1

(74 replies, posted in Andere feiten)

Vetter, ik wist nu wel dat Pierre Cobra is/was maar dat ze zo een schandalig stuk mogen schrijven onder het mom van satire versta ik niet goed. De lezers begrepen het precies niet als je hun lezersbrieven leest (ik vermoed dat de nickname "Vlaanderen coruptistan..." ook Pierre VN is dezelfde schrijfwijze enz.."). Ik vond het artikel tussen andere links naar de zaak De Vleeschouwer. Je kan dat blijkbaar niet gratis lezen. Het is in ieder geval een vrij schandalig artikel.

2

(74 replies, posted in Andere feiten)

In de zogezegde satirische internetkrant "TSCHELDT" verscheen op 27 november 2021 een merkwaardig artikel over deze zaak. Het lijkt me allesbehalve satire aangezien de lezers het voor waarheid nemen, onderaan staan de lezersbrieven. Pierre Vannecke reageert ook hij wist te vertellen dat "Cobra" nog leeft in zijn gekende stijl antwoord Vannecke ook op dit artikel. (Ik zal een link sturen, ik hoop dat de lezersbrieven er ook bij staan Pierre/Cobra heeft het vermoed ik ook over dit forum (zonder het bij naam te noemen).

» www.tscheldt.be

3

(236 replies, posted in Staatsveiligheid)

Aan BAX . Ik denk wel dat het de echte is die man zit al enkele jaren geregeld in die groep Michel Leurquin neemt hem toch ernstig. Het zou me verbazen moest dit niet de echte zijn vandaag lijkt het alsof hij zijn afscheid van de groep aankondigt.

4

(225 replies, posted in Westland New Post)

P-51 Ik meen me te herinneren dat Meester Vermassen zei "Ik denk dat ik weet wie er achter de bende van Nijvel schuilgaat". Hij zei denk ik niet letterlijk dat hij het wist maar dat hij het dacht. Zo herinner ik me zijn uitspraak op TV. Oost nu toch al een jaar geleden (ik kan fout zijn hoor).

5

(103 replies, posted in Bibliografie)

Pas na 10 minuten zie je beelden uit Afrika en beginnen ze over een Van Oppen huurling in Congo in de commentaren hebben kenners het ergens over Ingrams die er gebruikt werden en Uzi's ik hoop dat dit niet stoort verwijder het anders. Het is vanwege de huurlingenfoto's (vriendschappelijke geen geweld)
https://youtube.com/watch?v=CsYt5loVzeU … 8wIDm2tGt8

6

(103 replies, posted in Bibliografie)

Ik krijg die YouTube documentaire niet gedeeld het gaat blijkbaar over de zoektocht naar wie die nonkel van Warren Zevon was; Het gaat vooral over huurlingen in Congo en hij verteld over een techniek "The Mozambique Drill" dit is blijkbaar schieten met een wapen op 3 plaatsen in iemands lichaam om hem zeker te doden. (als deze info al op de site stond excuseer me dan ik krijg namelijk een link van het profiel RTHG niet open). Bizar dat dit in een documentaire staat over een liedje van een Warren Zevon het is pas dit jaar geplaatst. Dit is precies die handtekening waar The End en soms Cobra dacht ik het over hadden.

7

(103 replies, posted in Bibliografie)

ddd Dit is een liedje van de geniale Warren Zevon die vaak zeer donkere grappige teksten schrijft nu alles over Congo, huurlingen, CIA zit in de tekst.  Warren Zevon is een beetje zoals Randy Newman hij lacht vaak om zijn verslavingen hij is kritisch voor de overheid (zoals zoveel pop/rock muzikanten) nu hij heeft ook zeer tedere liedjes. Spijtig genoeg is hij al een hele tijd overleden.  Ik merk zonet dat er zelfs een YouTube documentaire is over dit lied , dat geloof ik uit zijn debuut komt ik ga er eens naar kijken.   Maar alles zit in de tekst hoor zoals schrijvers destijds ook vaak over die zaken schreven James Ellroy zijn trilogie "Amerikaans Riool" is een goed voorbeeld het beslaat enkele decennia in de USA van toen de paranoia, CIA, het is fictie maar hij is zeer goed geinformeerd (omdat ze elkaar bewonderden James Ellroy en Waren Zevon vermeld ik dit).

