21

Re: Pierre Fievez

Volgens het nieuwe boek van Bouten zouden drie bronnen hem gemeld hebben dat Fievez voor de CIA werkte:

Drie bronnen bevestigden me dat hij op de loonlijst stond van de CIA en er toch in slaagde om zich in augustus 2010 bij de Bendecel te voegen. Hij ging onlangs met pensioen.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Pierre Fievez

Die rijkswachtofficier Guido Torrez is "toevallig" bevriend met Pierre-Yves Fievez, een rijkswachter die lange tijd het onderzoek leidde in de Cel Waals-Brabant. Zie het profiel van Pierre-Yves Fievez » www.facebook.com

23

Re: Pierre Fievez

In de aflevering van Peter R. De Vries van 09/01/2012 over Gladio en de wapenhandel. Hoe wapenhandelaars soms samenwerkten met de overheid, douane en agenten. Een deel ervan is in België gefilmd in Luik bij enkele wapenhandelaars soms met verborgen camera. De journalist spreekt met een agent die uitlegt hoe bizar het er soms aan toe ging. Op 1.09.23 u. verschijnt er tijdens dat gesprek een proces verbaal waar de naam van de agent opstaat, zijn overste staat er ook op en dat is Adjudant Pierre Fievez. Heel de aflevering door gaat het over Gladio-wapens die door mensen, jongeren, gevonden werden en hoe daarna wapenhandelaars, agenten, douaniers die wapens terug in omloop brachten en welke constructies ze er soms voor opzetten. Soms werden wapens in beslag genomen en liet men de zaak verjaren of zo lang aanslepen dat er amper iemand gestraft werd. Nadien kregen ze hun wapens vaak terug; enkele keren ging het om meer dan duizend en een spookfirma in Gibraltar waar de wapens heengingen zogezegd. (De aflevering staat momenteel weer op YouTube heb ik daarstraks gezien, soms verdwijnt ze.)

24

Re: Pierre Fievez

Ben wrote:
dim wrote:

Asjemenou?!

Zeg dat wel, en het wordt nog beter:

Fievez was in de jaren tachtig adjudant bij de rijkswacht en een echte wapenspecialist. Zijn naam stond in de agenda van Bouhouche. Hij onderhield ook nauwe contacten met Beijer en heeft op zijn aanraden een akte van de valse verklaringen van wapenhandelaar Dekaise opgesteld. Daarbij was het de bedoeling enkele speurders van de BOB van Waver in diskrediet te brengen die in het Bendeonderzoek het spoor volgden naar extreemrechts en naar een groep wapenhandelaars die connecties hadden met de CIA en de Mossad.

(...) Dekaise was woedend (op de speurders van de Waverse BOB) maar Bob Beijer stak hem een handje toe en overhandigde hem een envelop met het rijkswachtlogo en daarin twee pistoollopen, die eerder door Bouhouche in beslag waren genomen bij Marchetto, een vriend van Dekaise. Het volstond dat de Waverse wapenhandelaar beweerde dat de speurders Bihay en Balfroid hem hiermee willen omkopen. De BOB'er Pierre Fievez bood zich na een tip van Beijer aan om de klacht te registreren en stelde een pv op.

Districtcommandant majoor Mouthy verwijderde Bihay en Bakfroid uit de BOB en degradeerde hen tot straatgendarm. Meteen was men twee lastposten kwijt.

Guy Bouten beweert in zijn boek (De Bende van Nijvel en de CIA) dat Fievez als spion was aangeworven door de CIA, net zoals Bouhouche en Beijer.

Nu stel ik mijzelf de vraag hoe zo iemand zo'n functie kan krijgen in een onderzoek waarin hij zelf bijna een verdachte is?

Triolet van het gerechtelijke detachement heeft Bihay en Balfroid op verzoek van de auditeur-generaal ondervraagd in verband met de lopen.

Uit dat onderzoek bleek dat Daniël Dekaise en Robert Beijer hadden samen gespannen. Rijkswachter Antiges gaf in een verhoor op 16 december 1988 uitleg omtrent de verhoudingen tussen de heren Daniël Dekaise, Robert Beijer, Madani Bouhouche en kolonel Fastrez, waaruit bleek dat ze samen een complot hadden opgezet om van rijkswachters Bihay en Balfroid af te geraken via een zaak over uitgewisselde lopen.

Dekaise gaf toe dat de lopen, laders en wapens afkomstig waren van een inbeslagname in de zaak Marchetto. Marchetto was een jeugdvriend was van Dekaise. Uit een andere verklaring achter gesloten deuren bleek dat de huiszoeking bij Marchetto verricht werd door ... Madani Bouhouche, die destijds rijkswachter was!

25

Re: Pierre Fievez

En hoe ging het verder met Bihay en Balfroid? Bihay en Balfroid werden beiden overgeplaatst naar een verkeerseenheid. Ze hadden geen idee in welke slangenkuil ze beland waren. Vooral Balfroid werd naïviteit verweten rond het rapport over Devlieghere van de Staatsveiligheid. Ja, Bihay en Balfroid waren op zoek naar de waarheid, maar eindigden als verkeersagent.

26

Re: Pierre Fievez

Op 10 januari 1986 bezorgde de weduwe van Juan Mendez aan de BOB Waver een gedemonteerde H&K, waarbij ze vertelde dat haar man dit gekregen had van de 'vriend des huizes' Madani Bouhouche.

10 januari 1986 was ook dezelfde dag van de huiszoeking bij Bouhouche waarbij er 9 revolvers, 48 pistolen en 22 geweren in beslag genomen werden. Daarbij het beruchte GP 9mm 76 C 19693 waarover 4 - vier! - experten onafhankelijk van elkaar geoordeeld hebben dat dit het moordwapen was, waarmee Mendez om het leven gebracht is.

Waarom Bouhouche dan niet veroordeeld is op basis van deze rapporten, is ondertussen ook geweten. Helaas.

Overigens, mocht de vreselijk aanslag op Vernaillen én zijn gezin (niet te vergeten!) alsnog tot de wandaden van de zogezegde Bende van Nijvel worden gerekend... dan heeft Beijer toegegeven dat hij tot de 'Bende van Nijvel' behoort, door zijn aandeel in dit misdrijf te bekennen. En maar blijven roepen dat hij er niks mee te maken heeft.

Re: Pierre Fievez

Rest alleen nog aan te tonen dat de aanslag het werk was van de Bende van Nijvel.

Is er geen mogelijkheid dat Bob heeft gelogen over zijn deelname aan de aanval op majoor Vernaillen? Hij had kunnen proberen de gendarmerie zwart te maken door te doen alsof hij het bevel had gekregen om deze aanslag te plegen. Beijer is een manipulator en zoals een collega over hem zei: je weet nooit wanneer hij liegt.