31

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja maar, van ongenveer een tiental duizend "Franse gangster" (niet enkel van het noord maar ook van het zuid Frankrijk) tegenwordig op het Belgische grond rond 1980, hoeveel hadden hun naam in verband met Dekaise is genoemd? Eentje!

Die eentje, met naam Xavier Sliman, was een bekende wapensmokkelaar, van Nederland tot Frankrijk door Belgïe. Hij werd aangegevend, was ondervraagd, gaf een valse alibi voor de Waverse feiten, was erkende op foto door de waverse wapenhandelaar en zijn klanten. Wat meer hebben we nodig?

Hij was ook bevriend met een andere "nazi artefacts smokelaar" bijgenaamde "Le Vieux" en een andere die was dich bij de SAC. Hij houdde van snelheid, was eigenaar van een moto, en reede met een Mercedes.

32

(26 replies, posted in Bewijsstukken)

Die jerrycan en zijn schenktuit waren in de Peugeot 504 gestolen. Mijheer Dewee herkende het een paar jaren later.

33

(116 replies, posted in Wagens)

Alainke wrote:

Schieten ze op die hoogte in de kofferbak? Waar een jerrycan benzine staat?

Die impacten zijn het resultaat van een "blue on blue" vuurschoot op het parking van de Colruyt.

34

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Youssou N'Dour wrote:
C.P. wrote:

Voor degenen die het Franse spoor volgen:

Thierry Sliman was ten mintse een keer gewonde. De "arts" die Thierry Sliman (en andere leden van de bende) behandelde werd François Biston genoemd. Hij was geen arts, maar een verpleegster van Charleville-Mézières.

Zie helemaal onderaan deze bijdrag.

Françoise Biston is een verpleegster of verpleegkundige, die de gewonde Thierry Sliman zou hebben behandeld. Biston houdt haar praktijk in Francheville, een dorp dat vlakbij Charleville-Mézières ligt.

» www.cylex-locale.fr | www.google.com

Of dat betrof een behandeling van Thierry Sliman wegens door hem opgelopen kogel(in-/doorslag)wonden (op 9 november 1985), mede in het licht van de in 2010 gemaakte robotfoto en de verklaring van Patrick Verdin dat de bloedvlek op het op 6 november 1986 in de zwaaikom van Ronquières gevonden kogelvrije vest van de firma Wittock-Van Landeghem, afkomstig is van Thierry Sliman, weet ik niet.

Die bloedvlek is onderzocht op DNA van een tot nu toe onbekend gebleven persoon, terwijl de Cel Waals Brabant deze week heeft geweigerd DNA-monsters van (een of meer verwanten van) Thierry Sliman in ontvangst te nemen, zonder dat het Belgische strafprocesrecht de inname daarvan verbiedt als zijnde in strijd met de wet of de regels van behoorlijke strafrechtspleging.

Met een vriend als de Cel Waals-Brabant, heb je (sinds eind 1982) geen vijand meer nodig.

Jean-Luc Biston was de verpleegster van de Sliman's familie. Hij was ongeveer vijf jaren ben de Franse zeemacht, nu gepensionneerde, hij verzamelt collectiewagens.

35

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Youssou N'Dour wrote:

Daniel Dekaise kende Xavier Sliman persoonlijk (en vice versa).

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/20220833.jpg

Vertaling

Terwijl we hem tijdens zijn hoorzitting vragen naar zijn mogelijke relaties met verzamelaars in het Brussels gewest, vertelt Sliman Xavier ons over een wapensmid uit Waver die regelmatig zou exposeren op de Aarlen-beurs die om de twee maanden plaatsvindt in de zaal "Le Printemps". Hij kent echter niet de identiteit van deze wapensmid, maar plaatst hem door te zeggen dat hij hem de bijnaam "De Fries" geeft,  SLIMAN vertelt ons ook dat hij al langdurige gesprekken had gevoerd met de betrokkene over de omzetting van oorlogswapens, met name FAL, KALASJNIKOV, STURMGEWEHR-aanvalsgeweren in jachtkalibers met behulp van Amerikaanse machinegeweergeweren en dat deze wapensmid wist hoe hij dergelijke wapens gemakkelijk kon verkrijgen om ze aan te passen.

Ter informatie:

De genoemde Sliman Xavier verwierf tussen 1982 en 1984 in eigen naam een ZASTAVA-geweer van kaliber 7,62x39 van het Lamotte-armurerie in Sedan (08). Dit wapen is eigenlijk de Joegoslavische kopie van de beroemde AK47 Kalasjnikov.

36

(147 replies, posted in 1983)

gloacoster :

  • Mogelijk ligt het ergens tussen Thieu (parking E19) en Nimy-Maizières (idem). NB: Er waren gedurende de jaren 90 een paar botten of benderen (sorry ik ken niet het juist word) in een vuilniszak gevonden. Deze resten waren gelink naar de "dépeceur de Mons".

  • Ik heb geen vaste informatie over deze getuigenis bij Anderlecht, Chée de Mons.

