41

(30 replies, posted in Overzicht Bendes)

Voor zij die geinteresseerd zijn, ik heb het geografisch profile van de hold-ups van de bende van Baasrode onder het topic "geografische analyse" geplaatst » Forum

Hier plaats ik dus enkel een verwijzing naar die post.

42

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ter vergelijking heb ik even het geografisch profile van de Hold-Ups van de bende van Baasrode gemaakt. Ter-info, hold-ups zijn overvallen op postkantoren en banken overdag, tijdens de openingsuren, met het doel direct cash geld te bemachtigen ... Nachtelijke inbraken, die meer heimelijk kunnen gebeuren en minder voorbereiding vragen qua vluchtroute heb ik niet weergegeven.

https://cpicpq.by.files.1drv.com/y4me57FqDCKXQOiF2dZsxfWRE8pOaNmOH7bnWNM0cC43-iG_uO6LTRHyOYwsnyxunw-5FzMK9AHP5joUhg1a2VNU0GTxcn-4UQwh1eNFDXF2_5LS7fjlWai9DsWQUQ6keQwWVmqRqwfdcvdRSnrfvtQod198SKcmQklw9nDI86DA0EjN6gvEoMQziu5tp2ATPZiTXdsW5oDZA22_Ui_RHuEHw?width=1920&height=1080&cropmode=none

De cirkels zijn de zone rond het feit met een straal van 10 km die meestal gebruikt wordt om de zone "niet in de achtertuin" van de dader weer te geven. De URL met alle cirkels, waar je zelf kan editeren qua straal en locatie vind je op » www.mapdevelopers.com

43

(30 replies, posted in Overzicht Bendes)

In het eerste boek van Bouten staan in het interview met Yvette (vriendin van De Staerke) een vijftal overvallen die hij aan het plannen was met de bende van Baasrode. Heeft iemand die toevallig bij de hand? Ik heb dat boek helaas niet digitaal bij de hand. Enkel in hard copy ver weg van mijn huidige locatie. wink Die lijst vind ik op het forum momenteel niet terug.

44

(98 replies, posted in Speurders)

Aan de ene kant lijkt Aalst qua locatie en modus operandi idd heel vreemd. Het lijkt inderdaad een anomalie tov de andere feiten.
Maar er is een set van feiten waar Aalst heel sterk mee correleert in tijd en locatie. De Bende Van Baasrode. Terwijl de leden van de Bende van Baasrode ervoor vooral in het Brusselse actief waren, verschijnen ze in het najaar van 1985 ook plots in de regio rond Dendermonde. Die statistische correlatie zal ook wel een oorzakelijk verband hebben.

  • De bende van Baasrode was in die regio actief aan het scouten voor de aanslag in Aalst en nam daar dan maar wat andere opportuniteiten in die regio mee. Dubbele winst.

  • Of: De manipulatie wou per se dat de bende van Baasrode geviseerd werd door in hun regio de aanslag van Aalst te plegen.

  • Of: Het is puur toeval en de correlatie is puur statistisch en niet oorzakelijk. Die kans lijkt me klein.

De feiten van de bende van Baasrode die in de nieuwsartikels vermeld worden onder het topic "Baasrode" ben ik nog even geografisch en chronologisch aan het plotten. wink

Ook de chronologische afwisseling van de Bende van Nijvel bende feiten en Bouchouche zijn grootste gekende feiten zijn interessant qua correlatie.

Maar de bevindingen van die geografische en chronologische analyses en plots ga ik verder zetten onder een ander, beter topic dan "Roger Romelart".

Conclusie: Aalst is niet per toeval gekozen "omdat daar geen snipers op het dak zaten". Dat is ook het punt van Vermeulen denk ik.

45

(18 replies, posted in Bibliografie)

Dat was een oude quote. wink Zit ondertussen wel al wat verder. Momenteel bezig aan Ponsaers zijn opvolger "de loden Jaren".

Het eerste boek van Popolino (Van Esbroeck) vind ik ook zeer interessant. Die stond toch in nauw contact met heel wat namen in het dossier. Na het lezen van Popolino zijn boek, viel mij pas op hoeveel Van Esbroeck zijn naam voorkomt in het boek van dit topic "De bende een documentaire". Als je achteraan even in de index kijkt, zie je bij Van Esbroeck ook een zeer lange lijst van vermeldingen. Even lang als sommige hoofdrolspelers in het Bende van Nijvel-dossier.

Van Esbroeck leeft nog, en zei ooit dat "De Omerta moet doorbroken worden" in een artikel in de pers.

46

(29 replies, posted in 1980-1989)

Bedankt voor dit artikel dhrlanden. Dit artikel bevestigt dat het om een rode bmw gaat. Eerder in deze thread sprak men wel over een BMW met groene tint. Een rode BMW 5 is ook de wagen die Bely gezien heeft aan de frituur in Vilvoorde meen ik mij te herinneren.

47

(52 replies, posted in Wagens)

Die aanwijzing over de Zweedse Santana in dat boek vond ik ook vreemd. Het boek is geschreven in 1986-87, voor bepaalde andere feiten gelinkt geweest zijn.

Ik heb zelfs even gedacht dat er 2 Santana's betrokken waren, maar sommige forumleden verzekeren dat er slechts 1 Santana in het spel is. Een Santana gestolen in Lembeek is even op en af geweest naar Zweden voor een onderhoud? Lijkt mij vreemd. Of was dit een dwaalspoor?

Zie daarover ook deze post » Forum

Er zou een klacht zijn tegen de beheerders van zowel het nederlandstalige als franstalige forum ivm het noemen van namen van verdachten op het forum. Er wordt niet gezegd wie de klacht met burgelijke partijstelling heeft neergelegd. De Computer Crime Unit van Halle-Vilvoorde zou deze klacht behandelen?

http://tueriesdubrabant.winnerbb.com/t3 … ile#116668

Ben, je hebt mijn steun in ieder geval, en hopelijk wordt dit snel ingetrokken of geseponeerd. Is het de eerste keer dat dit gebeurd in al die jaren?

mvg

B.L. wink

49

(98 replies, posted in Speurders)

Beste Anonymous, bedankt om je te registreren op het forum en deze info te delen. Kan je ons een indicatie geven wat de bron was van deze informatie? Een krantenartikel? Of een niet-publiek document? Directe info door de familie?

50

(88 replies, posted in Algemeen)

Hopende dat Ben dit topic naar de vuilbak gaat katapulteren wegens totaal onnodig, wou ik toch even mijn standaard 80s playlist hier delen - niet te donker, niet te happy, maar toch nostalgisch:

Feels like heaven - Fiction Factory
Mad World - Tears for fears
Vienna - Ultravox
Crockett's Theme - Jan Hammer
Shake the Disease - Depeche Mode
Transfer affection - A flock of seagulls
Sounds like a melody - Alphaville
Cars - Gary Numan (Ja FreCR, dit is eigenlijk 1979)
More to Lose - Seona Dancing (Ricky Gervais' 80s synthpop band)
Voyage Voyage - Desireless
Sunglasses at night - corey heart
Only You - Yazoo (The flying pickets kunnen den boom in)
Cum on feel the noize - Quiet Riot.
We're not gonna take it - Twisted Sister.

En nu afsluiten deze onzin ?