131

(140 replies, posted in 1983)

Hoezo, volgens de Cel Waals Brabant (cfr Ben, post 29) zou één van de meisjes naar beneden zijn gekomen om daarna terug naar boven te vluchten nadat ze twee daders tegen mekaar had horen praten en er één had gezien...

132

(718 replies, posted in 1982)

De Ingram was een gemodificeerd wapen. Dekaise had een atelier waar hij aanpassingen kon maken. Er zijn beweringen dat er partijen waren die heel geinteresseerd waren in die modificaties. Er is ook de speciaal op maat ontwikkelde geluidsdemper voor dit wapen. Er zijn redenen genoeg om te zeggen "we hebben wat we zochten".

Dus moet je in het milieu van de wapenhandel/traffiek gaan kijken. Dekaise zelf is niet onbesproken toch?

133

(1,141 replies, posted in 1985)

Mr Vermeulen, oorspronkelijk werd een ander lied aangevraagd wat onze hoogintelligente DJ niet in zijn platenbox had liggen, dus elke speculatie over de tekst van het lied is irrelevant. Wat een beetje onciviek is, is dat de man of vrouw in eerste instantie de ordediensten niet contacteerde. De enige info die we hebben, is de aankondiging, de deadline plus titel van het oorspronkelijk aangevraagde lied dat hier ook ergens op het Forum is te vinden.

134

(1,141 replies, posted in 1985)

Het is een beperking van het huidige catalogeringssysteem Merovinger. We mogen niet verwachten dat we als computers nooit de mist in gaan. Ikzelf betrap me ook op het hernemen van dingen die al - na heel veel debatteren - hun plaats hebben in de dossiers. Nochtans zegt men mij dat ik een geheugen als een spons heb en die is tot nu nog niet uitgewrongen. smile

Er bestaat ongetwijfeld software om datasets van feiten, tijdslijnen, personen, beweringen, bewijzen, locaties, routes, organisaties, mogelijke verbanden, bewezen verbanden, bronnen, .... te catalogeren op een overzichtelijke manier en er bovendien bewerkingen op los te laten ter analyse. Ben heeft misschien een beter zicht op de mogelijkheden hier. Wat gebruiken de professionals bij Justitie? Niet dat dit de referentie is.

Voorbeeld hiervan: Artificial Intelligence gebruikt om de 100.000-en studies over 10.000-en bestaande pharmaceutische producten te screenen op mogelijke bruikbaarheid als potentieel medicijn tegen Parkinson. Dit is proprietary software en state of the art maar er moeten gelijkaardige dingen zijn die men ook in de bestrijding van misdaden kan gebruiken.

Voor ons brein worden complexe dossiers een kluwen maar voor methodieken waar AI wordt gebruikt wordt het relatief eenvoudig mits het leerproces correct is. We zullen ons moeten wapenen tegen de immense datastroom die beschikbaar wordt en ik denk dat A.I. ook in de wereld van Justitie een hele grote rol zal hebben. Het is trouwens al zo - op een eenvoudige manier - met real-time face-recognition die perfect werkt (China met 1.5 miljoen camera's). Maar er kan zoveel meer wat nog niet is uitgewerkt.

135

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Op deze weg staat blijkbaar een ANPR-camera. Moet een eitje zijn om die tegenligger te identificeren. Los daarvan verklaarde hij dat hij de avond van de filmpremière 1 interessante opening kreeg en de morgen erna telefonisch nog 1 andere bereidwillige die info wilde delen. Ik ben geen fan van het programma maar hij maakte dat bekend op 4 okt in "Gert Late Night" in een interviewtje waar hij mij toch wel gestressed en vermoeid overkwam. Het discours echter is niet positief als het over ontknoping gaat. Stoomt hij de publieke opinie klaar voor een aanvaarding?

Op de botte-bijl-vraag of zeer hooggeplaatsten zoals de Premier op de hoogte zijn van de achtergrond van de Bendefeiten wilde hij enkel - zeer ongemakkelijk - bevestigen dat zeer hooggeplaatsten dat vermoedelijk wel weten. Bovenstaande interview van 8 minuten vinden jullie op de site van Vier, Seizoen 4/aflevering 20 vanaf 19min40s.

Ik geef het maar mee omdat ik op dit forum nergens een vermelding hiervan vind.

136

(59 replies, posted in Journalisten)

Maar geen vrijspraak gevraagd voor de moord op Suleiman in Antwerpen. Hoe hij die stoot heeft overleefd is mij een raadsel. Of was 2006 het jaar van zijn afrekening?

Toch bizar dat een openbaar aanklager de vrijspraak vraagt terwijl hij waarschijnlijk eerst tonnen materiaal à charge heeft aangebracht?? Laat Justitie of Parket zoiets zomaar gebeuren? Blijkbaar wel...wat kan men daaruit afleiden?

Misschien eens naar het verdere carrièreverloop van Piere Morlet kijken?

137

(136 replies, posted in Speurders)

the end: Welke zakenbelangen had de Rijkswacht in die tijd? Bedoel je een link met de drugs en wapentrafiek wereld? Zakenbelangen in de zin van de financiering van een bepaalde groep binnen de Rijkswacht die andere plannen had met België? Of de Rijkswachttop die zelf geïnfiltreerd was door leden van drugs- en wapentrafieken waardoor deze hun zakenbelangen konden beschermen?

138

(179 replies, posted in Robotfoto's)

Over het in de koffer gaan liggen:
Die 7 kogelvrije vesten die volgens Vos nog in de 'natuur' zijn, zijn misschien wel uit mekaar gehaald om het materiaal te gebruiken als liner voor de overvalwagens. Kevlar was toen niet zo vlot aan te raken. Vandaag koop je het in een webshop.

139

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Ok Leo, thx.

140

(313 replies, posted in Slachtoffers)

De informatie in het boek van Patricia Finné is redelijk gedetailleerd Merovinger en geeft chronologische gebeurtenissen weer op het moment van de aanslag. Is dit haar persoonlijk interpretatie of is het gebaseerd op informatie en zo ja welke?

  • Heeft zij getuigen gehoord of hebben getuigen haar geïnformeerd?

  • Heeft ze inzage in het dossier gehad als dochter van een slachtoffer en weerspiegelt ze hier de feiten zoals de onderzoekers het reconstrueerden?

  • Of hingen er toen al in 1985 videocamera's (VCR/VHS/Betamax CCTV systeem)? Voor zover ik heb gelezen wordt nergens over video gepraat, bij geen enkele overval trouwens. Nochtans VCR was er vanaf de jaren 70, VHS en Betamax vanaf de jaren 77. En de eerste toepassingen waren bewakingstoepassingen omdat het nog te duur was voor Jan met de Pet. Ik heb nog niet nagekeken of het courant was toen voor winkels om dergelijke bewaking te voorzien. Technologisch kon het zeker al wel en tegen een voor hun aanvaardbare kost.