11

(200 replies, posted in Bibliografie)

Zonet besteld! Bedankt voor de tip.

12

(14 replies, posted in Hypotheses)

Een tocht door de krochten van Brussel dus... Heel waarschijnlijk! Brussel is het spinnenweb, maar wie is de spin? Of is het gewoon een enorme stofnet, waar de grootste vuiligheid van Brussel zicht ophoopte? Ik denk het laatste...

13

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Kan je meer toelichten? Hoe aangetoond?

14

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

highonprozac wrote:

Ben,
Jarenlang genieten we op het forum van een rijk pallet aan ‘van de pot gerukte onzin’, gebracht door fantasten; mythomanen, leugenaars  en oplichters, gesteund door mensen met een onveranderde tunnelvisie die zelfs pretenderen dossier kennis te bezitten. Deze mensen laat U echter dag in dag uit, zonder al teveel kritiek hun gang gaan.

Ik volg de zaak (bij  toeval) reeds vanaf 1981 met het proces François en de aanslag op Vernaillen en wij waren er destijds (aangestuurd door de linkse pers) “heilig” van overtuigd dat de daders moesten worden gezocht in uiterst rechtse kringen (WNP) aangestuurd door (de Amerikaanse) geheime diensten. De politiek van de spanning is mij trouwens nog steeds genegen, gezien de gebeurtenissen in de rest van Europa gedurende de jaren 80. Ook hier vond U het echter nodig mij destijds terecht te wijzen omdat een ‘zuiver criminele piste’ volgens U dan weer niet uit te sluiten viel?

Toen ik echter geruime tijd later op dit forum kennis maakte met de visie van JP Adam ben ik de zaak dan toch even anders (meer eenvoudiger) gaan bekijken en vielen sommige zaken voor mij ,wonderwel op hun plaats. Waarbij de naakte eenvoud het haalt op de complot theorieën. Daarom moet de eerste vraag die men zich stelt, zijn en blijven: wat is het psychologisch profiel van deze moordenaars? En bestaat er een manier of verklaring om deze brutale en moordende raids te scheiden van alle andere louche zaken uit deze periode?
Want hoe je de zaken ook bekijkt, elke visie en elke toevoeging van verdachten, heeft zo zijn consequenties.

Wanneer ik uitsluitend als lezer na jaren stilzwijgen recentelijk, zaken aanhaal uit de pers; de BvN-literatuur, en meer bepaald het boekje van JP Adam, waarbij ik op zoek ga naar wie ’de killer(s)’ binnen de BvN kan/kunnen zijn, moet dit blijkbaar gepareerd worden door een tsunami aan criminele feiten en irrelevante informatie over de ‘loden jaren’, ‘gazetten praat’, door U dagelijks op het forum geplaatst?  Ik vraag me dan ook af wat het nut hiervan kan zijn, en wat de werkelijke reden hiervan is?

Criminaliteit is overal en samen met corruptie in alle lagen van de samenleving te vinden. Het idee echter dat in vredestijd, professionele mensen van leger; politie; of rijkswacht zich in hun vrije tijd zouden verlagen tot marginale en barbaarse misdaden, zoals het afslachten van burgers op een parking, lijkt mij na mijn meeslepende puberteit, en na  jaren van vruchteloos verbanden leggen uit den boze.   

Niemand in ons versnipperde land (of elders), kan 30 jaren plus, zaken blijvend politiek toedekken, zonder dat één en ander aan het licht komt en de betrokkenen in moeilijkheden raken.(ook de koning niet!, zie buitenechtelijke relatie & kind Albert II.)
Zogoed als alle spelers destijds zijn ofwel overleden, of niet meer aan zet. Dus bijvoorbeeld stellen dat het onderzoek nog steeds wordt gemanipuleerd vanuit de overheid, zie ik dan ook als pure achtervolgingswaan en noem ik na al die tijd zonder enige aarzeling tunnelvisie (zie reeks1985).  Een tunnel visie die stilaan een bedreiging vormt voor de democratie.

De digitale archieven van Gazet van Antwerpen. Doe uw huiswerk!

15

(49 replies, posted in Vragen)

De +100 pagina's lezen lijkt mij een beter idee.

16

(784 replies, posted in 1982)

Rollen aluminium-folie doen denken aan heroine- of cocaïne-verslaafden, maar dat stond allicht op dit forum... Wie zijn de gekende verslaafden-verdachten in het Bende van Nijvel-dossier?

17

(7 replies, posted in Westland New Post)

Bedankt Ben!

Toch frappant dat een ex-Rijkswachter, die volgens Frans Reyniers lid was van de Bende van Nijvel (in gezelschap van Bouhouche, Beijer en Amory nota bene), zo onderbelicht blijft in alle literatuur en andere bronnen? Ene die bovendien naar het buitenland vluchtte. Of zie ik dat verkeerd?

En daarmee wil ik de RW-piste niet vooruitschuiven, het is gewoon merkwaardig.

Nieuwe podcast met forumbeheerder Ben over De Bende van Nijvel natuurlijk » www.ivoox.com

"Aandacht luisteraars! Ben je geïnteresseerd in de Bende van Nijvel en alles wat daarbij komt kijken? Dan is deze week's aflevering van de Brabantse Radio en Kleurentelevisie Podcast iets voor jou! Onze gast Ben, de initiatiefnemer van de website bendevannijvel.com, neemt ons mee op reis door de gebeurtenissen van deze beruchte bende en de nog steeds actieve onderzoeken naar wie hierachter zit. In deze aflevering bespreken we de verschillende pistes en theorieën die er zijn over de Bende van Nijvel en hoe Ben zijn website heeft opgebouwd als een centrale hub voor informatie en onderzoek over deze zaak. Ben zal ook dieper ingaan op zijn persoonlijke ervaringen en inzichten tijdens het onderzoeken van de Bende van Nijvel. Maak je klaar voor een fascinerende reis door de geschiedenis van de Bende van Nijvel, en mis deze aflevering niet! (...)"

19

(7 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

Volgens Frans Reyniers was de Bende van Nijvel: Bouhouche, Beijer, Amory en Pattijn.

Over vermeende bende-leden Bouhouche, Beijer en Amory las ik al veel, maar over Pattijn? Bitter weinig.

Iemand meer info?

20

(36 replies, posted in Speurders)

Heeft iemand dit intergrale artikel uit De Morgen?