21

(107 replies, posted in Hypotheses)

Spectator Of Life wrote:

@ X. : ....Ik denk dat de opdrachtgevers bijna altijd verschillend waren. Logistieke dienst steeds hetzelfde. Entiteit boven logistieke dienst ook één en dezelfde. Dit is het verschil tussen onze theorieën, het onderscheid tussen opdrachtgevers en de organisatie die logistiek steunde, financierde en in stand hield.

Quote uit Aalst topic, maar omdat het naar deze theorie verwijst, plaats ik het hier. En sluit me er grotendeels bij aan (een opmerking die ik al van dag 1 van dit topic wou toevoegen, maar mijn parate dossierkennis vermindert, ik kan het nu enkel beargumenteren met "a gut feeling").

Vooral de "entiteit boven", ontbreekt volgens mij in deze X.-theorie. Wat ikzelf nu de "Bende van België*" noem (* copyright Fenix). Ik zie het meer als een zandloper model, centraal een kleine nauwe 'logistieke/organiserende' groep, onderaan een groter allegaartje van uitvoerders. Bovenaan meer een conceptueel iets (niet letterlijk een 'Bende'), een amalgaam van connecties en invloeden vanuit verschillende 'instituten' (en met 'instituten' bedoel ik louter als willekeurige voorbeelden, de staat, de kerk, de monarchie, Opus Dei, loges, etc.).

Hoewel incompetentie, concurrentiedrang, carrière-strijd, afgunst, corruptie, vriendjes-politiek, ... een verklaring kan zijn voor zeer veel onverklaarbare tekortkomingen, mislukkingen, etc. uit de Bende van Nijvel-onderzoeken (en voeg daar maar andere dossiers aan toe zoals De Vleeschauwer, Dutroux, ...), enkel de 'Bende van België' kan 40 jaar lang continuïteit brengen in dit torpederen van het 'recht op de waarheid' en misschien zelfs tot op vandaag 'wie praat die gaat' instandhouden.

22

(220 replies, posted in Robotfoto's)

LEO wrote:

Doet me denken aan de specifieke stappen van het Vreemdelingen Legioen (88 stappen/minuut) .

fenix wrote:

Kan je dat een beetje uitleggen Leo, ik snap het niet direct.

"...iedereen komt als je Leo roept.." lol

De Legionnairs marcheren trager (88 stappen/min) en daardoor iets meer "waggelend", dan standaard (rond de 120 stappen/min voor een normale marche) » YouTube

23

(115 replies, posted in Politiek & Business)

Dus CIA en Mossad hielden een oogje in het zeil (of misschien zelfs wat meer ...).

24

(169 replies, posted in Bibliografie)

Xenophon wrote:

En dat is met zekerheid geen Ingram en geen Uzi maar m.i. een vrij goede weergave van een HK MP5 (SD), model 2. Bij mijn weten zijn die nooit gebruikt bij de bendefeiten.

Misschien niet geschoten met de H&K, maar wel aanwezig?

» Forum

25

(79 replies, posted in Andere Personen)

Xenophon wrote:

Denken jullie dat de persoon naast 'de la Serna' (ik weet niet zeker of het effectief hem is) aan de wagen ongeveer 2 meter is?

zeer ruwe schatting met de nummerplaat als referentie (34cm), dan zou ik hem in de 1m90 - 2m05 range inschatten. Ook zijn schoenmaat lijkt 45+ te zijn. Ook andere foto's van Morgans met personen ernaast, doen vermoeden dat de persoon op de bewuste foto's, een behoorlijke lichaamslengte heeft, wat op het eerste gezicht me niet direct opgevallen was. Dus de 2e persoon (del la S.?) was dan ook redelijk groot, anders zou het lengteverschil direct opgevallen zijn. Hier stapt Patrick Henderickx een winkel binnen en vult toch behoorlijk de deuropening:

https://i.ibb.co/vd6W849/PH01.jpg

Patrick Henderickx heeft wel een opvallende oogafwijking, werd dat ooit ergens vermeld of er naar verwezen?