37

(147 replies, posted in 1983)

Exacte timing volgens twee van de meest betrouwbare bronnen:

  • Op zaterdag 08/01/1983 rond 17u00 neemt Angelou zijn vaste plaats, Rogierplein in Sint Joost-ten-Node, in. Vervolgens als vermist opgegeven.

  • Zondag 09/01/1983 om 01u10, laatste wedstrijd vanaf het Rogierplein, over een afstand van ongeveer 5 km.

  • Op zondag 09/01/1983 tussen 7u30 en 8u30, wordt de taxi gezien rue de la Terre du Prince in Mons.

  • Op woensdag 12/01/1983, rond 11u20, vondst het lichaam van het slachtoffer in de kofferbak.

Modderbanen:

  • Volgens de eerste bevindingen droeg de kleding van het slachtoffer sporen van mergelmodder.

  • Volgens het onderzoek komen deze moddersporen niet uit de omgeving van Bergen!

De afgelegde kilometers:

97 km, waarvan er 92 niet worden uitgelegd... Wetende dat van Brussel tot het centrum van Bergen, zijn er ongeveer 65 km.

38

(20 replies, posted in Onderzoekspistes)

Gelijkenissen tussen de twee golven

Er bestaan verschillende verbanden tussen de feiten van 82/82 en die van 85:

  1. Ballistische verbindingen (zie CBW-diagram)

  2. Verbindingen door voertuigen (idem)

  3. Maar ook volgens de "Modus operandi".

Ik heb op een andere draad kort de vergelijkbare manier genoemd om de verschillende gebruikte voertuigen te starten. Enkele details:

Maubeuge (Santana):

De auto was aanvankelijk vrij langzaam gestart toen hij G*** naderde. Ze versnelde toen en haastte zich in de richting van D *** die de weg overstak om te proberen te schuilen achter een fontein in het hart van de Place des Nations.

Zinnik (?):

De auto verlaat het parking, langzaam, alle lichten uit. Als ze het huis van Van Lint passeert, lost de passagier een schot in de richting van een vrouw...

Minder voor de hand liggend, maar toch opmerkelijk: in Waver namen de eerste twee daders hun plaats in de Santana in en stopten even verderop om de derde op te halen die de politiecombi had verplaatst. In Beersel vindt een auteur de Golf aan de ene kant van de parking, stapt in de tweede (bijl?) voor de winkel, en dan gaat de derde die zijn gijzelaar heeft vrijgelaten, aan boord bij de kofferbak. Dit impliceert dat hij op dit moment op lage snelheid moet hebben gereden.

Overijse (Golf):

De drie auteurs hervatten hun plaatsen in hun Golf die op normale snelheid start, positielichten aan. Het voertuig neemt dan de uitgang van de parking, en snelt op volle snelheid, koplampen branden in de richting van Brussel.

Aalst (Golf):

Aangekomen bij de uitkijk, zet het zijn route voort en loopt het individu naast de afrit. Aangekomen op wegniveau springt de man in de auto die op volle snelheid start...

Deze gedragsovereenkomsten tonen aan (toegevoegd aan de andere hierboven geciteerde links), zonder het te bewijzen, dat de auteurs op beide golven mogenlijk hetzelfde zijn.

39

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

highonprozac wrote:

Het is misschien nuttig om alle dogma’s even opzij te schuiven en alles opnieuw te herbekijken. Iedereen die zich aan cold-cases interesseert weet ondertussen dat wanneer een zaak vastloopt men het onderzoek van voor af aan moet beginnen. In dit geval de uiterst brutale raid op Dekaise...

Dekaise was niet de eerste feit. Kijk eens naar de gelijkenissen tussen de feiten van Maubeuge en Soignies (Zinnik): gebruik een 8mm wapen (gezaagde geweer of niet) dezelfde van die uit kanaal teruggevonden was:

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/5810a10.jpg

40

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Cit. killersbrabant.be: “Aan allen die denken dat er geen hoop meer is, dat het onderzoek stagneert, dat de daders nooit ontmaskerd zullen worden, antwoord ik dat een op voorhand verloren gevecht een gevecht is dat men niet voert.
Onze daadkracht is nog steeds intact en we zijn bezield van de wil om te slagen."

Martine MICHEL, onderzoeksrechter

Mededeling

Een paar dagen geleden ontving de heer Jean-Pierre Adam vijf (5) DNA-monsters die konden worden gekoppeld aan enkele van de verdachten die door zijn persoonlijk onderzoek werden geïdentificeerd. De heer Adam haastte zich om deze DNA-monsters naar de onderzoekscel te brengen, waar hem nogal arrogant de aanbetaling werd geweigerd.

Persoonlijk vind ik deze reactie van afwijzing van het nieuwe hoofd van het onderzoek en de onderzoeksrechter totaal respectloos, niet alleen voor de persoon die een voormalig bevestigd onderzoeker is, maar ook en vooral voor de omvang van het vrijwilligerswerk dat hij heeft gedaan!

Deze weigering om DNA-monsters te ontvangen die op een presenteerblaadje worden gepresenteerd, is niet alleen illegaal, maar ontneemt de CBW ook elke mogelijkheid om het lood van de heer Adam voor eens en voor altijd te valideren of ongeldig te maken.