221

(102 replies, posted in 1985)

Dat klopt. Ik was abuis. Volgens Wikipedia was de Golf 2 gti 1.8 natuurlijk geblazen. Geen turbo dus. De Golf 2 gti is pas gelanceerd begin 1984. Het feit dat ze er eentje gaan halen bij D'Ieteren in September 1985 lijkt mij niet zo onlogisch. Men wou echt een Golf 2 GTI.

Dit kan evenwel gebeurd zijn door een team die dit op bestelling deed. Een massamoordaanslag op een warenhuis plegen vraagt toch een andere skillset dan een Golf GTi gaan stelen. Niet hetzelfde type gangster.

222

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik had hier net 3 posts gedaan maar die zijn allen verdwenen, ik heb waarschijnlijk een forum regel overtreden ;-) (of 3) ;-)

Ik zal even de img tag gebruiken voor mijn antwoorden. Een NL postzak uit de jaren 80 heeft een gekleurde vlag erover:

http://2.bp.blogspot.com/-842426F3T9U/VN_FR3RPkAI/AAAAAAAACB8/XhtF8mYCOeg/s1600/IMG_1220_300x400.jpg

Een FR postzak heeft een logo, van een abstracte vogel:

https://p5.storage.canalblog.com/51/70/242715/44280892.jpg

Een BE postzak heeft pas een logo vanaf 2011:

BE postzak 2011

In de jaren 70 en 80 was er op de BE postzak enkel tekst zoals in de foto's in de vorige post

223

(165 replies, posted in Getuigen)

Enkel de Franse post had een postzak met logo: een abstracte vogel.

https://p5.storage.canalblog.com/51/70/242715/44280892.jpg

De Nederlandse post had geen logo, maar een Nederlandse vlag als streep erover:

http://2.bp.blogspot.com/-842426F3T9U/VN_FR3RPkAI/AAAAAAAACB8/XhtF8mYCOeg/s1600/IMG_1220_300x400.jpg

224

(165 replies, posted in Getuigen)

Ik vind enkel postzakken met een bpost logo vanaf 2011 (Bpost logo = abstracte posthoorn). Vb.:

http://a405.idata.over-blog.com/397x500/2/20/48/81/15/meili-melo-15-bis/sac.png

De zakken die ik vind uit de jaren '70 en '80 hebben idd geen posthoorn.

225

(102 replies, posted in 1985)

  1. Dat men een GTI steelt bij D'Ieteren of een concessiehouder lijkt mij logisch. Ze wouden per se een GTI, want die zijn een stuk sneller om mee te vluchten. En je kan de turbo ook nog opdrijven (zoals ze gedaan hebben bij de Saab Turbo). Er rijden veel Golfkes rond op straat, maar er zijn maar weinig GTI's tussen. Bij sommige Golfkes hangt er ook een nep GTI label op. Als ze dus een donkergrijze Golf wouden (om te vluchten in het donker), en het moest zeker een GTI zijn, dan kan je hem best bij de bron halen. De VW Santana was toch ook bij een garage/verkoper/concessiehouder gehaald?

  2. Beijer heeft wel gezegd dat hij bepaalde feiten kon elimineren uit de lijst van de Bende van Nijvel, omdat hij bij die feiten zelf betrokken was en dus wist dat ze niet van de Bende waren (zie een van zijn interviews). Misschien was dit er ene?

226

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Eerder op dit forum heb ik gelezen dat Vermeersch in de bendecommissie iets zei a la : "we hebben een test gedaan om te zien of zo een zak zou afdrijven door de stroming als schepen er draaien".

Is die assistent duiker (Goossens?) die nu met zijn verhaal komt niet gewoon gevraagd geweest om die test zak uit het water te halen, om te zien waar die terecht was gekomen ? Dan kon men op basis daarvan de professionele grondige zoekactie beginnen.

Dat die man een zak uit het water moet halen terwijl de genie troepen al klaar staan (en er op te kijken), zal wel niet geweest zijn om nog vlug iets te verwijderen dat niet gevonden mocht worden.

De vraag is natuurlijk, waarom moet een ander duikteam die testzak uit het water halen, en niet die genie troepen zelf die daar klaar staan. Misschien om die eerste duikers ook de testzak in het water gelaten hadden ?

227

(753 replies, posted in 1985)

Boemerang wrote:

Dit is de beste close-up foto van Finné die ik erbij heb zitten.

Dat zijn wel 2 zeer interessante foto's. De positie van het lijk is ook verdacht, zoals volgens Pom al opgemerkt. Het lijkt er neergelegd met de benen gekruist en de armen op de borstkas. Daarna is de linkerarm van zijn borstkas gevallen in de richting van de auto.

De "mooie" rechte lijn van het lijk van kop tot teen is niet het resultaat van iemand die omgedraaid is, na neergevallen te zijn door een schot. De positie van de armen en benen is ook niet het gevolg van "spontaan neergevallen". Er moet veel meer onregelmatigheid en chaos in de lijn van het lichaam zitten en de positie van de ledematen. (Google even "dead body shot")

Wat mij ook intrigeert is het boodschappen wagentje. Eerst dacht ik dat het boodschappen wagentje daar terecht was gekomen doordat mensen in paniek vluchten en dat karretje aan de kant hebben geduwd van het trottoir. Maar de afstand tussen de stoeprand en de wagen is redelijk groot. Dus dat karretje kan daar idd al gestaan hebben.

De arm van het lijk ook net voor het voorwiel te liggen. Lag het lijk er eerst en wou men met de wagen niet over hand rijden? Dan zou immers blijken dat het lijk er eerst lag ...

228

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik herken in deze papiertjes een route beschrijving. Deze woorden herken ik op de papiertjes:

  • Wauthier-Brain

  • Pilori (bekende pilaar tussen Tubize en Wauthier-Brain in Brain-le-chateau)

  • Tubize (Je kan Tub op een van de snippers herkennen)

  • (Braine-le-)comte

  • Soignies

Als je dit op Google Maps uitstippelt, ligt dat redelijk op een logische rechte route. Is dit de weg heen of terug van de overval in Waver op de wapenhandelaar Dekaise? Is dit hun vluchtroute over lokale wegen? Er was toen immers geen gps of Google Maps op smartphones.

Ziekenhuis Dr. Derscheid ligt exact in het verlengde van de route en Waver...

My 2 cents...