61

(389 replies, posted in Mededelingen)

Ben: Volgens mij zijn de servers niet zo goed mee met het Zomer/Winter-uur verhaal. Ik zie dat verschillende posts zogezegd een uur later als nu gepost zijn. Leuk om zaken 1 uur in de toekomst te zien, maar kan wel eens verwarrend overkomen. smile

62

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wat ik mij nu al een tijdje afvraag: Hoe moet je de woorden van het parket interpreteren. Kunnen we letterlijk uitgaan van wat zij zeggen? Bijvoorbeeld:

Er staat: "Het parket bevestigt nu ook officieel dat Christaan Bonkoffsky, de politieman uit Aalst, niet de Reus van de Bende is." Dan lijkt het mij dat ze opnieuw denken dat er maar één reus is. Of anders, hij is misschien niet de Reus, maar wel een Reus van de Bende van Nijvel. En op deze manier toch nog belangrijke informatie voor het grote publiek achterhouden zodat mensen niet te snel conclusies proberen te trekken.

"We hebben dat onderzocht en op basis van de elementen die nu in het dossier zitten, kunnen wij zeggen dat Bonkoffsky de Reus niet was. Wij hebben alles bekeken en dat is uiteindelijk het resultaat”, dat zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket." Is er geweten welke elementen er in het dossier zitten die wijzen op feit dat hij de Reus niet is?

Wat ik nu gezegd heb is louter speculatie... Maar ik probeer gewoon de woorden van het parket beter te begrijpen.

63

(1,141 replies, posted in 1985)

the end wrote:

Het is wel niet het juiste topic. je logica klopt 100% koppel dit gewoon aan de feiten, bekijk Waver geheel aandachtig en stel vast. Er wordt iets over het hoofd gezien ivm wagens. Ook in Aalst is dit van toepassing trouwens.

In Waver wordt er bericht naar de politie dat ze gevlucht zijn met een Audi 80 (denk ik?), in werkelijkheid waren ze gevlucht met een Santana. Hierdoor konden ze ongemerkt naast "ontsnappen". Wanneer er een politiewagen naast hen komt rijden, nemen ze de nietsvermoedende politieagenten onder vuur. Waar jij dus op doelt is, is dat de politie naar de verkeerde auto op zoek waren na Aalst?

In verband met het bewaren en verdelen van de wapens, moet ik telkens aan Philippe De Staerke denken door de getuigenissen tegen hem met die Samsonite-koffer.

64

(760 replies, posted in 1985)

Een boek dat op bewijzen gebaseerd is had veel interessanter geweest voor ons. Nu gaan sommige forumleden, waaronder jammer genoeg ik, er soms foutief van uit dat iets "bewezen" is.

65

(210 replies, posted in 1983)

Aan de ene kant is het positief dat het nog steeds niet verjaard is. Zo bestaat er nog een kans dat mensen vervolg zouden kunnen worden.

Aan de andere kant. Indien zo'n proces er alsnog zou komen, wordt dit waarschijnlijk een hele procedurestrijd, die naar alle waarschijnlijkheid, zal verloren worden door het gerecht. Veel valt er dus niet meer aan te doen. Dan heb ik, persoonlijk, liever dat alles publiek wordt gemaakt zodat wij zelf alles kunnen onderzoeken en indien mogelijk de waarheid aan het ligt brengen.

66

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat vraag ik mij dus ook af @De Basis smile Maar ik vermoed dat dit wel om een terrein gaat van één of ander bedrijf. Dat is dus mogelijks privéterrein en niet toegankelijk voor ons.

Anders had ik graag met jou mee gaan "vissen" smile

67

(1,141 replies, posted in 1985)

P-51 wrote:

De pa van Patrick Haemers? Zou wel straf zijn ... heb je daar aanwijzingen voor?

Het zou misschien straf kunnen zijn. Maar het is nu niet dat Achille Haemers zelf een engeltje was. Hier wordt er ook vermeld van hoe hij Patrick Haemers leert om een overval te plegen (staat in het artikel, ik vermoed dat ze gewoon samen een overval gingen plegen en niet het leren gedeelte) » Nieuws

Daar staat Achille Haemers weliswaar aan het stuur van de tweede vluchtwagen. Ergens deed dit bij mij meteen een belletje rinkelen. Harde bewijzen heb ik (nog) niet.

68

(1,141 replies, posted in 1985)

P-51, Reneke. Zou het kunnen zijn Léon De Staerke en Philippe De Staerke in Overijse/Eigenbrakel en dan Patrick Haemers en Achille Haemers in Aalst? Waarop Patrick Haemers belt naar de radio bij wijze van grap en de groeten doet van bende x naar de bende y met te voet naar Scherpenheuvel dat indirect verwijst naar Philippe De Staerke?

69

(1,141 replies, posted in 1985)

Exact. 30 jaar oud. Blond, groot, mager (?).

70

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

kenza wrote:

Gooi een magneet op mijn locatie en je merkt direct dat daar  op een paar plaatsen iets ligt  !! Maar ja we zijn al een tijdje verder en Adinkerke is intussen al proper oogdkuust

Is dat een privédomein en afgesloten voor de normale mens?