26

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

kippesoep422 wrote:

Wij, van onze kant, wisten dat Philippe De Staerke niet betrokken kon zijn geweest bij een hele reeks feiten omdat hij in de gevangenis zat - dat hadden wij immers nagetrokken (...)

Xenophon wrote:

Ik ga eens werk maken van een timeline waarop de gevalideerde data staan waarop hij zeker en vast binnen zat.

In de gevangenis zitten is nog geen garantie, dat zien we nog regelmatig dat penitentiair verlof mis-/gebruikt wordt om terug misdrijven te plegen. Om dat nog niet te spreken over minder officiële 'uitstapjes', dus Bultot aan de tijdlijn toevoegen kan mss. interessant zijn:

Bultot ging losjes om met de bajesklanten. Sommigen nodigde hij uit in zijn privévertrekken voor een leuke avond. Hij kon het vooral goed vinden met de toen kortstondig in Sint-Gillis residerende gangster Philippe De Staerke.

27

(75 replies, posted in Robotfoto's)

Lorenzo wrote:

Op de afbeelding dwaalt de neus wel af naar links (rechts voor de waarnemer) terwijl in werkelijkheid de neus van Martial afdwaalt naar rechts (links voor de waarnemer).

Het lijkt me in eerste plaats weinig zinvol om op zo'n rudimentaire schets elk detail als waarheidsgetrouw te willen aannemen... Maar de neuscontouren op de schets lijken me in ieder geval af te wijken naar rechts (links voor de waarnemer).

https://i.ibb.co/syK4pRb/G9.jpg

28

(298 replies, posted in Andere Personen)

Inderdaad, ik zeg exact hetzelfde, maar je verstaat me niet precies. Het zit hem(d) in de kleur. wink

Wie, wie, wie? Awel, de witteboord criminelen, je hebt zelfs de "ultra" witte boorden niet vernoemd, zelfs niet geïnsinueerd, mss. maar best ook ... En samen zijn dat, zoals je eerder schreef, de Bende van België ... en die is er nog altijd ... al veel pionnetjes gewisseld, maar de fakkel wordt doorgegeven al 40 jaar lang, nog een jaar of 10 volhouden... Propere hemdjes, propere handen. En het figuurlijke bloed aan die handjes, dat ziet niemand.

En de blauweboord criminelen, die hebben het vuile werk opgeknapt, sommigen zelfs letterlijk bloed aan de handen, da's de Bendes Van .... (Nijvel/ Nederland/ De Staerke/... we zullen het mss. nooit weten), maar die zijn ondertussen bijna uitgestorven.

TheGiftDragon wrote:

Geen enkele gekende of vermeende bende 'blauweboord' criminelen is in staat om ons beet te nemen, te misleiden en te manipuleren gedurende de voorbije 40 jaar (en de komende x-jaren)

29

(298 replies, posted in Andere Personen)

Spectator Of Life wrote:

De bende van Nederland.

Wat dit begrip ook zou mogen inhouden... dat waren dan uitsluitend of voornamelijk 'blauweboord' criminelen die letterlijk hun handen vuil hebben gemaakt.

fenix wrote:

...de Bende van België

En dat zijn uitsluitend 'witteboord' criminelen (zelfs 'ultra witteboord') maar met figuurlijk veel bloed aan hun handen.

Geen enkele gekende of vermeende bende 'blauweboord' criminelen is in staat om ons beet te nemen, te misleiden en te manipuleren gedurende de voorbije 40 jaar (en de komende x-jaren).

30

(24 replies, posted in Bibliografie)

HIPA wrote:

Net daarom en de illegale zaakjes die deze loges uitvoerden zal het bende dossier nooit uitkomen.

Het is de ochtend van de zeer wijze woorden blijkbaar ... Dat iedereen deze woorden maar eens laat bezinken...