8

(49 replies, posted in Algemeen)

Nu het toch over muziek gaat iets dat ik al eens wilde vermelden (maar veel kans overbodig is verwijder het dan maar, mijn excuses alvast). Op Facebook is er een site van een platenmaatschappij die ROZE BALLETTEN noemt. Bij foto's staan allerlei beelden van Philippe De Staerke, Patrick Haemers, Club Jonathan enz hun pagina foto is een de grill van een oude Golf GTI. Op YouTube staat een liedje dat niet op de Facebook-site staat; Raw Sketches Spilzucht (Roze Balletten 001). Het is house muziek uit de jaren 80, men ziet een discotheek dansende mensen, heel erg jaren 80. Op het einde rijkswacht camionettes die een BOB controle doen. Het is natuurlijk merkwaardig maar onbelangrijk vermoed ik (ik kwam maar zeer zelden in zo een mega dancing ten vroegste in 86 het was meer als toerist). De Spotify lijst AMNESIA is meer mijn smaak. Er staat nog een groep op Belgische hardcore rock van Misantrophia hun liedje noemt roze balletten (het is onverstaanbaar).

9

(1,091 replies, posted in Andere)

Wout zou het niet kunnen dat dit horloge er een was dat de leden van de groep Diane kregen. Of een zogezegd gouden horloge dat werkgevers in alle beroepen aan hun werknemers gaven bij een speciale gelegenheid of gewoon bij hun pensionering; Deze polshorloges hebben meestal een zeer sterke symbolische waarde niet zozeer financiële waarde. (Van mijn grootvader kreeg ik veertig jaar geleden voor mijn plechtige communie zijn zakhorloge dat hij kreeg toen hij op pensioen ging als treinmachinist).

Deze horloges zijn eerder symbolisch zeer belangrijk en worden doorgegeven aan verwanten ze zijn een belangrijke herinnering aan iemands leven. Ik denk niet dat dit nu nog gebeurd. En de grootvader van David was oud koloniaal en die mensen hadden vaak Afrikaanse kunst in hun huis staan als dierbare herinnering zo weet je dat de man voorheen in Afrika woonde. Ook dit is emotioneel vaak zeer belangrijk bij een tante staan ook nog altijd Afrikaanse beeldjes. Misschien wilde Stijn Coninkx zo zeggen deze man en vrouw hadden verleden in de oude kolonie zoals zeer veel Belgen destijds.

10

(53 replies, posted in Speurders)

In de aflevering van Peter R. De Vries van 09/01/2012 over Gladio en de wapenhandel. Hoe wapenhandelaars soms samenwerkten met de overheid, douane en agenten. Een deel ervan is in België gefilmd in Luik bij enkele wapenhandelaars soms met verborgen camera. De journalist spreekt met een agent die uitlegt hoe bizar het er soms aan toe ging. Op 1.09.23 u. verschijnt er tijdens dat gesprek een proces verbaal waar de naam van de agent opstaat, zijn overste staat er ook op en dat is Adjudant Pierre Fievez. Heel de aflevering door gaat het over Gladio-wapens die door mensen, jongeren, gevonden werden en hoe daarna wapenhandelaars, agenten, douaniers die wapens terug in omloop brachten en welke constructies ze er soms voor opzetten. Soms werden wapens in beslag genomen en liet men de zaak verjaren of zo lang aanslepen dat er amper iemand gestraft werd. Nadien kregen ze hun wapens vaak terug; enkele keren ging het om meer dan duizend en een spookfirma in Gibraltar waar de wapens heengingen zogezegd. (De aflevering staat momenteel weer op YouTube heb ik daarstraks gezien, soms verdwijnt ze.)