kerk is gebeurd is te schandelijk voor woorden, en dat er boven ons hoofd van alles gebeurde (en nog meer gebeurt) wat wij niet mogen weten, daar zal ik geen seconde over twijfelen. Echter zoeken we de Bende van Nijvel, en bijvoorbeeld de opdrachtgevers achter een moordende overval met als doel het stelen van kogelvrije vesten waarvan maar een aantal mensen op de hoogte waren dat ze bestonden op die plaats. Ik weet niet of er onder dat beperkte kringetje pedofiele priesters waren...

142

(15 replies, posted in 1980-1989)

Ja, complot of niet, het is triest dat men nooit heeft kunnen achterhalen wie de Bende van de eerste golf was. Het meeste kans maakt de Bende rond Louvaert, Van Binst enz. wegens praten van binnenuit + motief Van Camp en de immer aanwezige WDS, maar evenzeer heb je de Sudisten, de Borains of de groep rond Becker. Van de gekende Borains zie ik niet meteen wie die dolle schutter zou kunnen zijn.

143

(26 replies, posted in Bewijsstukken)

Alainke wrote:

De saab hebben ze proberen in brand te schieten door op de benzinetank achteraan te schieten. (Wel nogal hoog las ik in het topic van de Saab) zou het kunnen dat ze naar de jerrycan schoten in plaats van naar de benzinetank?

Vreemde manier om een auto in brand te steken. Doet me denken aan een rally piloot of een stuntrijder waar een gescheurde benzinetank een inherent risico is op een vuurvattende auto.

144

(1,153 replies, posted in 1983)

WOLF weet inderdaad bepaalde zaken, dus ik zou deze getuigenis niet meteen weg gooien. Ik verwijs nogmaals naar de passage in het boek van Van Nieuwenborgh waar wordt vermeld dat er veel bloedsporen aanwezig waren in de Saab. Misschien gaat de auteur voorbij aan het feit dat ze van Morue kunnen zijn, anderzijds is het toch ook geen vaststaand feit dat de sporen niet van een gewonde gangster kunnen zijn?

Stel dat de hypothese van WOLF wel zou kloppen, het zou wel een verklaring bieden waarom ze zo nodig met een klapband naar een bepaalde plaats moesten rijden. Moest iemand worden verzorgd of afgemaakt? En moesten ze daarom naar hun 'thuisbasis' Eigenbrakel rijden? Was het toevallig ook niet WOLF die destijds verklaarde dat Eigenbrakel de cruciale plaats was in het Bende verhaal, althans voor '83?

145

(11 replies, posted in 1980-1989)

Het gehele milieu rond Bultot en consoorten scheen angstig te lopen in die periode. Als je het mij vraagt niet van de politie of van Bouhouche, maar wel van de Bende van Hofstade. Die Bende die al 37 jaar en 10 maanden lacht met de zoektocht naar de Bende van Nijvel. Naar verluidt vinden ze Scherpenheuvel een geinig liedje.

146

(1,153 replies, posted in 1983)

Xenophon wrote:

Wat ze gedaan hebben aan de Diable (kruisvuur) dat werkt alleen - enfin, relatief veilig voor de schutters - als je minimaal 2 voertuigen hebt. Die hadden ze: de Saab en de Mercedes. Maar hoe konden ze op voorhand weten dat ze twee voertuigen gingen hebben?

Als het plan op voorhand was om het koppel koud te maken (ik geloof wel dat dit een afrekening was) wisten ze ook dat ze Mercedes en Saab ter beschikking hadden. Dat het een stelletje schietgrage halve wilden was in plaats van professionals is zeker niet ondenkbaar en is een constante sinds de tweede reeks van '83 tot het einde in Aalst.

147

(1,153 replies, posted in 1983)

Xenophon: Dat Nijvel een gewoon inbraakje was waarbij men per toeval wordt betrapt, daaraan zou ik zeer hard twijfelen. Als je nadien hun gedrag aanschouwt aan Diable Amoureux, dat is niet de natuurlijke reactie van een paar betrapte bandietjes. Dat lijkt niet op een improvisatie maar op een plan die de daders hebben besproken alvorens feiten te plegen.

148

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Inderdaad, een indirecte link tussen de zaak Francois en wat er zich later heeft afgespeeld. Ik denk dat weinigen twijfelen aan de dubieuze rol van een Bouhouche, Beijer, Lekeu enz. Alleen is de vraag of die eeuwige focus op dit soort figuren ooit zal leiden naar rechtstreekse opdrachtgevers van zaken zoals Aalst of Temse.

149

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dus iemand wenst met jou inhoudelijk in gesprek te gaan, en jouw reactie is nogmaals oude koeien uit de gracht halen? Ik ga er steeds vanuit dat we hier volwassenen onder elkaar zijn en dat we kunnen leren uit onze fouten, maar dat is helaas niet zo. Ik heb oprecht medelijden met personen die in het dagelijkse leven met jou moeten handelen. Jesus, man, serieus, hoe triest is dit gedrag...

150

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Aan bovenstaande Heren; welke feiten van de Bende, zoals ze is gedoopt, linken jullie dan met de 'farce Francois' en concreet op welke wijze houden deze feiten verband? Bijvoorbeeld; wat is de link tussen het uitmoorden van de familie Van De steen of de beestachtige aanslag in Temse en het verkeerdelijk afhandelen van de zaak Francois?

Voor een goed begrip, ik stel deze vraag zonder enige vorm van sarcasme en uit oprechte interesse. Op dit forum kan ik alles lezen over criminaliteit uit de jaren '80, corruptie bij justitie, Rijkswacht enz. maar het vinden van een concrete link (neem concreet zeer letterlijk) met die 28 doden waarover we hier spreken, mis ik vaak.